To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Supernatural

przecinek - Śro 12 Wrz, 2007 07:59

Deanariell napisał/a:
Agn napisał/a:
Obejrzalam ten trailer. No... ten tego... wlasnie... blondyna bedzie sie zgrywac na krzyzowke Jolie ze Stone? Ke pasza! I have a bad feeling about this...

Też obejrzałam i hmmmm... czuję się podobnie w tym temacie :twisted: Jejuniu... ale blondyna :paddotylu: Angelina Jolie jako "coś, co mniej więcej chciałaby zaprezentować w swojej postaci"... przeraziło mnie to bardziej, niż wszystko supernaturalne :-P

Chłopcy muszą na coś polować, może odmienionemu Samowi będzie obojętne do kogo strzela, do zółtookiego demona czy do krzyżówki Jolie i Stone. Większy pożytek z tego drugiego strzału.

praedzio - Śro 12 Wrz, 2007 08:03

Hej, no! Protestuję! :nudelkula1_zolta: Nie róbcie z Sama Terminatora! :wink:
Caitriona - Śro 12 Wrz, 2007 10:46

żadna z tych lasek mi sie nie podoba! Żadna. Cos czuję ze to już nie będzie to samo co kiedyś... (obym się myliła!!!)
Agn - Śro 12 Wrz, 2007 11:22

Praedzio, jaki tam znowu terminator? Ot, nie wytrzyma... wystrzeli nie wtedy, co trzeba i... problem sam się rozwiąże. :twisted:
praedzio - Śro 12 Wrz, 2007 11:31

Tatku, i ty przeciwko mnie?! Sammy potrafi subtelniej (ale równie skutecznie) rozprawiać się z przeciwnikami. Strzelanie na chybił trafił (no, dobra, przesadziłam ;) - nie na chybił trafił... ) to raczej domena Deana :P
Agn - Śro 12 Wrz, 2007 12:54

Nie przeciwko tobie, jeno przeciwko głupim panienkom. Jest mi absolutnie wszystko jedno, w jaki sposób bracia się ich pozbędą. Byle skutecznie. :twisted:

A poważnie - jak zobaczę, że panienka weźmie sobie Angelinę do serca i zacznie wydymac usta, by przypominały pierwowzór, to sama ją zastrzelę. I nie będę subtelna. :evil:

praedzio - Śro 12 Wrz, 2007 12:59

A... tobie wolno! :cool:
Admete - Śro 12 Wrz, 2007 13:20

Miejmy nadzieję, że scenarzyści i rezyserzy utrzymają te lasencje w pionie i serial nie stanie się nagle połączeniem Nagiego instynktu z Tomb Rider. Najlepiej, żeby obie panny nie udzielały wywiadów, bo żenada...
Agn - Śro 12 Wrz, 2007 13:24

Najlepiej, by w ogóle nie występowały w serialu, bo i prezencję mają panienkowatą. Starczyło mi tego towaru na początku pierwszej serii, kiedy bracia non stop pomagali jakimś laskom.
praedzio - Śro 12 Wrz, 2007 19:47

Dzisiaj zabrałam się za koszenie trawnika naokoło domu i zgadnijcie, jaka piosenka cały czas brzęczała mi w głowie? ;)
Agn - Czw 13 Wrz, 2007 11:28

Nie wiem, ale mi przed oczami stanął radosny Dean koszący trawę, a potem popijający piwko. :mrgreen:
praedzio - Czw 13 Wrz, 2007 13:00

No, to się rozumie samo przez się! A teraz jeszcze przypomnij sobie, jaka piosenka leciała wtedy w serialu. :D
1agawa - Czw 13 Wrz, 2007 23:56

Jeżeli któraś z Was zastanawiała się co robi tata, gdy nie jest z synami, to obejrzyjcie TO
:kwiatki_wyciaga:

Admete - Pią 14 Wrz, 2007 18:30

Czekam na ten film od dawna :-) W końcu JDM się doczekał głównej roli i na pewno nie umrze! Ha ;-) I popatrzcie na Colina - naprawde ma talent komediowy :-D
Tuśka - Pią 14 Wrz, 2007 21:50

:thanx: Aga - super-szperaczu! :kwiatki_wyciaga: Jakoś umknęła mi zapowiedź tego filmu (światowa premiera 08-02-2008 a na filmwebie na razie na liście płac tylko Uma (?!)
:mysle:
Colin i Jeff w jednym filmie - toż to się znakomicie zapowiada :omg: - już się cieszę :love_shower:

praedzio - Pią 14 Wrz, 2007 23:01

1agawa napisał/a:
Jeżeli któraś z Was zastanawiała się co robi tata, gdy nie jest z synami, to obejrzyjcie TO

A mnie się nie chciał ten film otworzyyyyć!!! :cry2:

Admete - Sob 15 Wrz, 2007 00:13

Praedzio może na Filmwebie mają, jesli jest się tam zalogowanym, to można sobie taki zwiastun na dysk załadować i oglądać w wolnych chwilach.
praedzio - Sob 15 Wrz, 2007 08:34

THX, poszukam! :-D

EDIT: Metodą małych kroczków, z całej siły powstrzymując się od tego, żeby nie potrząsnąć komputerem, udało mi się obejrzeć 2 minuty i 9 sekund tego filmiku (dalej ani rusz nie chce się dziad załadować!). Hmmmm, Papa Winchester wygląda bardzo.... hmmm... ;) :ops1: :-P Tylko co on widzi w takiej szkapie, jak Uma?! :roll:

Agn - Wto 18 Wrz, 2007 20:36

praedzio napisał/a:
No, to się rozumie samo przez się! A teraz jeszcze przypomnij sobie, jaka piosenka leciała wtedy w serialu. :D

Yyyyyyyyyyy... zabij, nie pamietam. *wstydzi sie* A serial zostal we Wrocku, nie mam jak sprawdzic.

Agn Chora Pijaca Hektolitry Herbaty z Sokiem Malinowym

praedzio - Wto 18 Wrz, 2007 20:45

Cóż, od czego jest ciocia praedzio... :D

Słuchaj, słuchaj i zapamiętaj na przyszły raz!

http://www.youtube.com/watch?v=eibRoe7t-pA

(na filmiku pokazane są inne fragmenty SPna, ale mnie chodziło o piosenkę) :mrgreen:

Agn - Śro 19 Wrz, 2007 17:27

Wczoraj w późnych godzinach wieczornych załapałam się na skrawek jakiegoś Grey's Anatomy i tam... papa Winchester w wersji zabójcze ciacho :slina: po (zdaje się) operacji serca oświadczał się jakiejś blondynie. A ta blondyna, mając przed sobą TAKIEGO faceta, nie rzuciła mu się w ramionach tylko z karpiem na ustach gapiła się na niego. No ja bym od razu wrzasnęła "TAAAAAAK!!!!!!!!" Zwłaszcza po TAKICH oświadczynach. :serce:
Admete - Śro 19 Wrz, 2007 17:29

A to teraz sa TE odcinki GA :-P ta historia zakończy się romantyczno/tragicznie /histerycznie ( ze strony blondyny histerycznie ;-) )
Agn - Śro 19 Wrz, 2007 17:53

Poproszę o więcej szczegółów dot. tej historii, bo nie mam szans na oglądanie.

*Agn żrąc antybiotyki obserwuje rozwój dysputy pod opowiadaniem na mirriel*

Admete - Śro 19 Wrz, 2007 17:59

Gdybym tal prześledziła, w których odcinkach GA jest historia Danny'ego, to bym mogła cos zaradzić na twoje "nieoglądanie" ;) jak się zapewne domyslasz danny umrze, po przeszczepie. Sam przeszczep zresztą to cała historia - dramatyczno - histeryczna właśnie, bo Izzy nalezy do histeryczek pierwszej klasy. A potem odszedł...

http://pl.youtube.com/wat...related&search=

Pożegnanie

praedzio - Śro 19 Wrz, 2007 20:33

My tu sobie gadu gadu, a na supernatural.com.pl pojawiły się zdjęcia do odcinka 3x2 (The Kids Are Alright). Oj, wielbicielki Deana będą miały używanie... :-D Zdjęcie nr 3... :thud:

Bezpośredni link do zdjęć: http://supernatural.com.p...ls.php?album=58

Aaaa... i przy okazji spoilery dotyczące odcinków 4-7 trzeciego sezonu (tłumaczenie nieco surowe, ale zawsze to coś):

3x04 Sin City

Sam i Dean udają agentów ubezpieczeniowych, żeby wypytać pastora, ponieważ jakiś mężczyzna popełnił samobójstwo w kościele. Dzięki noszeniu broni Dean może przysłużyć się niepoprawnemu zebraniu politycznemu.
To będzie kolej Sama na szukanie Deana, kiedy ten znika z Casey, aktrakcyjną demonicą, która wyraża podziw dla umowy, jaką zawarł, żeby uratować Sama. Po wpływem komplementów, Dean opowiada jej, jak umowa, którą zawarł wyzwala go od życia i zamartwiania się o przyszłość, skoro takowej już nie posiada. W tym samym czasie, Sam orientuje się, że jego przeciwnik nie jest tym, kim wydawał się być.

3x05 Bedtime stories

Bajki stają się rzeczywistością, kiedy bracia prowadzą śledzctwo w sprawie Callie, młodej dziewczyny, która wydaje się być jak Śnieżka. Otruta przez swoją macochę, zapadła w śpiączkę i jej duch staje się coraz bardziej wściekły wraz z mijającym czasem. Ojciec Callie stale ją odwiedza i czyta jej bajki braci Grimm, nieświadomie inspirując masakrę, którą dokonuje. Sam staje z nim twarzą w twarz i zmusza go do wysłuchania córki.
Natomiast, kiedy Dean śpi, Sam wymyka się z Coltem, odzyskanym przez Ruby i naprawionym przez Bobbiego, aby spotkać się z Demonem z rozdroża. Odmawia ona wywiązania Deana z umowy jaką zawarli i mówi, że istnieje inny szef, które kontroluje to, co robi. Sam strzela jej w głowę, zabijając tym samym opętaną przez demona kobietę.

3x06 Red sky at morning

Winchesterowie badają sprawę śmierci młodej dziewczyny, która została znaleziona martwa pod prysznicem. Przyczyną zgonu było utopienie, jednakże na miejscu nie było ani kropli wody.
Martwą Sheilę, znalazła jej 70-letnia ciotka, więc bracia przesłuchują Gertrudę Case udając, że są z biura szeryfa. Pani Case mówi braciom, że Sheila wspominała coś o dziwnym statku, który widziała przez chwilę, a potem zniknął.
Bracia współpracują z Belą, żeby zdobyć artefakt potrzebny do rozwiązania zagadki. W ostateczności, Bela okazuje się od nich sprytniejsza i kradnie to, czego szukali.
(zdjęcia z planu zdjęciowego Red sky...: http://supernatural.com.p...ls.php?album=62 )

3x07 New blood

Gordon zostaje schwytany przez mściwego wampira, który planuje nakarmić osławionym łowcą wampirów swoje towarzyszki. Kiedy Dean próbuje delikatnie oznajmić, że będą musieli go zabić, kiedy go znajdą, Sam zaskakuje go, zgadzając się z nim bez sprzeciwu. Później, chłopcy orientują się, jak bardzo nie wypaliły plany wampira, kiedy Gordon przemienia się w to, czego zawsze tak bardzo nienawidził.