Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie II
Admete - Wto 19 Lis, 2013 21:43
Musze zajrzeć. Czasu jednak mało.
Caitriona - Wto 19 Lis, 2013 22:11
Właśnie skończyłam drugi odcinek i mi się podoba Będę oglądać.
Admete - Śro 20 Lis, 2013 15:31
Może jutro mi się uda zajrzeć.
EDIT: na początku leci muzyczka jak z Blede Runnera Hmmm...to zdecydowanie pachnie mi Łowcą androidów. A na dodatek Abrams maczał w tym palce
Admete - Śro 20 Lis, 2013 19:27
To już napiszę w nowym poście. Almost Human mi się spodobało. Ma takie elementy, jak lubię - sf i kryminał. Główni bohaterowie mają dobrą ekranową chemię - wietrzę przyjaźń i może nawet bromance Dobrze, że wplatają humor. Dużo akcji, a to lubię. Drugi odcinek bardzo w stylu Łowcy androidów. Do tego odrobina Raportu mniejszości. To nie zarzut, tylko zaleta. Ja już taka wyposzczona pod względem sf byłam
Admete - Nie 24 Lis, 2013 17:28
Nadrabiam zaległości. Jakiś czas temu zrobiłam podejście do Starcia tytanów i nie obejrzałam. A dziś w ten ponury dzień stwierdziłam - a co tam - należy mi się dawka facetów z mieczami No i okazało się, że grunt to nastawienie Jak już przeszłam przez ten fragment z bogami olimpijskimi w fajansiarskich zbrojach, to było lepiej, a nawet całkiem dobrze. Mads Mikkelsen był świetny - utalentowany aktor i kawał mężczyzny. Dobre efekty specjalne i niezłe sekwencje walk. Na dzisiejszy dzień - bardzo miły seans
Może nawet Thora nadrobię, jak pogoda nadal będzie taka pod psem I Avengers ...
Admete - Pią 29 Lis, 2013 20:13
Udało nam się z Riellą zobaczyć Grę Endera. Niestety z dubbingiem. Film generalnie mi się podobał, choć twórcy skupili się tylko na wątku samego Endera i przygotowania do wojny. Nie ma prawie wcale konfliktu między Enderem, skomplikowanej relacji z Valentine. Nie ma zupełnie wątku politycznej działalności rodzeństwa Endera, ani sytuacji, w jakiej żyje rodzina bohatera. Bardzo skrótowo potraktowano motyw trzeciego dziecka, poczucia winy rodziców. Film ma niecałe 2 godziny i to zdecydowanie za mało. Powinni go byli przedłużyć o te 20 minut i pewne elementy nie zostałyby tak bardzo spłycone. Trochę szkoda, bo film wizualnie jest piękny, młody aktor sobie poradził, muzyka dobra. Statki Robali przypominały mi statki Cieni z B5. Ogólnie powiedziałam Rielli, że w B5 pewne sprawy dotyczące walk pokazano podobnie, ale nie mieli wtedy takich możliwości technicznych i pieniędzy. Gra Endera sprawdziłaby się lepiej jako miniserial - tak do 10 godzinnych odcinków.
asiek - Sob 30 Lis, 2013 08:59
Szkoda, że nie ogarnęli wszystkich istotnych wątków.
Admete - Sob 30 Lis, 2013 09:12
Valentine i tak dostała więcej scen, nie mogli jej tak całkiem pominąć. Peter dostał jedną scenę, w której dręczy Endera. Ciekawa jestem, jak odbiera ten film ktoś, kto nie zna książki. ja miałam dodatkowe informacje, wiec je wykorzystywałam, ale ktoś, kto książki nie czytał? Ale nie żałuję seansu. na pewno należy ten film oglądać w kinie, na dużym ekranie. Nam się udało, bo byłyśmy w tym drugim kinie na dużej sali.
asiek - Sob 30 Lis, 2013 09:22
Ja do kina pewnie nie pójdę, obejrzę jak pojawi się dvd.
Admete - Sob 30 Lis, 2013 12:44
Ja tak obejrzę Igrzyska śmierci cz. 2. Nie zdążę już pójść do kina.
BeeMeR - Sob 30 Lis, 2013 16:40
| Admete napisał/a: | | Nie ma prawie wcale konfliktu między Enderem | Między Enderem a Peterem?
Chętnie bym poszła do kina ale raczej nie mam jak. Już będę musiała stanąć na głowie, żeby Hobbita zobaczyć w kinie
Admete - Sob 30 Lis, 2013 21:37
Tak, między Enderem i Peterem. Zapomniałam dopisać.
praedzio - Wto 03 Gru, 2013 10:43
Jako że domowy net mi zastrajkował, to zasiadłam wczoraj przed TV i obejrzałam do poduszki Terminatora Czwóreczkę. Film jak fiilm - pozwolił mi się odprężyć i nawet reklamy mi specjalnie nie przeszkadzały - zdążyłam się wyprysznicować, ugotować i zjeść kolację. jednak podczas jednej sceny zaliczyłam zonka. Connor w siedzibie Skynetu natyka się na T-800, a tu Arnie jak go Bozia stworzyła - i to nie ten dzisiejszy Arnie, tylko ten z 1984 roku, z przedziałkiem na boku i górą mięśni.... Najwyraźniej ominęłam jakieś przechwalania się nt. sztuczek, jakich użyto w tym filmie, bo do tej pory się zastanawiam, jak oni to zrobili.
asiek - Wto 03 Gru, 2013 12:12
A mnie jakoś nie wciągnął ten film, dotrwałam jedynie do pierwszej przerwy reklamowej. Zniechęciła mnie obecność Worthingtona. Nie mam pojęcia, dlaczego ten aktor ma wzięcie.
praedzio - Wto 03 Gru, 2013 12:34
A ja go nawet lubię.
asiek - Wto 03 Gru, 2013 13:14
To ma chłopak szczęście.
BeeMeR - Śro 04 Gru, 2013 16:40
| praedzio napisał/a: | | obejrzałam do poduszki Terminatora Czwóreczkę | Ostatnio mi się też trafiło - da się obejrzeć ale sensu to tam za dużo nie ma No i przewidywalne jest masakrycznie
Admete - Sob 14 Gru, 2013 21:32
Grimma nikt nie ogląda. A trzyma poziom, trzyma. Mitologia serialu rozwijana konsekwentnie, dynamika przyjaźni w grupie Nicka - Przemiany jakie przechodzi z jednej strony Nick, a z drugiej Hank czy Julliette...Rozwój związku Rosalee i Monroe. Bardzo dobry wątek wiedeńki, Ruch Oporu i nowy książę...Podoba mi się, że poboczne postacie tez dostają swój czas na ekranie - sierżant Wu, Bud.
Aragonte - Nie 15 Gru, 2013 01:26
Ogląda, ogląda, jestem do tyłu tylko jeden czy dwa odcinki Nie miałam czasu, żeby obejrzeć, więc siedzę cicho.
Admete - Nie 15 Gru, 2013 07:51
A to będziesz mieć trzy bardzo dobre odcinki Bardzo fajny jest wątek kapitana Renarda.
Anaru - Nie 15 Gru, 2013 20:04
Nie mam teraz czasu szukać wątku z TV (gdzieś chyba był?) - na TVN7 idzie chyba pierwszy z nowych Star Treków
http://www.telemagazyn.pl..._trek,id,t.html
Admete - Nie 15 Gru, 2013 21:03
Idzie - nie oparłam się i oglądam Anaru pamiętaj o mnie w kwestii drugiego Jestem niepoprawna jeśli chodzi o takie kosmiczne historie - Enterprise, Babylon, Battlestar...
asiek - Pon 16 Gru, 2013 10:57
I ja obejrzałam, jak ja lubię takie historię. Seans przerywały mi telefony, ale i tak troszkę się zrelaksowałam.
Admete - Pon 16 Gru, 2013 15:26
Ta pierwsza część jest naprawdę dobra - odpowiednia wymieszana powaga i komizm
Aragonte - Pon 16 Gru, 2013 15:36
Muszę w końcu obejrzeć
Na razie nadrobiłam jednego z Grimmów - bardzo fajny odcinek
|
|
|