Komunikaty - Pytania techniczne
Anaru - Śro 29 Kwi, 2009 20:57
| adminluc napisał/a: | | ...ale to tylko moja prywatna ocena internetu przez sieci komórkowe. |
Uhm, ja nadal kombinuje jaki by tu do laptopa, tani (bo przecież to tylko wyjazdowo, głównie na weekendy), a niezawodny i bez płacenia kilku stów za modem czy inne ustrojstwo...
Macie może jakiś w miarę tani internet?
Calipso - Śro 06 Maj, 2009 15:47
Mamy śmiecia do wykasowania http://forum.northandsout...96eb28d0#214035
ŁukaszG - Śro 06 Maj, 2009 17:45
Post skasowany
AdminLuc
Anonymous - Wto 26 Maj, 2009 20:40
mam problem... chcę coś wypalić na płycie, ale nero mi się zamyka...wyskakuje błąd i koooniec...
a muszę coś pilnie wypalić... nooo
ŁukaszG - Wto 26 Maj, 2009 21:14
| lady_kasiek napisał/a: | mam problem... chcę coś wypalić na płycie, ale nero mi się zamyka...wyskakuje błąd i koooniec... a muszę coś pilnie wypalić... nooo |
Jak sprawa jest pilna to nie będziemy dochodzić co jest nie tak z Nero, bo przyczyn parę może być. Zainstaluj sobie na szybko CDBurnerXP, to darmowa do użytku domowego, stosunkowo mała aplikacja do wypalania płytek:
http://cdburnerxp.se/en/download
Nie jestem pewien na 100%, nie chcę specjalnie teraz uruchamiać notebooka, na którym mam zainstalowany ten program, ale chyba jest nawet możliwość przełączenia lub ściągnięcia nakładki, aby interface był polskojęzyczny.
Pozdrawiam
AdminLuc
Anonymous - Wto 26 Maj, 2009 22:46
właśnie sprawdzam ten program... a nero oszalał...
Dziękuję
Anaru - Wto 26 Maj, 2009 23:57
A jak odinstalować Total Commander, który po kliknięciu powoduje chwilowy zanik wszystkich ikonek? Przy próbie odinstalowania podobno również.
Bo przydałoby się chyba zainstalować jeszcze raz....
BeeMeR - Śro 27 Maj, 2009 08:34
| Anaru napisał/a: | | A jak odinstalować Total Commander, który po kliknięciu powoduje chwilowy zanik wszystkich ikonek? | To u mnie
zarówno próba otworzenia jak i odinstalowania programu kończy się ok 10-sekundowym zanikiem wszystkiego z ekranu
a potem wszystko wraca - próbowałam odwirusować kompa, coś mi tam wywaliło i twierdzi, że jest czysto, ale coś nie bardzo wierzę...
ŁukaszG - Czw 28 Maj, 2009 18:59
| BeeMeR napisał/a: | [Total Commander] zarówno próba otworzenia jak i odinstalowania programu kończy się ok 10-sekundowym zanikiem wszystkiego z ekranu
a potem wszystko wraca - próbowałam odwirusować kompa, coś mi tam wywaliło i twierdzi, że jest czysto, ale coś nie bardzo wierzę... |
W ostateczności można po prostu usunąć cały katalog totalcmd, poza tym katalogiem mogą być tylko dwa pliki konfiguracyjne (.ini) w katalogu Windows lub w katalogu użytkownika w Danych Aplikacji (jeśli ktoś używa TC od wersji 7, obecnie jest dostępna wersja BETA 7.50 - i wcześniej nigdy nie instalował).
Jednak zachowanie ikonek o którym piszesz, jest rzeczywiście dość dziwne, napisz czy przeskanowanie antywirusem coś dało, czy teraz jest lepiej.
Łukasz
trifle - Czw 28 Maj, 2009 20:52
Normalnie jak mam połączenie z internetem na tej ikonce komputerków dwóch obok zegarka, w prawym dolnym rogu ekranu, jest taka niebieska kulka i jak najadę to pokazuje mi, że dialog i że sieć lokalna i internet. A teraz najeżdżam i jest jakaś sieć niezidentyfikowana, połączenie tylko lokalne. Ale wszystko działa - tzn internet, strony, poczta, gg Co się dzieje?
praedzio - Czw 28 Maj, 2009 21:42
Tak to jest z bezprzewodowym internetem. Łapiesz po prostu różne sieci i niektóre są silniejsze od innych. Też tak miałam, kiedy mieszkałam w centrum Wawy.
trifle - Czw 28 Maj, 2009 21:46
Ale ja nie mam bezprzewodowego internetu. Ja mam normalnie modem z dialogu i kabel. I zawsze w centrum zarządzania sieciami była sieć "prywatna" i że dialog itp. A teraz tego nie ma, a internet działa... Czy jakiś wirus może tak działać?
praedzio - Czw 28 Maj, 2009 22:07
Nieeee, nie sądzę... Ale na samych sieciach to aż tak się nie znam.
ŁukaszG - Czw 28 Maj, 2009 22:46
| trifle napisał/a: | [...] A teraz najeżdżam i jest jakaś sieć niezidentyfikowana, połączenie tylko lokalne. Ale wszystko działa - tzn internet, strony, poczta, gg Co się dzieje? |
A może przypadkiem tamta ikona została automatycznie ukryta? Wciśnij strzałkę przy zasobniku systemowym, żeby zobaczyć ukryte ikony, może tam odnajdziesz ikonę połączenia z internetem.
Łukasz
trifle - Czw 28 Maj, 2009 22:55
Nie wiem, co to zasobnik systemowy..
Chodzi o to:
Normalnie tam było, że sieć prywatna i dialog.
Tam gdzie teraz ten żółty ostrzegawczy trójką, normalnie przy internecie jest niebieska kulka.
Działa, niby ok, ale mnie niepokoi dość, że nie ma w sieciach sieci, której używam
aneby - Pon 01 Cze, 2009 11:15
Nie otwierają mi się wątki w fantastyce Chciałam wejść na wampiryczny i się nie otwiera. Próbowałam inne i też nie. W innych tematach działa, choć od wczoraj trochę wolno
praedzio - Pon 01 Cze, 2009 11:46
No, u mnie też występują takie problemy.
Calipso - Pon 01 Cze, 2009 19:45
A ja myślałam że to mój net z nowym miesiącem tak sie muli
Admete - Pon 01 Cze, 2009 21:53
W końcu forum znów działa.
ŁukaszG - Pon 01 Cze, 2009 22:13
| Admete napisał/a: | | W końcu forum znów działa. |
Też się cieszę. Podejrzewam, że coś grzebali na serwerze, sam nie zrobiłem za wiele w tym kierunku.
Łukasz
BeeMeR - Wto 02 Cze, 2009 11:21
Wyrzuciłam Totalcommandera skąd tylko się dało
Oczywiście z zastrzeżeniem, że z rejestrów i innych ukrytych miejsc nie umiem
Przeczyściłam wczoraj mksem - znalazł mi jakiegoś bakcyla - backdoor.poison.aacj - i wywalił i dziś nawet już nie ma
Jak zrestartuję spróbuję zainstalować tcmd
Anaru - Śro 03 Cze, 2009 23:35
Cieszyłam się, że mam nową kartę graficzną, nie? Taaa...
Tylko teraz wszystkie filmy mam w ślicznym niebieskawo-sinawym kolorze z lekka nutką różowego
Miał ktoś kiedyś taki problem? Na razie nic nie działa
Karta to Nvidia, Zotac GeForce 9500GT
Na dodatek codziennie regularnie jak zostawię otwartą większą ilość kart, to część z nich przybiera taki oto wygląd:
Z czym to może być problem?
Anaru - Czw 04 Cze, 2009 11:27
Bu, po zainstalowaniu kodeka K-Lite dalej mam Smerfy, a teraz dodatkowo podwójne napisy.
A w pakieciku z kodekami Divx był wirusior
Chyba, że nie taki jak trza sobie wczoraj zaserwowałam?
Anaru - Czw 04 Cze, 2009 22:27
Ufff, przypomniało mi się przed chwilką, że w czasie instalacji Windowsowych update'ów oglądaliśmy filmiki. Całkiem normalne w kolorze.
Teraz mam smerfne . Czyli coś mi pierdutnęło w czasie aktualizowania Windowsa. Sprawdziłam sobie historię aktualizacji i faktycznie, coś się zwaliło chyba w trakcie.
Chyba trza odinstalować i zainstalować ponownie?
Gunia - Pią 05 Cze, 2009 00:29
Anaru, jesteś pewna, że chcesz zrezygnować z takiej atrakcji?
|
|
|