To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie II

Yvain - Sob 26 Paź, 2013 14:16

Zapowiada się całkiem nieźle :mrgreen: i lubię Jeffa Bridgesa.
Caitriona - Nie 27 Paź, 2013 15:48

Hehe, ja tam lubię takie filmy, więc z chęcią zobaczę. I Moore ja wiedźmę się nadaje.
Admete - Sob 02 Lis, 2013 14:04

Drugi odcinek Grimma intensywny i ciekawy. Zamotali mocno akcję.
Aragonte - Wto 05 Lis, 2013 20:26

Wróciłam do Grimma (kończę II sezon) i od razu ładnie mnie wessał, oglądam piąty odcinek z rzędu :D
Czegoś takiego było mi trzeba :mrgreen:

Admete - Wto 05 Lis, 2013 20:27

Nie ma to jak odrobina fantastyki na pocieszenie ;) Początek 3 sezonu też jest niezły.
Fibula - Wto 05 Lis, 2013 23:45

Ja też jestem świeżo po finale II sezonu, ale III na razie poczeka, nadganiam inne zaległości.
Aragonte - Śro 06 Lis, 2013 01:42

Też właśnie jestem po finale. Ulala! Ale się podziało. Zombiaki mnie nudzą, ale knowania królewskich rodów ani trochę :mrgreen: I kto rozpoznał cytat w końcówce?

Zapuszczam pierwszy odcinek III sezonu, ciekawa jestem :excited:

Admete - Śro 06 Lis, 2013 16:00

Nie pamiętam - jaki był ten cytat?
Fibula - Śro 06 Lis, 2013 18:21

Aragonte napisał/a:
Też właśnie jestem po finale. Ulala! Ale się podziało. Zombiaki mnie nudzą, ale knowania królewskich rodów ani trochę :mrgreen: I kto rozpoznał cytat w końcówce?
Zapuszczam pierwszy odcinek III sezonu, ciekawa jestem :excited:

Masz na myśli "goodnight, sweet Grimm"?

Admete - Śro 06 Lis, 2013 18:23

A o to chodzi - nie załapałam :) Mnie się Grimm naprawdę podoba. Obok Person of interest to moje główne źródło takiej sympatycznej rozrywki.
Aragonte - Śro 06 Lis, 2013 19:06

Fibula napisał/a:
Masz na myśli "goodnight, sweet Grimm"?

Tak - i dalej szło coś o chórach aniołów itd. :wink: W oryginale zamiast "sweet Grimm" pojawiało się hasło "słodki książę" :-P
Hamlet, oczywiście :wink:

No to jestem na bieżąco, niestety, nowego Grimmowego jedzonka nie ma :czekam2:
Nowy sezon faktycznie zaczął się z przytupem :D
Podobała mi się reakcja kapitana na wieści z Austrii :-P "A całe Portland nie jest" :twisted:

Admete - Śro 06 Lis, 2013 21:15

A Księciunio-Kapitan jeszcze jakoś wyprzystojniał w międzyczasie ;) I szkoda mi Nicka - dowiedziała się o tym zdarzeniu w barze.
Aragonte - Śro 06 Lis, 2013 21:23

Księciunia niezmiennie uwielbiam, ale Nicka też bardzo lubię - jakoś zmężniał od poprzedniego sezonu, nie jest już tak naiwny jak na początku. I to chyba będzie dalej postępować, mam wrażenie...
Admete - Czw 07 Lis, 2013 14:40

Też mi się wydaje. Chyba nie ma wyjścia. Czeka go mroczna droga.
Aragonte - Pon 11 Lis, 2013 13:34

Hmmm, czy jest nowy Grimm? Bo szukam, kopię i jakoś go nie widzę :wink:
Admete - Pon 11 Lis, 2013 14:13

Jest, jest - Danie serwowane na zimno :) Taki ma tytuł - A Dish Best Served Cold.
Następny o Małej Syrence ;)

Aragonte - Pon 11 Lis, 2013 14:16

To idę szukać dalej :)
A o Małej Syrence będzie to i owo w Secret Garden :wink:

Admete - Sob 16 Lis, 2013 16:43

Wiem, że było o Małej Syrence, bo obejrzałam kilka końcowych odcinków ;) A Grimm trzyma poziom - dobry odcinek w starym stylu. Interesuje mnie wątek dotyczący stanu Nicka po okresie bycia zombie. I Juliette chyba właśnie dowiedziała się o mamusi ;)
asiek - Sob 16 Lis, 2013 18:38

Admete napisał/a:
A Księciunio-Kapitan jeszcze jakoś wyprzystojniał w międzyczasie ;) I szkoda mi Nicka - dowiedziała się o tym zdarzeniu w barze.

Zawsze był przystojny. :cool:

Admete - Sob 16 Lis, 2013 19:05

Owszem zawsze, ale teraz jeszcze bardziej ;)
Aragonte - Nie 17 Lis, 2013 13:14

Admete napisał/a:
Wiem, że było o Małej Syrence, bo obejrzałam kilka końcowych odcinków ;) A Grimm trzyma poziom - dobry odcinek w starym stylu. Interesuje mnie wątek dotyczący stanu Nicka po okresie bycia zombie. I Juliette chyba właśnie dowiedziała się o mamusi ;)

Na to wygląda :wink: aczkolwiek pewnie na razie ma inne skojarzenia :wink:
Fajny odcinek :)

Admete - Nie 17 Lis, 2013 13:33

Na pewno ma całkiem inne. Ciekawe, jak szybko zapyta Nicka wprost i czy wcześniej będzie wypytywać innych, zwłaszcza Monroe.
asiek - Pon 18 Lis, 2013 11:36

Admete napisał/a:
Owszem zawsze, ale teraz jeszcze bardziej ;)

Poczekam aż sezon rozwinie się na dobre i wtedy zasiądę do oglądania. :-)

Caitriona - Wto 19 Lis, 2013 21:05

Zaczęłam Almost Human. Nie wiem jeszcze, czy mi się podoba, ale jest Karl Urban, więc jest dobrze ;)
milenaj - Wto 19 Lis, 2013 21:13

Z tego samego powodu i ja mam zamiar zacząć. ;)