Filmy - Fajny film wczoraj widziałam V
Admete - Sob 04 Mar, 2017 13:36
I jestem za to naprawdę wdzięczna Poleciłam ją koleżance-romanistce. Ona też lubi czytać biografie.
Deanariell - Sob 04 Mar, 2017 13:53
Jak chcesz, to możesz pożyczyć ode mnie tę Lovecrafta - i tak póki co leży, kurz zbiera. A gruba jest, że hej!
Admete - Sob 04 Mar, 2017 14:15
O - widzisz. Koniecznie. Zapomniałam o niej. Mozę jutro mi podrzucisz?
Deanariell - Sob 04 Mar, 2017 14:25
| Admete napisał/a: | | O - widzisz. Koniecznie. Zapomniałam o niej. Mozę jutro mi podrzucisz? |
Jak nie zapomnę.
milenaj - Sob 04 Mar, 2017 20:36
Daję nam rok - nie polecam. nie jest zabawny, komedia romantyczna to, to nie jest i momentami żarty mocno przegięte
http://www.filmweb.pl/fil...rok-2013-649905
Admete - Sob 04 Mar, 2017 22:20
Byłam na Skłodowskiej. Film obejmuje okres od śmierci Piotra Curie do przyznania II Nagrody Nobla. To nie jest film, który pokazuje wydarzenia od a do z. Bardzo nastrojowe zdjęcia z pięknym oświetleniem, dobra muzyka. Grusza wypadała naprawdę nieźle. Sporo miejsca zajmuje romans Skłodowskiej z żonatym naukowcem. To, że ostatnio przeczytałam biografię uczonej pomogło mi w odbiorze filmu.
Agn - Sob 04 Mar, 2017 22:24
Czyli rozumiem polecasz do obejrzenia?
Admete - Sob 04 Mar, 2017 22:25
Jak najbardziej. Udany seans, choć o mały włos, a by się nie odbył. Dźwięk przestał im wcześniej działać w trakcie wyświetlania Zerwanego kłosa Nasz znajomy pracuje tam przy wyświetlaniu filmów - mówił, że sala pełna, a tu takie coś. Na szczęście naprawili na czas.
Agn - Sob 04 Mar, 2017 22:26
Uff, to dobrze.
Admete - Sob 04 Mar, 2017 22:27
A potem do przyjaciół pojechałyśmy, uśmiałyśmy się strasznie. Uwielbiam do nich jeździć.
Agn - Sob 04 Mar, 2017 22:30
Czyli miałaś super wieczór.
Deanariell - Sob 04 Mar, 2017 22:30
| Admete napisał/a: | | A potem do przyjaciół pojechałyśmy, uśmiałyśmy się strasznie. Uwielbiam do nich jeździć. |
Ja też, to jest dom z pozytywną energią. Szkoda, że nie mogłam dziś być. Może jak się rozpocznie znów sezon grillowy.
Admete - Sob 04 Mar, 2017 22:31
Byłaś telefonicznie
ita - Sob 04 Mar, 2017 22:42
Ja dzisiaj widziałam "Pokot". ale jeszcze się muszę zastanowić, co o tym myślę.
Poza tym, że oczywiście polecam.
Deanariell - Sob 04 Mar, 2017 22:51
| Admete napisał/a: | | Byłaś telefonicznie |
To naturalnie nie ta sama radocha.
Calipso - Nie 12 Mar, 2017 11:27
Nie wczoraj a dzisiaj - teraz
Wlasnie ogladam Tomorrowland: A world beyond i jestem zachwycona
ita - Pią 17 Mar, 2017 20:49
Fajny film jutro zobaczę ...
SOS, mam wybrać film na jutro i nie wiem, co?
Przychodzi mi do głowy tylko Skłodowska. Jakieś rekomendacje? Z góry dziękuję
Admete - Pią 17 Mar, 2017 21:08
Dla siebie, dla innych? Mnie sie Pokot podobał, ale to pewnie nie jest film dla każdego. Jeśli dla kobiet to na pewno Ukryte działania.
ita - Sob 18 Mar, 2017 16:14
Dziękuję Ja też się cieszę, że widziałam Pokot, ale drugi raz, to już byłoby za dużo.
Wybrałam Manchester by the Sea – jeszcze wyświetlają w kinie studyjnym, całe szczęście
milenaj - Sob 18 Mar, 2017 20:42
| ita napisał/a: |
Wybrałam Manchester by the Sea – jeszcze wyświetlają w kinie studyjnym, całe szczęście |
Napisz o wrażeniach.
ita - Sob 18 Mar, 2017 23:59
| milenaj napisał/a: | | ita napisał/a: |
Wybrałam Manchester by the Sea – jeszcze wyświetlają w kinie studyjnym, całe szczęście |
Napisz o wrażeniach. |
Postaram się bez spoilerów.
Jestem porażona
Wszystkim!! Grą aktorską, Casey Affleck chyba zagrał rolę życia, fabułą, muzyką. Atmosferą filmu. Akcja się dzieje gł, w nadmorskim miasteczku, cały film ma koloryt zimnych błękitów, różnych odcieni morza, śniegu, nieba. Piękna muzyka, już za mną chodzi, gł. Adaggio di Tomaso Albioni.
O, to: https://www.youtube.com/watch?v=-hSs-ZlAzEg
W ogóle, to mam wrażenie, że film jest taki mało amerykański. Dużo emocji, ale takich, jak ja je nazywam podskórnych, problemy, które nie dają się łatwo rozwiązywać, autorzy nie poszli w standardowy amerykański happy end i chwała im za to. Ciężką atmosferę przełamują od czasu do czasu autentycznie śmieszne dialogi 2 gł. bohaterów.
Ostatnia refleksja - pomimo wszystkich zachwytów, jeszcze jeden ciężkiego kalibru film, taki jak Pokot albo Manchester i sama będę prosić, żeby ktoś mnie zabrał na nawet najgłupszą komedię romantyczną
milenaj - Nie 19 Mar, 2017 02:51
| ita napisał/a: |
Ostatnia refleksja - pomimo wszystkich zachwytów, jeszcze jeden ciężkiego kalibru film, taki jak Pokot albo Manchester i sama będę prosić, żeby ktoś mnie zabrał na nawet najgłupszą komedię romantyczną |
W zupełności rozumiem. Też miałam tak chęć odreagować.
milenaj - Nie 19 Mar, 2017 19:18
Mam dzisiaj ochotę na "Dom nad jeziorem" Keanu, Sandra, Christopher Plummer, którego uwielbiam. Jane Austen w tle.
Zapuszczam.
praedzio - Śro 19 Kwi, 2017 20:44
Byłam dziś w kinie na "Carrie Pilby". Polecam na babski wieczór z winem w tle.
Ładnie nakręcony, dobra obsada aktorska, poprawia nastrój, ale... książce nie dorównuje. W filmie pewne rzeczy uproszczono, niejako podano na tacy. W książce podobało mi się to, że nie wszystko jest oczywiste, życie jest pełne niespodzianek oraz takich okruchów codzienności, które dla większości ludzi nie są istotne, za to głównej bohaterce jawią się superważnymi zdarzeniami, które łączą się z innymi zdarzeniami powodując jeszcze inne.
Mam jeszcze takie wrażenie, że ten film powinno się puszczać w okresie świąt Bożego Narodzenia (akcja zaczyna się w Święto Dziękczynienia, a kończy się w sylwestrową noc), a nie teraz - wczesną wiosną.
milenaj - Czw 20 Kwi, 2017 12:38
| praedzio napisał/a: |
Byłam dziś w kinie na "Carrie Pilby". Polecam na babski wieczór z winem w tle. |
U nas nie grają.
|
|
|