Seriale - Dramy, czyli urok Azji część 2 wątku
Trzykrotka - Wto 17 Cze, 2014 13:54
O matko Co za filmik - kwintesencja Dokko w fazie. Ale Dokko ma warstwy, więc to jeszcze nie wyczerpuje bogactwa szaleństwa, jakie kryje się w ciele i umyśle Bestii
| Admete napisał/a: | A w kim to niby zakocha l się udręczony Kopciuszek? |
W tym, który trzyma ją w objęciach, rzecz jasna Albowiem w dramie wszystko jest możliwe.
| BeeMeR napisał/a: |
Secret Love mam w planach kiedyś |
BeeMer zaprawdę - przeczytaj mój post jeszcze raz - i jeszcze zweryfikuj plany
Na plus Secret powiem, że jest świetnie zrealzowany. a nakręcony z dbałością o szczegóły i z pełnym wycyzelowaniem scen. Popatrzcie tylko, jak skomponowane są kadry

Ma też przepiękne lokacje - wnętrza nie tylko "na bogato," ale też gustownie i ciekawe filmowanie

EditT co ja znalazłam! Cały teledysk Skarbów Narodowych do piosenki Bum Bum Bum Bum
http://www.youtube.com/watch?v=DOzStd6DuCs
BeeMeR - Wto 17 Cze, 2014 14:39
| Trzykrotka napisał/a: | Ale Dokko ma warstwy, więc to jeszcze nie wyczerpuje bogactwa szaleństwa, jakie kryje się w ciele i umyśle Bestii | Toteż dodałam tam i drugi filmik - Dokko w wersji romantycznej (ładny fanvid)
A wersji to on trochę ma
| Trzykrotka napisał/a: | zaprawdę - przeczytaj mój post jeszcze raz - i jeszcze zweryfikuj plany | Ok - Secret Love miałam w planach A będę miała więcej miejsca
Anjaam mnie przekonało - nehi!
| Cytat: | | Rodzice oppy nie chcą o niej słyszeć. Jej ojciec dostaje pomieszania zmysłów. Na dodatek, kiedy mdleje na spacerniaku, dowiaduje się, że jest w ciąży.. | Że przepraszam, ojciec dowiaduje się, że jest w ciąży?
Koreańskie dramy nie przestaną mnie zadziwiać inwencją
Trzykrotka - Wto 17 Cze, 2014 14:52
Złośliwa bestia To wcale nie wynika z tego, co napisałam! Podmiotem serii zdań jest przez cały czas Kopciuszek
Serio: na Secret - moim skromnym zdaniem - szkoda czasu. Dla pięknej roboty operatorskiej nie warto. A aktora, który przykuwa uwagę, można zobaczyć w czym innym. Ja też czuję się ostrzeżona przed panią grającą główną rolę. Niedługo wchodzi drama z jej udziałem - romans pod tytułem Neverending Love, czy Everlasting Love - coś w ten deseń. Jej obecność w trailerach skutecznie mnie odstraszyła.
BeeMeR - Wto 17 Cze, 2014 15:11
Sori, kajam się
A opowiesz jak skończysz jak to dalej poszło?
Zdjęcia faktycznie wyglądają zachęcająco no ale fabuła... khem.
zooshe - Wto 17 Cze, 2014 15:39
| Trzykrotka napisał/a: |
Nie wiem sama, co mnie podkusiło. To znaczy - wiem. Dwia pierwsze odcinki obejrzałam z ciekawości, a potem ciągnęłam to dalej, bo przecież musiałam się dowiedzieć, czy będzie jakieś światełko w tunelu. I tym sposobem, na zaciśniętych szczękach dotarłam do odcinka 13, w którym to światełko się pojawiło. Przede mną jeszcze dwa - nie mam pojęcia, co przyniosą. |
Innymi słowy makjang jak się patrzy. Zdradliwe są strasznie. Pamiętam jak oglądałam Temptation of angel, fabuła nie miała ładu i składa i ogólnie dramatoza goniła dramatozę ale człowiek oglądał dalej byle tylko dowiedzieć zakończenia.
| Trzykrotka napisał/a: | Zawodowo - charyzmatyczny, intensywny, przykuwający uwagę aktor. Moja lista dram do objerzenia powiększa sie tym samym o Protect The Boss.
|
O a ja właśnie zaczęłam oglądać PTB. Wrażenia z 1 odcinka całkiem pozytywne. Ten aktor o którym mówisz gra tam second leada.
Admete - Wto 17 Cze, 2014 19:21
Zapowiedź odcinka 13 NL:
https://www.facebook.com/...&type=2&theater
Aragonte - Wto 17 Cze, 2014 20:53
Heh, żebym to chociaż cokolwiek z tej zapowiedzi zrozumiała
Agn - Wto 17 Cze, 2014 21:36
| Trzykrotka napisał/a: | Ale to tylko wtręt nie ma temat |
Eee tam, jak nie na temat jak na temat?
| Trzykrotka napisał/a: | | Dziewczyny, które oglądały Anjaam będą wiedziały, w jakim klimacie sie poruszamy. |
To ja spasuję.
Tam tylko panienki ćwierkają...
| Trzykrotka napisał/a: | | To wcale nie wynika z tego, co napisałam! |
Wynika. Jednakowoż my jesteśmy:
a) bestie złośliwe, bo się czepiamy
b) bestie sprytne i kochane, bo rozumiemy, tylko się czepiamy.
| Cytat: | | O a ja właśnie zaczęłam oglądać PTB. Wrażenia z 1 odcinka całkiem pozytywne. Ten aktor o którym mówisz gra tam second leada. |
Ble, nie mogłam na niego patrzeć. A PTB porzuciłam. Bohaterka doprowadziła mnie do bólu zębów.
| Aragonte napisał/a: | Heh, żebym to chociaż cokolwiek z tej zapowiedzi zrozumiała |
Niewątpliwie będzie się działo.
Admete - Wto 17 Cze, 2014 22:00
| Agn napisał/a: | Aragonte napisał/a:
Heh, żebym to chociaż cokolwiek z tej zapowiedzi zrozumiała
Niewątpliwie będzie się działo. |
Będzie się działo na pewno Nawet rozumieć nie trzeba. Myślę, że SJ idzie do sądu zamiast ojca.
Trzykrotka - Wto 17 Cze, 2014 22:32
| Agn napisał/a: |
Wynika. |
Wrrr! Nie wynika! Proszę mi się nie czepiać, bo już zamykam się w sobie i przemyśliwuję nad emigracją wewnętrzną
A że gustibus różne sa, to ja na pewno dokonania pana JS sobie spenetruję Tylko najpierw (prócz BV rzecz jasna ) mam w kolejce jeszcze jednego snuja, z naszym jednym ulubieńcem. Gosia mnie przed tą dramą przestrzega, więc powinna mi się podobać
A póki co - ide domęczyć Kopciuszka do końca
Agn - Wto 17 Cze, 2014 22:39
| Trzykrotka napisał/a: | Proszę mi się nie czepiać, bo już zamykam się w sobie i przemyśliwuję nad emigracją wewnętrzną |
Przecież napisałam, żeśmy wredne, acz kochane bestie.
Jeśli ktoś chciałby, by mu łezki poleciały z oczu, to bardzo proszę: http://www.allkpop.com/bu...ve-you-in-tears
Coś odnośnie służby wojskowej. Ja beczę jak głupia...
BeeMeR - Wto 17 Cze, 2014 23:12
| Trzykrotka napisał/a: | Proszę mi się nie czepiać, bo już zamykam się w sobie i przemyśliwuję nad emigracją wewnętrzną | Ani mi się waż emigrować
Obiecuję się nie czepiać i nie szukać dziury w całym
Zerknęłam na ten Secret - tam straszne drewienka w rolach głównych, mam wrażenie W każdym razie pasuję.
Oj, to jutro - dziś nie mam siły na łzy.
Agn - Śro 18 Cze, 2014 07:11
Wchodzę dziś na wyniki - Korea zremisowała z Rosją. Damn it, a przez sen trzymałam za nich kciuki, by mecz wygrali. Widać muszę być przytomna.
Basiu, ten filmik nie jest stricte smutny, ale łzy wyciska z oczu aż trzeszczy. ^^
Na dobry początek dnia - rozczulający LMH:
BeeMeR - Śro 18 Cze, 2014 14:43
| Agn napisał/a: | | Basiu, ten filmik nie jest stricte smutny, ale łzy wyciska z oczu aż trzeszczy. ^^ | Oj, porozklejali rekrutów - inna sprawa, że na myśl o niemal dwóch latach wyciętych z życia to naprawdę szkoda
Jeszcze o TGL - jest scena, której nie znoszę - wizualizacja (mentalnego) zatwardzenia u Gu Ae Jeong
Doczytałam zaś że ona mieszka przy ulicy Dmuchawców - i to się zbyt idealnie wpisuje w te wszystkie kwiatowe metafory by mogło być przypadkowe
(nazwę ulicy widać gdy Mamuśka doktorka postanawia odnaleźć "pałac" AJ)
A dziś robiąc zakupy w Gdowie słuchałam Zakorkowanych - religię i technologię nr2 - jak zaczęłam chichotać przy "bambusowej żonie" i kalesonach to aż się ludzie oglądali
A co tam - cudne są te audycje
Aragonte - Śro 18 Cze, 2014 17:45
Na Soompi pierwsze zdjęcia z 13. odcinka - chyba doszło do starcia między Seok Joo i Ji Wonem, w sądzie rzecz jasna
I ktoś tam sugerował, że ojciec SJ miał atak serca i jego dni są policzone
Admete - Śro 18 Cze, 2014 20:59
Taki mi się fanvid z KoD znalał przez przypadek:
http://www.youtube.com/watch?v=LWNSHSc5yeU
Agn - Śro 18 Cze, 2014 23:38
| BeeMeR napisał/a: | A co tam - cudne są te audycje |
Też często rechoczę przy nich i zawsze jestem wtedy w miejscu publicznym, tak by wrocławianie mogli sobie popatrzeć na wariatkę. Ale nie przejmuję się. Śmiech to zdrowie. A audycje zaiste są cudne.
| BeeMeR napisał/a: | | Oj, porozklejali rekrutów |
Owszem, ale ładnie i pomysłowo to zrobili.
Admete - Czw 19 Cze, 2014 11:58
Jestem na świeżo po odcinku 13 NL - bardzo ciekawy odcinek. Widzę, że ta scenarzystka jest dobra w tym, co robi, ale nie bardzo dali jej szansy na rozwój. Teraz ratuje sytuację, jak się da. Zostawia najistotniejsze wątki. W odcinku 13 najwięcej miejsca poświęca relacji SJ i ojca. Podoba mi się ten wątek, jest smutny, ale należy do moich ulubionych. Gdyby serial dostał nie 18 odcinków, nie 16, ale 22, a nawet 2x22...wtedy mielibyśmy coś naprawdę interesującego. Moglibyśmy dostać więcej prezesa Cha, moglibyśmy się zastanawiać, kto zdobędzie serce stażystki, czy małżeństwo SJ dojdzie do skutku, jak się sprawy rozwiną między ojcem i córką (narzeczona ). Przyjaźń z Sang Tae tak ładnie zarysowana...Wątki prawnicze by były i wątki osobiste. Korupcja w prawniczych kręgach i ci, którzy są nieprzekupni, sprawy wygrane i przegrane. Mogłabym sobie KMM oglądać przez rok, albo dwa Ech...Taki Good lawyer zamiast Good wife Ja to zawsze mam pod górkę i podoba mi się coś, co nie jest popularne wystarczająco.
Wymyśliłam zarys scenariusza dla KMM i aktorki od postaci prokurator Lee ( super postać ) - małżeństwo w średnim wieku, z dziećmi i lekkim kryzysem małżeńskim. Albo - dwoje ludzi rozwiedzionych, po przejściach, z przychówkiem. KMM miałby córkę, dorastającą
Agn - Czw 19 Cze, 2014 11:59
| Admete napisał/a: | Wymysliłam zarys scenariusza dla KMM i aktorki od postaci prokurator Lee ( super postać ) - małżeństwo w średnim wieku, z dziećmi i lekkim kryzsem małżeńskim. Albo - dwoje ludzi rozwiedzionych, po przejściach, z przychówkiem. KMM miałby córkę, dorastającą |
Rozwiń temat.
Admete - Czw 19 Cze, 2014 12:03
Nie jestem scenarzystką - ale coś takiego, dobrze napisanego - mogłabym oglądać z przyjemnością Ta druga wersja byłaby nawet ciekawsza. Jacyś eks by mogli być, dodać do tego rodzeństwo jakieś kłopotliwe, początkowe animozje między głównymi bohaterami - coś jak w Masz wiadomość KMM w roli ojca, który musi pilnować z kim umawia się jego dorastająca córka On ma świetne wyczucie komedii.
Aragonte - Czw 19 Cze, 2014 12:26
Czyli KMM trochę jak Richard Castle, w jakimś stopniu
Też chcę taki serial
Admete - Czw 19 Cze, 2014 12:28
Mała zmiana w scenariusz - postać KMM byłaby wdowcem - to by lepiej uzasadniało interakcje między nim i córką, której by brakowało kobiecej ręki Postać kobieca mogłaby być rozwiedziona i mieć kłopoty z eks, który by jej chciał syna odebrać. Nic tylko napisac do Korei z propozycją scenariuszową
Aragonte - Czw 19 Cze, 2014 12:55
Czekam na gotowy scenariusz
Rozpoznałam w NL kolejnego faceta z Beethoven Virus (grał profesjonalnego muzyka, który w końcówce uczestniczył w proteście, zwróć uwagę na niego, Admete ).
Admete - Czw 19 Cze, 2014 12:59
To już prędzej ty być napisała Który to w NL? Ten przesłuchiwany?
Aragonte - Czw 19 Cze, 2014 12:59
Ten, którego próbują właśnie (bo oglądam) przekupić i skłonić do wyjazdu
|
|
|