Seriale - Bones (Kości)
Alicja - Wto 26 Sty, 2010 20:41
| Admete napisał/a: | | A to już droga Alicji wina durnych scenarzystów, którzy nas strasznie wnerwiają |
wiem, wiem, mnie też. Przecież ten serial nic nie straciłby na tym, a mógłby zyskać. Marzą mi się małe BoothBonesiątka
Admete - Wto 26 Sty, 2010 20:43
To jest tez moja opinia Nic by nie stracili z chemii.
Caitriona - Wto 26 Sty, 2010 21:41
Zrobiłam kilka avków z ostatniego odcinka, z Booth'em
http://iloveimpala67.live...067.html#cutid1
Admete - Wto 26 Sty, 2010 21:50
Dzięki, piękne są. I moja scena Ciągle ją sobie rpzypominam. Normalnie
Admete - Sob 30 Sty, 2010 12:15
Kolejny dobry odcinek. Tym razem stażysta był pan Nigel Murray, a ja zawsze lubie jego interakcje z pozostałymi członkami zespołu Zwłąszcza z Cam i Hodginsem. Scenka z Cam obawiąjącej się pająków (a właściwie pajączków ) - przezabawna. Nigle i Hodgins gotujący kompocik z rabarbaru - Niech żyją drewniane łyżki Co chwilę wybuchałam śmiechem. Z poważniejszych rzeczy - biedny Booth, jest strasznie sfrustrowany obecnym stanem rzeczy - kocha Bones, ale nie wierzy, że ona czuje wobec niego to samo i zaczyna się robić zgryźliwy. Twierdzi nawet, że serce to tylko mięsień - cytuje tym samym Brennan, która jest przerażona zmianą poglądów agenta. Na dodatek Jared przyprowadza swoją narzeczoną i twierdzi, że to własnie ta jedyna. Widać, że Bootha zjada zazdrośc i frustracja. Na szczęście na koniec dostajemy piękny toast Temperance, która ogłasza wszem i wobec ( patrząc zresztą cały czas na agenta ), że teraz dzięki Boothowi wierzy, że miłość to nie tylko reakcja chemiczna
milenaj - Sob 30 Sty, 2010 13:06
Uwielbiam te zakończenia. Łapię sie, że przy końcu odcinka już tylko na to czekam. Mój odcinek czeka na obejrzenie.
Admete - Sob 30 Sty, 2010 13:16
Ja zwykle zaczynam od zakończenia Takie zboczenie
Admete - Pią 05 Lut, 2010 12:18
Zaczynam mysleć, ze twórcy Bones zmierzają do czegoś sensownego. Na razie buduja wyraźną wspólnotę mysli iuczuć...Nagle okazuje się, ze para B&B wiele się od siebie nauczyła i potrafi porozumieć.
Koncowy dialog:
- I need to ask you some things.
- You going to ask me about God and the Devil?
- Yes.
- You're going to ask me how God can place such a burden on good people.
- No. I'm going to ask you how you still believe in a kind God after a case like this.
- Was my faith shaken?
- Yeah.
- Mm-hmm. It is.
- It is?
- Yeah.
- I'll go home tonight and I'll lie in bed and I'll toss and I'll turn and I'll beat myself up.
And, uh, I'll question|everything.
- Will you get your faith back?
- So you have faith that you will retain your faith? Why?
- Because, Bones, the sun will come up|and tomorrow's a new day.
- I know that feeling.
- Really? You know what it feels like|to get your faith back?
- When I see effects and I'm unable to discern the cause, my faith in reason and consequences is shaken.
- Then what happens?
- Two plus two equals four. I put sugar in my coffee|and it tastes sweet. The sun comes up because the world turns. These things are beautiful to me. There are mysteries I will never understand, but everywhere I look, I see proof that for every effect is a corresponding cause, even if I can't see it. I find that reassuring. And life is good again.
- Life is very good.
- Yes, it is.
Scena jest przepięknie zagrana.
milenaj - Pią 05 Lut, 2010 14:48
Też bardzo podobał mi się ten dialog. Pokazuje, że mimo różnic Booth i Brennan kierują się w życiu tymi samymi zasadami.
100 odcinek zapowiada się naprawdę fajnie: http://www.bonesfan.pl/
Szkoda, że to dopiero kwiecień...
milenaj - Pon 08 Lut, 2010 21:52
nowe odcinki dopiero w kwietniu http://www.filmweb.pl/f23.../odcinki#seria5
Admete - Wto 09 Lut, 2010 13:55
No własnie - trzeba tak długo czekać.
Admete - Sob 20 Lut, 2010 11:17
W odcinku z końca kwietnia ma być jakas randka Boothe'a. Podobno ma to pchnąć związek B&B do przodu, ale znów człowiek sę będzie stresował Widać, że scenarzyści niczego nam nie oszczędzą
milenaj - Sob 20 Lut, 2010 11:38
Z jakąś panią doktor, która podobno ma zostać w serialu na dłużej. Brennan pójdzie wtedy na randkę z szefem Booth'a.
Poczekamy zobaczymy. Cały sezon ma się skończyć w maju jakoś i od kwietnia odcinki mają lecieć już bez przerw.
Admete - Sob 20 Lut, 2010 11:55
| Cytat: | | Z jakąś panią doktor, która podobno ma zostać w serialu na dłużej. Brennan pójdzie wtedy na randkę z szefem Booth'a. |
Dziś czytałam, że jest na razie w jednym odcinku. Z szefem Bootha już była na randce...
Podobno sezon ma się kończyć czyms wielkim. Zaczynam się bać. Koniec sezonu z zeszłego roku jest koszmarny.
milenaj - Sob 20 Lut, 2010 12:56
| Admete napisał/a: | | Koniec sezonu z zeszłego roku jest koszmarny. |
Zapowiadali, że będzie świetny. Czekałam w napięciu. A jak już obejrzałam to chciałam go wyrzucić z pamięci.
Admete - Sob 20 Lut, 2010 13:21
Ja w zasadzie nie obejrzałam, zaczęłam tylko i zrezygnowałam.
Admete - Sob 27 Lut, 2010 22:25
Naprawdę zaczynam sie irytować - oto garść spoilerów:
| Cytat: | For nearly five years, "Bones" fans have been wondering if and when Booth and Brennan will finally hook up.
But in light of creator Hart Hanson's recent comments to KTV that the upcoming 100th episode "changes everything" and places "everything in a context," we got to thinking ...
What if the upcoming 100th episode flashback reveals that Booth and Brennan have already hooked up? Like, during their first case, a year before the pilot. Have we been asking the wrong questions about this pair all along?
"Well, you can never ask enough questions," Hart assured us when we posed this theory.
And then, as you'll see in the clip below, he fidgeted for a few seconds while deciding what to say next.
"You're asking me in the most blatant way anyone's asked, so I don't have a prepared answer," he shared. "This is what I would say to you: I think you should watch the episode and then ask me that question."
While we were slightly worried that this means the episode itself will be vague on what happened between Booth and Brennan all those years ago, Hart assured us that isn't the case.
"The 100th episode is not vague, there's no ambiguity to it," he promised. "What happened, happened. I'm not saying what [you think] happened, happened. I'm saying what happens in the show happened. If the fans are shrieking at me after this, well, then I just deserve it."
So the expectation is there will be shrieking after the episode?
"The goal is not shrieking," he said. "The goal is--no, I'm not going to tell you what the goal is... Really what I should say is just wait and watch. Just wait and watch, and then we can discuss it."
|
Sofijufka - Nie 28 Lut, 2010 23:03
ale się dzisiejszym odcinkiem wzruszyłam....
Harry_the_Cat - Nie 28 Lut, 2010 23:07
Kurcze, ja już jestem tak w tyle, ze nawet nie wiem, na czym skończyłam. Ech, życie, dajesz mi w kość.
milenaj - Nie 28 Lut, 2010 23:07
a jaki to leciał na polsacie?
Sofijufka - Nie 28 Lut, 2010 23:13
Grabarz zakopał Bootha żywcem...
Anonymous - Nie 28 Lut, 2010 23:27
bardzo lubie te odcinki z Grabarzem
trifle - Sob 06 Mar, 2010 14:11
Oglądam pierwszą serię Kości - bo wszystko inne ma przerwę, a ja jestem na głodzie B&B są super
Caitriona - Sob 06 Mar, 2010 14:46
Mały offtop: Trifle, co masz na avku? To jakiś film?
trifle - Sob 06 Mar, 2010 15:06
Joan z serialu Mad Men - tu więcej zdjęć http://www.filmweb.pl/o12...ndricks/galeria
A wracając do Kości - nie czytam wątku, żeby się nie dowiadywać za dużo - który odcinek już leci w USA? Piąta seria już czy dalej?
|
|
|