Filmy - Fajny film wczoraj widziałam... II
Agn - Śro 26 Wrz, 2007 20:10
No wiesz, Matko Przedłużona... doczekaliśmy się dzieci od groma i trochę. To chyba czas buntu czy coś takiego...
PS A tak James wyglądał w Children of Dune (grał Leto II Atrydę).
Właśnie sobie ten film odświeżam. Znaczy się - serial to był. Strzelić wrażenia?
Alison - Śro 26 Wrz, 2007 20:45
Of course - mówię to tonem najczulszym, jak Tobik przy kuminku
miłosz - Czw 27 Wrz, 2007 12:27
a ja wczoraj ciemna nocą oglądnęłam "Guwernantkę" w reżyserii Sandry Goldbacher
"Historia Rosiny, pochodzącej z bardzo bogatej żydowskiej rodziny, która po śmierci ojca zmuszona jest do podjęcia pracy. Ukrywając semickie pochodzenie, zostaje zatrudniona jako guwernantka przez rodzinę mieszkającą w Szkocji. Tam nawiązuje namiętny romans z Charlesem, ojcem dzieci, które uczy."
ww rolach głownych:
Minnie Driver - Rosina da Silva
Tom Wilkinson - Charles Cavendish
Harriet Walter - pani Cavendish
Florence Hoath - Clementina Cavendish
Bruce Myers - ojciec Rosiny
Jonathan Rhys Meyers - Henry Cavendish
Historia jak historia choć Minnie Driver (jaK ZA NIĄ NIE PRZEPADAM) ZACHWYCAJĄCA WRĘCZ; ale dla dla dwóch rzeczy warto ogladnąć ten film dla muzyki i krajobrazów i zdjęć też. Zachwyciło mnie ................... A zresztą to film dla dam poprostu ( choć romans Rosiny i Charlsa nie wyidealizowany lecz końkretny). Gdyby która posiadała??
Aż szkoda że takie filmy giną gdzieś w powodzi chłamu
ale co kim powoduje, żeby taki film, który na dokładkę trwa prawie 140 minut puścić o 23
Trzykrotka - Czw 27 Wrz, 2007 12:28
Miłoszu, co tam Minnie! Jak Jonathan??
miłosz - Czw 27 Wrz, 2007 12:34
| Trzykrotka napisał/a: | | Miłoszu, co tam Minnie! Jak Jonathan?? |
Johnatan - młodzieńki i ostrzyżony ni to na pazia ni na piasta kołdzieja ale scana jak biegnie z Minnie i ze siostrą brzegiem morza, lekko unosząc sie falach i prosi Minnie do tańca - bezcenna
Alison - Czw 27 Wrz, 2007 13:02
Hmmm, jak to się stało, że ja go sobie kiedyś pokrótce przeleciałam i poszedł do przegródki, "Do obejrzenia". Widać TE sceny jakoś mi umkły
Gosia - Czw 27 Wrz, 2007 18:52
Czyzbym przegapila?
Matylda - Czw 27 Wrz, 2007 19:49
Widziałam tylko kawałek filmu ale natknęła się na fragmencik gdy Rosina śpiewała cudną piosenkę przy fortepianie- już ją kiedyś chyba słyszałam
Niestety byłam zdegustowana romansem z tym starym .........
Dione - Czw 27 Wrz, 2007 20:50
Oglądałam wczoraj "Nic nas nie rozdzieli". Piękny film. Jeśli będziecie miały okazję to polecam, ale nie napiszę o czym jest. Zbyt jest nastrojowy, żebym umiała go opisać, nie tracąc jego ... Nie potrafię tego nazwać.
Alison - Czw 27 Wrz, 2007 21:05
| Dione napisał/a: | | Oglądałam wczoraj "Nic nas nie rozdzieli". Piękny film. Jeśli będziecie miały okazję to polecam, ale nie napiszę o czym jest. Zbyt jest nastrojowy, żebym umiała go opisać, nie tracąc jego ... Nie potrafię tego nazwać. |
A kto tam grał, bo tak jakby cos mi świta, ale z niczym konretnym nie kojarzę
Marija - Pią 28 Wrz, 2007 14:59
| miłosz napisał/a: | Aż szkoda że takie filmy giną gdzieś w powodzi chłamu
ale co kim powoduje, żeby taki film, który na dokładkę trwa prawie 140 minut puścić o 23 | I to jest odpowiedź na zapytanie, dlaczego ja Guwernantki ani powącham . Nawet wideło się burzy wewnętrznie o takiej porze .
Alison - Pią 28 Wrz, 2007 18:02
| Agn napisał/a: | W przyszłym tygodniu, dobrze, Matko Alison? Bo teraz już naprawdę nie dam rady. Obiecuję, że UWZGLĘDNIĘ ze szczegółami rolę Jamesa McAvoya. Nie może być inaczej, skoro jak raz grał moją ulubioną postać. |
No dobrze już, trudno. Na jakieś miłe słowa o Jamesie mogę czekać i miesiąc. Ale nie bierz sobie tego za bardzo do serca, tydzień, też wystarczy
Dione - Pią 28 Wrz, 2007 22:45
| Alison napisał/a: | | Dione napisał/a: | | Oglądałam wczoraj "Nic nas nie rozdzieli". Piękny film. Jeśli będziecie miały okazję to polecam, ale nie napiszę o czym jest. Zbyt jest nastrojowy, żebym umiała go opisać, nie tracąc jego ... Nie potrafię tego nazwać. |
A kto tam grał, bo tak jakby cos mi świta, ale z niczym konretnym nie kojarzę |
Jakoś zbyt znanych aktorów to tam nie było, a na nazwiska nie zwróciłam uwagi. Zajrzę do netu może znajdę.
Dione - Pią 28 Wrz, 2007 22:49
O tu linczek:
http://www.tele5.pl/show.php?id=101
Alison - Sob 29 Wrz, 2007 08:22
Dziękuję. Ale jednak o innym filmie myślałam. Tego nie znam.
Gitka - Sob 29 Wrz, 2007 09:20
A ja wczoraj oglądałam film na TV Polonia.
Polana pośród brzeziny
Czasy współczesne. 70-letnia emerytowana francuska dziennikarka podczas spotkania byłych więźniów obozów koncentracyjnych wygrywa na loterii bilet lotniczy do Krakowa. Kobieta decyduje się odwiedzić miejsca, gdzie przyszła na świat i gdzie dorastała. W Krakowie zatrzymuje się w małym pensjonacie, prowadzonym przez Polaka żydowskiego pochodzenia. Jedzie do byłego obozu koncentracyjnego w Oświęcimiu i spędza noc w jednym baraków. Tu poznaje młodego Niemca. Mimo różnicy wieku i doświadczeń zaprzyjaźniają się.
http://www.telemagazyn.pl/program/3439900308.html
http://www.filmweb.pl/Pol...,Film,id=106623
Tego młodego Niemca grał aktor August Diehl
http://www.filmweb.pl/Aug...Person,id=63834
Grał świetnie, a jak teraz spojrzałam na jego filmografię
http://www.imdb.com/name/nm0225944/
to jeszcze bardziej się ucieszyłam, będzie grał w nowej ekranizacji Buddenbrooków.
Jestem od wczoraj jego fanką
Gitka - Sob 29 Wrz, 2007 19:52
Świeżo spłakana po obejrzeniu tego filmu
Wieczór Evening (2007)
http://www.filmweb.pl/Wie...,Film,id=333922
Hugh Dancy spisał się wspaniale, coraz większy podziw mam do tego pana
Muzyka Jana A.P. Kaczmarka porusza wszystkie struny
Harry_the_Cat - Nie 30 Wrz, 2007 16:11
Jak zapowiadałam, obejrzałam sobie wczoraj SPEED.
Uwielbiam ten film. Minęlo 13 lat a ja dalej oglądam go w napięciu.. mimo, ze teksty to znam prawie na pamięc. Świetna chemia pomiędzy Keanu i Sandy, naprawdę aż szkoda, ze tak mało razem filmów zrobili...
Momentami to oczywście mocno naciągane, ale kupiłam to kiedyś i kupuję to dalej
Caitriona - Nie 30 Wrz, 2007 19:55
Moja droga, to jeden z klasyków kina akcji. Obok Szklanych pułapek Speed to film który zawsze oglądam gdy jest w tv
Lubię bardzo w nim Kijankę
Harry_the_Cat - Nie 30 Wrz, 2007 19:58
Juz dobra, dobra, wstan z tych kolan. Pożyczę Ci
Caitriona - Nie 30 Wrz, 2007 20:05
poczkaj, musze się najpierw podnieść z krzesełka zeby na nie paść
Dzięki!
Alison - Pon 01 Paź, 2007 08:38
Miłosz, a widziałaś wczoraj "Marzyłam o Afryce"? Daniel C. grał tam takiego super twardziela. Jakoś nie zapamiętałam go z poprzedniego razu, a wczoraj patrzę, a tu Bond! James Bond!
Harry_the_Cat - Pon 01 Paź, 2007 23:07
Obejrzałam Hot Fuzz.
Takiej sieczki to się raczej nie spodziewałam, ale ogólnie bardzo mi się podobało
Admete - Pon 01 Paź, 2007 23:10
Ja się strasznie na tym filmie uśmiałam, ale to pewnie dlatego, że oglądałam i oglądam nadal mnóstwo takich "sztampowych" filmów sensacyjnych Zabawa jest niezła. A Timothy Dalton jak zły?!
Harry_the_Cat - Pon 01 Paź, 2007 23:11
Niezły był. I Bill N jak zwykle boski. Właśnie zobaczyłam, że w dodatkach sa 22 sceny niewykorzystane...
|
|
|