To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Supernatural

Admete - Pon 27 Sie, 2007 23:07

Tak przy okazji - mam juz aktywna funkcje MMS, więc mozna mi je przysyłać ;-) Kabelka jeszcze nie kupiłam...
A tak w ogóle to odżałowałam te 2.40 i mam tapetkę z Spn ;-) Stwierdziłam, że raz na jakis czas będę sobie zmieniac na inną :-) Jak mnie będzie stać.

Deanariell - Wto 28 Sie, 2007 01:12

praedzio napisał/a:
Brawa to się należą dla twojego awatarka... :rotfl:

A dziękuję bardzo :D Cieszę się, że komuś oprócz mnie poprawił humor ;)

AineNiRigani napisał/a:
Mimo braku "bogatego życia wewnętrznego", Dean w każdym odcinku pokazuje inna twarz.

Wbrew pozorom Dean ma bardzo bogate życie wewnętrzne - tylko pozuje na twardziela i stara się tego nie okazywać, chyba że zostanie przyparty do muru... Wtedy łapie za młot i rozwala np. Impalę :-P Mieszanina kompleksów i bohaterstwa daje często wybuchową mieszankę... :)

Anonymous - Wto 28 Sie, 2007 07:26

dlatego ujęłam to w cudzysłowiu. Chociaż powinnam ująć słowo "brak", bo zmieniło sens.
praedzio - Czw 30 Sie, 2007 22:30

Admete napisał/a:
Kabelka jeszcze nie kupiłam...

Hehe, a mi się właśnie kabelek zbiesił i kupilismy z bratem na spółę IrDę... :P
Obecnie na komórkowej tapetce straszy:

Admete - Czw 30 Sie, 2007 22:33

Ja nie jarze nic z tych komórek - moge juz dostawać i wysyłac ememesy, a jak chciałam aktywowac te całą Irdę czy cóś, to mi pani powiedziałą, że kabelek i tak muszę mieć...
praedzio - Czw 30 Sie, 2007 22:39

Widzę, że ta pani też niekumata... Jak masz w telefonie IrDę, to wystarczy dokupić taki specjalny adapter (pisałam o tym wcześniej) do odbioru i przesyłu danych z telefonu na komputer i odwrotnie. Wygląda to tak (mamy identyczny):

Kabelek do IrDy (USB) oraz płytka ze sterownikami znajduje się w zestawie.
Żeby to wszystko razem zadziałało, w telefonie aktywujesz przesył danych IrDa (możesz to sobie włączać i wyłączać kiedy chcesz), kładziesz komórkę obok adapteru (ten czarny koniec musi być jak najbliżej komórki (na komórce też to jest wydzielone), adapter podłączasz do kompa... i jedziesz. Oczywiście, musisz mieć zainstalowany odpowiedni program na komputerze, ale to ci mogą podpowiedzieć w sklepie.

Admete - Czw 30 Sie, 2007 23:04

To faktycznie jakas niekumata ta pani z obsługi - trzeba będzie o tym pomysleć.
praedzio - Pią 07 Wrz, 2007 21:43

Na stronie www.supernatural.com.pl pojawiły się zdjęcia z pierwszego odcinka 3 sezonu. Kto żyw, niech tam leci i ogląda! :D
Admete - Pią 07 Wrz, 2007 23:50

Własnie znajoma mnie o tym tez poinformowała. Jak ja się za chłopakami stęskniłam! Czy oni tam siedzą w jakims zrujnowanym kościele? Te świece, ten witraż.
praedzio - Sob 08 Wrz, 2007 09:09

Na to wygląda. Kościół może nie tyle jest zrujnowany, co po prostu opuszczony (okna zabite deskami). Klimacik jak najbardziej odpowiedni ;)
Caitriona - Sob 08 Wrz, 2007 17:51

Ej, klimatyczne te zdjęcia! Te deski, swiece, a chłopaki wyglądają jakby na coś czekali w napięciu. Podoba mi się to ostatnie zdjecie Deana ;)
praedzio - Sob 08 Wrz, 2007 19:58

To co? Pospekulujemy trochę? ;) Co przelewa Sam z jednego pojemnika do drugiego? Czyżby święconą wodę? Podejrzewam, że raczej benzyny by nie przelewał tak blisko zapalonych świec... :mrgreen: A więc zostajemy przy święconej wodzie. A skoro tak, to znaczy, że jakiś niebagatelny demon kręci się w pobliżu. Dosyć groźny chyba, skoro chłopaki skryli się w kościele...

Jak mi idzie spekulowanie? ;)

Anonymous - Sob 08 Wrz, 2007 21:06

a mnie to nie wyglada na schronienie, a na pułapkę zastawianą przez braci - najpierw przygotowania, potem oczekiwanie.
Caitriona - Sob 08 Wrz, 2007 21:14

A ja myslę ze nie do końca im coś wyszło wcześniej i teraz muszą sie jakoś obronić. Wpadli na tej kościół i czekają aż 'coś' przybędzie ;)
praedzio - Sob 08 Wrz, 2007 22:54

Zaraz, zaraz... Czy demony i inne piekielne stwory mogą w ogóle wejść do kościoła, tudzież innego poświęconego miejsca? Ustaliłyśmy, że to są przygotowania do porządnego przetrzepania komuś skóry ;) , ale jeśli pułapka, to musi być w innym miejscu... :mysle: :confused3:
Admete - Sob 08 Wrz, 2007 23:16

Nie pamiętam dokładnie, ale któryś z pierwszych odcinków serii 3 ma dotyczyc grzechów głównych. Dean'a ma rozpoznac usobiona zazdrość. Jak myslicie czego to będzie dotyczyć? Jest zazdrosny o brata? Zazdrości zwykłego życia innym ludziom?
praedzio - Sob 08 Wrz, 2007 23:27

Całkiem możliwe. Chociaż nie zdziwiłabym się, gdyby pojawiły się jakieś nowe fakty, o których nie wiedzieliśmy dotychczas.

Jest juz trailer do trzeciego sezonu. Oczywiście na www.supernatural.com . Moim zdaniem trochę słabowaty, ale jeśli ktoś tęsknił za głosem Deana... ;)

Deanariell - Nie 09 Wrz, 2007 01:56

Hmmmm... ja się stęskniłam ogólnie... nie tylko za głosem Deana :-P
A tu proszę - coś o odcinku, który wszystkie lubimy - "Heart":
http://www.youtube.com/wa...pl%2Fdodatki%2F

Coś spać nie mogę... :wink:

przecinek - Wto 11 Wrz, 2007 19:11

praedzio napisał/a:
Zaraz, zaraz... Czy demony i inne piekielne stwory mogą w ogóle wejść do kościoła, tudzież innego poświęconego miejsca? Ustaliłyśmy, że to są przygotowania do porządnego przetrzepania komuś skóry ;) , ale jeśli pułapka, to musi być w innym miejscu... :mysle: :confused3:

Otóż mogą wejść, a co gorsze nawet zabijać w świątyniach - nawiedzona Meg w jednym z ostatnich odcinków I serii zabiła przyjaciela rodziny Winchesterów, księdza Patryka (jeśli dobrze pamiętam) właśnie w jego własnym kościele, pomijam arsenał jaki tam miał składowany i to że był łowcą. Bracia też gonili się z człowiekiem z hakiem po kościele, w odcinku o córce pastora. Także poświęcone miejsce, przynajmniej w tym serialu, nie jest przeszkodą dla demonów i innych upiorów. W ten sposób skreśliłam z mojej listy jeden ze sposobów na ocalenie Deana, zamknięcie go w klasztorze nie uratuje mu życia :)
Jeśli tęsknicie za braćmi to proponuję trochę prawdziwego życia z planu 2 serii, i moje ulubione surykatki cmentarne w okolicach 3 minuty
http://www.youtube.com/watch?v=G4FlahiWhvc

Agn - Wto 11 Wrz, 2007 19:30

*wraca tatuś marnotrawny*
Zapomniałam się przywitać w tym temacie. Tydzień amnezji! Normalnie... wstyd, hańba i porażka.
*spieka raczka*
No ale... ten tego, wróciłam i jam zwarta i gotowa pokonwersować sobie o Spnie z nową siłą.
No, jutro co prawda gnam do Wrocka do roboty, ale who cares? Przynajmniej dam znać o sobie... i poczytam, coście tu naprodukowały.

asiek - Wto 11 Wrz, 2007 20:10

W telewizorni kalejdoskop :roll: Na jednym kanale odcinek, w którym papa Winchester is death, a na drugim kanale ... należy do grupy "wszyscy żywi". :wink:
praedzio - Wto 11 Wrz, 2007 20:25

Malutki trailerek do sezonu trzeciego (z polskimi napisami!):

http://www.youtube.com/watch?v=1uO1YQLb4WM

Admete - Wto 11 Wrz, 2007 20:34

Ta druga panienka, ta blondi jest zdecydowanie okropna - i głupawa - sorri :( Sharon Stone, Angelina Jolie? WTF?
Agn - Wto 11 Wrz, 2007 20:39

Asiek, byle ci sie seriale nie pomerdaly.

Obejrzalam ten trailer. No... ten tego... wlasnie... blondyna bedzie sie zgrywac na krzyzowke Jolie ze Stone? Ke pasza! I have a bad feeling about this... :roll:

Deanariell - Wto 11 Wrz, 2007 21:08

Agn napisał/a:
Obejrzalam ten trailer. No... ten tego... wlasnie... blondyna bedzie sie zgrywac na krzyzowke Jolie ze Stone? Ke pasza! I have a bad feeling about this...

Też obejrzałam i hmmmm... czuję się podobnie w tym temacie :twisted: Jejuniu... ale blondyna :paddotylu: Angelina Jolie jako "coś, co mniej więcej chciałaby zaprezentować w swojej postaci"... przeraziło mnie to bardziej, niż wszystko supernaturalne :-P