To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Wampiry i wilkołaki

Agn - Sob 31 Lip, 2010 20:49

:lol: Przepraszam, ale na propozycję leczenia Admete ze wstrętu do wampirów TB ryknęłam śmiechem. :lol:
Nie, to nie są klimaty Admete. Aczkolwiek jedną książkę wampiryczną przeczytała i nawet wyraziła się o niej pochlebnym słowem! Ha! Ale do takich wyczynów trzeba Yarbro, a nie serialu o Sookie...
A teraz z innej beczki - mam chęć na jakichś zmiennokształtnych. Ale nie z serii o Anicie Blake, bo na razie mam dosyć całego tego seksu stale i wciąż albo sytuacji z mocnym podtekstem. Ktoś coś kojarzy? By byli zmiennokształtni i by się bohaterowie nie gzili non stop?

Yvain - Sob 31 Lip, 2010 21:05

A The Gates ? :mrgreen:
Admete - Sob 31 Lip, 2010 21:21

Przepraszam bardzo, ale posiadam książkę o wampirach w mojej bibliteczce - Historyka :)
Agn - Sob 31 Lip, 2010 21:23

Admete, ale Historyk to wiesz... to Historyk, absolutnie wyjątkowa pozycja. Wampir jest tam w sumie tylko dodatkiem do bogatej treści. :)

A w The Gates jest fajny komendant. :)

Admete - Sob 31 Lip, 2010 21:50

Mam zamiar spróbować The Gates, już wspominałam. Jakoś się nie składało, bo mi przyprawy nie pasowały ;)
Deanariell - Sob 31 Lip, 2010 23:14

A ja muszę w końcu zabrać się za obejrzenie drugiej serii TB, która leży i czeka sobie na lepsze czasy... :roll: :P

Każdy na forum Wam to powie, że Admete wampiry nie w głowie... ;)
Już kiedyś dedykowałam jej tę piosenkę, ale nie zaszkodzi raz jeszcze - zawsze ją słyszę w myślach, kiedy pojawia się taka dyskusja :lol: (nieśmiertelny kabaret Potem :mrgreen: )
http://www.youtube.com/wa...feature=related

asiek - Sob 31 Lip, 2010 23:16

Jakiś czas temu Admete zapoznała mnie z tym dzieUUUem... :mrgreen:
Deanariell - Sob 31 Lip, 2010 23:22

asiek napisał/a:
Jakiś czas temu Admete zapoznała mnie z tym dzieUUUem...

:mrgreen: Wiadomo jednak z rozwoju wypadków, że bardziej niż wampirów nie cierpi nastolatków... :rotfl: Niestety nie znam odpowiedniej piosenki na tę okoliczność. :P

praedzio - Nie 01 Sie, 2010 00:30

Oj, oberwie się wampirom... :lol:

http://hatak24.pl/news/89...lew_z_wampirow/

Yvain - Nie 01 Sie, 2010 07:45

Równowaga w przyrodzie być musi :mrgreen:
asiek - Nie 01 Sie, 2010 11:53

Obejrzałam czwarty odcinek The Gates... Zakończenie zaskakujące. :o Zrobiło się całkiem interesująco. :-D
Admete - Nie 01 Sie, 2010 14:49

O rany! Niezły odcinek Spn się zapowiada :D Już sie cieszę, czuję, że się nie zawiodę na scenarzystach.
Riella mówi wierszem - macierzyństwo jak widzę wpływa na tworzenie poezji, liryzmu człowiekowi przybywa ;)

praedzio - Wto 03 Sie, 2010 20:51

Ooooookeeeeeej..... Po doobejrzeniu dwóch ostatnich odcinków TB siedzę ze szczęką na kolanach zastanawiając się, kim jest Sookie. Ja przepraszam bardzo, czy mi się wydaje, czy do TB zawitały elfy? :shock:
Caitriona - Wto 03 Sie, 2010 21:42

praedzio napisał/a:
czy do TB zawitały elfy?

Nie wiem dokładnie, ale zdaje się, ze coś w ten deseń ;) Elfy/nimfy/wróżki nie wiem co jeszcze... ;)

Aragonte - Wto 03 Sie, 2010 21:49

praedzio napisał/a:
Ooooookeeeeeej..... Po doobejrzeniu dwóch ostatnich odcinków TB siedzę ze szczęką na kolanach zastanawiając się, kim jest Sookie. Ja przepraszam bardzo, czy mi się wydaje, czy do TB zawitały elfy? :shock:

Co takiego? :shock:

Agn - Wto 03 Sie, 2010 22:00

Elfy czy elfowie??? ;)
Caitriona - Wto 03 Sie, 2010 22:14

Aragonte napisał/a:
Co takiego?

Trzeba stworzyć komplet :lol: Wampiry, wilkołaki, zmiennokształtni, coś a'la starożtne bóstwa już były. Brakuje wrózek, elfów, skrzatów i jakiegoś czarodzieja :lol: :lol:

praedzio - Wto 03 Sie, 2010 22:17

Jeszcze zostaje Crystal. ;)
Agn - Wto 03 Sie, 2010 22:18

A hobbici to już byli??????????? :shock:
praedzio - Wto 03 Sie, 2010 22:18

Dawno i nieprawda. :mrgreen:
Deanariell - Wto 03 Sie, 2010 23:52

Admete napisał/a:
Riella mówi wierszem - macierzyństwo jak widzę wpływa na tworzenie poezji, liryzmu człowiekowi przybywa

Taaaaaa... Poezja jest jak kupa w pampersie - nigdy nie wiadomo, kiedy się człowiekowi wypsnie... :roll: :rotfl: Bardzo liryczne. ;)

Agn napisał/a:
Elfy czy elfowie?

Elfowie - to u Tolkiena, w TB najwyżej elfy. :P Ale wampiry i elfy? :mysle: To już chyba lekkie przegięcie... Chociaż z logicznego punktu widzenia, jeśli zakładamy istnienie tych pierwszych, to w sumie dlaczego odmawiać podobnego prawa elfom? :wink:

Admete - Śro 04 Sie, 2010 08:05

Obejrzałam pierwszy odcinek Th Gates i jest lepsze od VD, ale jednak nie będe oglądac, bo mi trochę szkoda czasu.
Admete - Pią 13 Sie, 2010 17:52

Artykuł o wampirach ;)

http://archiwum.wiz.pl/2001/01011200.asp

Anaru - Nie 15 Sie, 2010 16:39

praedzio napisał/a:
Oj, oberwie się wampirom... :lol:

Podany w zapytaniu URL /news/8962/Bedzie_polew_z_wampirow/ nie został odnaleziony na tym serwerze.

Nadrabiam forum, znaczy......
No i nie ma. :roll: O czym było...? :mysle:

Admete - Nie 15 Sie, 2010 17:25

W wątku spn tez o tym było. Zrobią odcinek, w którym sparodiują wampiry w stylu Zmierzchu i wampirzych dzienników ;)