To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Komunikaty - Pytania techniczne

Anaru - Śro 29 Kwi, 2009 20:57

adminluc napisał/a:
...ale to tylko moja prywatna ocena internetu przez sieci komórkowe.

Uhm, ja nadal kombinuje jaki by tu do laptopa, tani (bo przecież to tylko wyjazdowo, głównie na weekendy), a niezawodny i bez płacenia kilku stów za modem czy inne ustrojstwo... :mysle:
Macie może jakiś w miarę tani internet?

Calipso - Śro 06 Maj, 2009 15:47

Mamy śmiecia do wykasowania http://forum.northandsout...96eb28d0#214035
ŁukaszG - Śro 06 Maj, 2009 17:45

Calipso napisał/a:
Mamy śmiecia do wykasowania http://forum.northandsout...96eb28d0#214035

Post skasowany

AdminLuc

Anonymous - Wto 26 Maj, 2009 20:40

mam problem... chcę coś wypalić na płycie, ale nero mi się zamyka...wyskakuje błąd i koooniec...
a muszę coś pilnie wypalić... nooo :cry2:

ŁukaszG - Wto 26 Maj, 2009 21:14

lady_kasiek napisał/a:
mam problem... chcę coś wypalić na płycie, ale nero mi się zamyka...wyskakuje błąd i koooniec... a muszę coś pilnie wypalić... nooo :cry2:

Jak sprawa jest pilna to nie będziemy dochodzić co jest nie tak z Nero, bo przyczyn parę może być. Zainstaluj sobie na szybko CDBurnerXP, to darmowa do użytku domowego, stosunkowo mała aplikacja do wypalania płytek:
http://cdburnerxp.se/en/download
Nie jestem pewien na 100%, nie chcę specjalnie teraz uruchamiać notebooka, na którym mam zainstalowany ten program, ale chyba jest nawet możliwość przełączenia lub ściągnięcia nakładki, aby interface był polskojęzyczny.

Pozdrawiam
AdminLuc

Anonymous - Wto 26 Maj, 2009 22:46

właśnie sprawdzam ten program... a nero oszalał... :roll:
Dziękuję :kwiatki_wyciaga:

Anaru - Wto 26 Maj, 2009 23:57

A jak odinstalować Total Commander, który po kliknięciu powoduje chwilowy zanik wszystkich ikonek? Przy próbie odinstalowania podobno również. ;)
Bo przydałoby się chyba zainstalować jeszcze raz....

BeeMeR - Śro 27 Maj, 2009 08:34

Anaru napisał/a:
A jak odinstalować Total Commander, który po kliknięciu powoduje chwilowy zanik wszystkich ikonek?
To u mnie :rumieniec:
zarówno próba otworzenia jak i odinstalowania programu kończy się ok 10-sekundowym zanikiem wszystkiego z ekranu :roll:
a potem wszystko wraca - próbowałam odwirusować kompa, coś mi tam wywaliło i twierdzi, że jest czysto, ale coś nie bardzo wierzę... :mysle:

ŁukaszG - Czw 28 Maj, 2009 18:59

BeeMeR napisał/a:
[Total Commander] zarówno próba otworzenia jak i odinstalowania programu kończy się ok 10-sekundowym zanikiem wszystkiego z ekranu :roll:
a potem wszystko wraca - próbowałam odwirusować kompa, coś mi tam wywaliło i twierdzi, że jest czysto, ale coś nie bardzo wierzę... :mysle:

W ostateczności można po prostu usunąć cały katalog totalcmd, poza tym katalogiem mogą być tylko dwa pliki konfiguracyjne (.ini) w katalogu Windows lub w katalogu użytkownika w Danych Aplikacji (jeśli ktoś używa TC od wersji 7, obecnie jest dostępna wersja BETA 7.50 - i wcześniej nigdy nie instalował).
Jednak zachowanie ikonek o którym piszesz, jest rzeczywiście dość dziwne, napisz czy przeskanowanie antywirusem coś dało, czy teraz jest lepiej.

Łukasz

trifle - Czw 28 Maj, 2009 20:52

Normalnie jak mam połączenie z internetem na tej ikonce komputerków dwóch obok zegarka, w prawym dolnym rogu ekranu, jest taka niebieska kulka i jak najadę to pokazuje mi, że dialog i że sieć lokalna i internet. A teraz najeżdżam i jest jakaś sieć niezidentyfikowana, połączenie tylko lokalne. Ale wszystko działa - tzn internet, strony, poczta, gg :shock: Co się dzieje?
praedzio - Czw 28 Maj, 2009 21:42

Tak to jest z bezprzewodowym internetem. Łapiesz po prostu różne sieci i niektóre są silniejsze od innych. Też tak miałam, kiedy mieszkałam w centrum Wawy.
trifle - Czw 28 Maj, 2009 21:46

Ale ja nie mam bezprzewodowego internetu. Ja mam normalnie modem z dialogu i kabel. I zawsze w centrum zarządzania sieciami była sieć "prywatna" i że dialog itp. A teraz tego nie ma, a internet działa... Czy jakiś wirus może tak działać?
praedzio - Czw 28 Maj, 2009 22:07

Nieeee, nie sądzę... Ale na samych sieciach to aż tak się nie znam.
ŁukaszG - Czw 28 Maj, 2009 22:46

trifle napisał/a:
[...] A teraz najeżdżam i jest jakaś sieć niezidentyfikowana, połączenie tylko lokalne. Ale wszystko działa - tzn internet, strony, poczta, gg :shock: Co się dzieje?

A może przypadkiem tamta ikona została automatycznie ukryta? Wciśnij strzałkę przy zasobniku systemowym, żeby zobaczyć ukryte ikony, może tam odnajdziesz ikonę połączenia z internetem. ;)

Łukasz

trifle - Czw 28 Maj, 2009 22:55

Nie wiem, co to zasobnik systemowy.. :mysle:
Chodzi o to:

Normalnie tam było, że sieć prywatna i dialog.

Tam gdzie teraz ten żółty ostrzegawczy trójką, normalnie przy internecie jest niebieska kulka.

Działa, niby ok, ale mnie niepokoi dość, że nie ma w sieciach sieci, której używam :-|

aneby - Pon 01 Cze, 2009 11:15

Nie otwierają mi się wątki w fantastyce :? Chciałam wejść na wampiryczny i się nie otwiera. Próbowałam inne i też nie. W innych tematach działa, choć od wczoraj trochę wolno :-|
praedzio - Pon 01 Cze, 2009 11:46

No, u mnie też występują takie problemy. :?
Calipso - Pon 01 Cze, 2009 19:45

A ja myślałam że to mój net z nowym miesiącem tak sie muli :-|
Admete - Pon 01 Cze, 2009 21:53

W końcu forum znów działa.
ŁukaszG - Pon 01 Cze, 2009 22:13

Admete napisał/a:
W końcu forum znów działa.

Też się cieszę. Podejrzewam, że coś grzebali na serwerze, sam nie zrobiłem za wiele w tym kierunku.

Łukasz

BeeMeR - Wto 02 Cze, 2009 11:21

Wyrzuciłam Totalcommandera skąd tylko się dało :)
Oczywiście z zastrzeżeniem, że z rejestrów i innych ukrytych miejsc nie umiem :(
Przeczyściłam wczoraj mksem - znalazł mi jakiegoś bakcyla - backdoor.poison.aacj - i wywalił i dziś nawet już nie ma :mrgreen:
Jak zrestartuję spróbuję zainstalować tcmd

Anaru - Śro 03 Cze, 2009 23:35

Cieszyłam się, że mam nową kartę graficzną, nie? Taaa...
Tylko teraz wszystkie filmy mam w ślicznym niebieskawo-sinawym kolorze z lekka nutką różowego :wsciekla:

Miał ktoś kiedyś taki problem? Na razie nic nie działa :confused3:
Karta to Nvidia, Zotac GeForce 9500GT

Na dodatek codziennie regularnie jak zostawię otwartą większą ilość kart, to część z nich przybiera taki oto wygląd:

Z czym to może być problem? :mysle:

Anaru - Czw 04 Cze, 2009 11:27

Bu, po zainstalowaniu kodeka K-Lite dalej mam Smerfy, a teraz dodatkowo podwójne napisy. :cry2: :cry2: :cry2:
A w pakieciku z kodekami Divx był wirusior :cry2:
Chyba, że nie taki jak trza sobie wczoraj zaserwowałam?

Anaru - Czw 04 Cze, 2009 22:27

Ufff, przypomniało mi się przed chwilką, że w czasie instalacji Windowsowych update'ów oglądaliśmy filmiki. Całkiem normalne w kolorze. :mysle:
Teraz mam smerfne :wsciekla: . Czyli coś mi pierdutnęło w czasie aktualizowania Windowsa. :wsciekla: Sprawdziłam sobie historię aktualizacji i faktycznie, coś się zwaliło chyba w trakcie. :?

Chyba trza odinstalować i zainstalować ponownie? :mysle:

Gunia - Pią 05 Cze, 2009 00:29

Anaru, jesteś pewna, że chcesz zrezygnować z takiej atrakcji? :lol: