To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Supernatural

praedzio - Nie 19 Sie, 2007 12:12

Ej, dziewczynki! Liczy się jakość, a nie ilość! :mrgreen: Początkowe posty naprawdę mi się podobały pod względem merytorycznym. Obawiam się, że ja już takich inteligentnych postów nie piszę... :ops1:
Anonymous - Nie 19 Sie, 2007 12:56

i głebokich w swym zachwycie.
wiem ze to nie na temat, ale admete - ogladalas juz un paso adelante?

Deanariell - Nie 19 Sie, 2007 12:59

Admete napisał/a:
PMS to straszna rzecz prawie jak huragan ;-)

Oj tak! Huragan hormonalny... :rotfl:

praedzio napisał/a:
Ej, dziewczynki! Liczy się jakość, a nie ilość! :mrgreen: Początkowe posty naprawdę mi się podobały pod względem merytorycznym. Obawiam się, że ja już takich inteligentnych postów nie piszę...

Eeeee... ja słyszałam, że liczy się również długość i grubość... postów oczywiście :rotfl: ( :sorry3: pervię może trochę, ale ostatnio takie grzeczne się wszystkie zrobiłyśmy :-P Poza tym nie mogłam sobie odmówić w tym wypadku :twisted: )
No co Ty Praedzio, jakie one inteligentne - może te Admete, moje są tendencyjne od początku - wiadomo pod jakim kątem... :slina: Ale co tam, zbyt duża dawka intelektualizmu w wypowiedziach też może być szkodliwa i przede wszystkim sprawia, że człowiek... :spi: zamiast czytać z uwagą - przyznam się w tajemnicy, że ja z wiekiem wolę się częściej fazować na jakiś temat, niż toczyć poważne śmiertelnie dyskusje - to miałam w LO i na studiach... :roll:

praedzio - Nie 19 Sie, 2007 13:06

*usiłuje zapanować nad swoim rozbieżnym zezem*
No, co ty? Nie zwalaj wszystkiego na Admete! :mrgreen: Jest czas na fazowanie się i czas na intelektualne dysputy. A najlepiej obie te przyjemności połączyć w jedno. Nie ma to jak naukowy (albo pseudo-naukowy ;) ) wywód zapalonego fana! I pośmiać się można i nauczyć czegoś... :mrgreen: Ja mogę przysiąc przed każdym sądem *wali się z grzmotem w piersi*, że będąc w tym wątku, ani razu nie ziewnęłam :lol: .

Deanariell - Nie 19 Sie, 2007 15:04

praedzio napisał/a:
Ja mogę przysiąc przed każdym sądem *wali się z grzmotem w piersi*, że będąc w tym wątku, ani razu nie ziewnęłam :lol: .

Ja również - co jak co, ale przy SPN-ie nie da się ziewać ;) ... No chyba, że ktoś ogólnie ma alergię na tego typu tematykę...

PS. Do szanownych Moderatorów - proszę tego nie kasować - może niech koleżanki w tym temacie ocenią czy post ten coś wnosi, czy nie? :twisted: Hmmmm... bo tak się zastanawiam czy któregoś dnia nie zastanę na swojej skrzynce pocztowej komunikatu, że cały wątek został usunięty, jako nie wnoszący nic ciekawego do tego szanownego Forum... :( Przepraszam, ale jakoś wyjątkowo mnie to dziś dotknęło... :kwiatek: Taki dzień...

Anonymous - Nie 19 Sie, 2007 18:43

Wnosi - całe pokłady emocji i uwielbienia. A w regulaminie jest napisane, że ślinienie nie jest zakazane - ba nawet jak najbardziej dopuszczane. Co niniejszym czynię:
:slina: :slina: :slina: :slina: :slina: :slina: :slina: :slina:
Może ktoś zbyut gorliwie podszedł do swoich obowiązków, ale tego wątku ciąć nie damy !!!!

Deanariell - Nie 19 Sie, 2007 19:19

AineNiRigani napisał/a:
Może ktoś zbyt gorliwie podszedł do swoich obowiązków

Eeee... nieeee... to była wina mojego PMS (moderator wykonywał jedynie swoje obowiązki) - chwilowa nadwrażliwość - już mi minęło :mrgreen: SPN jest jak lekarstwo... Wiem, wiem Aine, że w tej kwestii walczyłybyście dzielnie ramię w ramię - do ostatniej kropli ślinki :serce:

Admete - Nie 19 Sie, 2007 19:24

Ja to jestem jakoś wyprana z emocji ostanio. Początek pracy się zbliża, siedzę już w papierach, nie wiem, co zastanę w robocie i na dodatek jeszcze wypadł na koncu mały remont. Malowanie pokoju. Riella wie jak to u mnie ciężko idzie i jakie mam zwykle z tym kłopoty. Ech...
Będziecie mnie musiały pocieszac...

praedzio - Nie 19 Sie, 2007 20:00

Koffana...! :pociesz: I u mnie zbliża się początek pracy... Jak pomyślę o szkole, to mam ochotę smyrgnąć na drugi koniec świata. A z drugiej strony - tak łaziłam wczoraj po lesie, obserwowałam opadające liście z brzóz (one chyba najwcześniej gubią liście) i poczułam pierwsze zapachy zbliżającej się jesieni (wrzos też już zaczyna kwitnąć). Wiem, wiem - cały miesiąc jeszcze przed nami, ale ja czuję jakąś dziką radość na myśl o kolorowych drzewach, specyficznym zapachu liści... I znów (jak to jesienią bywa) nastanie u mnie faza na Clannad i tęskno-przesłodki głos Moyi Brennan.
NO, ALE PRZEDE WSZYSTKIM ZACZNIE SIĘ TRZECI SEZON SUPERNATURAL!!! I drugi Herosów!!

Coś się kończy, coś zaczyna. Koniec wakacyjnego leniuchowania i początek nowego etapu życia zatytułowanego PRACA W SZKOLE.

Deanariell - Nie 19 Sie, 2007 20:00

Admete napisał/a:
na dodatek jeszcze wypadł na koncu mały remont. Malowanie pokoju. Riella wie jak to u mnie ciężko idzie i jakie mam zwykle z tym kłopoty. Ech...
Będziecie mnie musiały pocieszac...

Nie ma sprawy :pociesz: Nawet nie mów mi o pracy - cieszę się, że ją będę mieć, ale to taki pożeracz cennego czasu... Taaaa... Najbardziej to bym chciała jak Winchesterowie - the family bussiness mieć jakiś i spokój... :wink:
Ale zgadzam się z Praedzią - też w sumie lubię jesienną melancholię i pocieszam się myślą o nowym sezonie SPN-u :kwiatek: Będzie też czwarta seria BSG - tylko dokładnie nie wiem kiedy ;)

Admete - Nie 19 Sie, 2007 20:02

Ale muszę ci powiedzieć, ze sezon Spn to dopiero 4 pażdziernika się zaczyna. Przynajmniej ja się takiego terminu doszukałam. Trzeba jeszcze sporo poczekać.
A moja tajemnicza lampa nadal dziwnie się zachowuje ;-)

praedzio - Nie 19 Sie, 2007 20:09

Phi! Zleci jak z bicza strzelił! To już bardziej bliżej niż dalej. W sam raz, żeby zaaklimatyzować się w nowym miejscu pracy, tudzież znaleźć dobrego psychoanalityka :mrgreen: , wydać pierwszą wypłatę na najzupełniej niepotrzebne, ale jakże przyjemne rzeczy i... zacząć oglądać serial! :lol:

P.S. Co do lampy - a nie wleciała ci tam przypadkiem jakaś ćma? :-P

Admete - Nie 19 Sie, 2007 20:16

Nie wpuszczam do domu takich stworzeń ;-) siatka w oknie je zatrzymuje. Lampa mryga i mryga ;-) Czas na nową żarówke albo trochę soli ;-)
Poradzisz sobie w pracy - będziesz czekać na chłopaków i mysleć - nie z takimi demonami sobie bracia poradzili, to i ja poradzę ;-)
Będziesz staż robić? Czy masz już zrobiony?

Anonymous - Nie 19 Sie, 2007 20:20

jak ja pomysle o szkole, to nostalgia mnie ogarnia...
Gdzie te czasy, kiedy po pracy - kursy (włoski, angielski), w weekendy studia...
Teraz jak pomysle o rozpoczynajacych sie studiach, noremalnie ciary mnie przechodza...
A żeby było w temacie - te ciary to taki jak na widok wampira albo innej stwory :frustracja:

praedzio - Nie 19 Sie, 2007 20:26

Admete napisał/a:
Będziesz staz robić? Czy masz już zrobiony?

To moja pierwsza praca w szkole, więc dopiero zaczynam.
Oj, tak, chłopaki bedą mi pomocne! :lol:

Admete - Nie 19 Sie, 2007 20:47

Aine to nasz supernaturalny wątek i nam tu o wszystkim wolno gadąc. Ja Ci powiem, że chciałabym taka pracę jak Twoja. Ja się nawet zastanawiam nad Administracją publiczna ( dwa semestry ) na UJ. Tylko nie wiem czy te 3000 to za semestr czy za całość...
Chłopaki to mają dobrze - nie orzą, nie sieją ;-)

Anonymous - Nie 19 Sie, 2007 21:29

Admete - to zobacz na studia finansowane przez UE.
Mnie w mojej pracy wkurza mnie ... jej brak. Siedziec i szukac sobie roboty tylko po to zeby cos robic - przeklejanie naklejek, układanie segregatorów - koszmar. Docisnęłam sie do biznesplanów i nikomu ich nie oddam :D Ciesze się, że jest w ogole, ale odkad skończyłam 9 lat marzyłam aby byc nauczycielem. przez te niemal 20 nic sie nie zmieniło. Jutro dzwonie do takiej jednej szkoły - szukają historyka. Może się załapię na popołudnia?
W pazdzierniku zaczynam marketin i zarządzanie (sp. zarzadzanie firmą). ale wcale mnie to nie kręci, jak sobie pomyslę, od razu robię tak: :spi:

Anonymous - Pon 20 Sie, 2007 17:59

spiesze poinformowac, ze sie nie zalapalam... :cry2:
praedzio - Pon 20 Sie, 2007 18:04

Aine... :pociesz:
Deanariell - Pon 20 Sie, 2007 21:01

AineNiRigani napisał/a:
spiesze poinformowac, ze sie nie zalapalam...

Oj... :( Niestety z pracą tak bywa... :pociesz: Nie smuć się - jak nie tym razem, to może następnym? Trzeba szukać i nie tracić wiary :przytul: Winchesterowie nigdy się nie poddają! :wink:

Anonymous - Pon 20 Sie, 2007 21:42

ay ay !!!
Jak już wysyłałam dzisiaj pewnej Pani :D - z dedykacja dla wszystkich szukających ciekawej pracy:
http://pl.youtube.com/watch?v=qsuF2czS1tk

A ja planuje sobie wielką powtórke Spn - wreszcie w pełni zrozumiała - z napisami :D

praedzio - Wto 21 Sie, 2007 09:50

Jared Padalecki zagra główną rolę w serii filmów o Thomasie Kinkade. Więcej info tutaj: http://fdb.pl/w2378,Jared...ra,malarza.html i tutaj: http://www.buddytv.com/ar...in-ne-5962.aspx
Film ukaże się na Boże Narodzenie tego roku.

przecinek - Wto 21 Sie, 2007 22:14

Od września Supernatural wreszcie w telewizji o przyzwoitej porze - czwartki o 22.00, na tvn7. Ciekawe na jak długo. W każdym razie kolejny powód, żeby lubić ten dzień tygodnia.
http://www.telemagazyn.pl...ria=0&x=32&y=19

praedzio - Wto 21 Sie, 2007 22:37

Nie mam TVN 7... :(

Agn, specjalnie dla ciebie wynalazłam mały filmik... Tylko piosenka, mimo że bardzo ją lubię, jakoś mi tu nie pasuje. Chusteczki w dłoń...!

http://www.youtube.com/watch?v=x2LPLdxH5yI

Deanariell - Śro 22 Sie, 2007 00:58

przecinek napisał/a:
Od września Supernatural wreszcie w telewizji o przyzwoitej porze - czwartki o 22.00, na tvn7.

Taaaaa... też chyba nie mam... na szczęście mamy XXI wiek i inne alternatywne źródła ;) Widać TVN się znudziła dość szybko emisja - może ktoś z Kurii interweniował, że to herezja? :-P W każdym razie the Serialkiller postanowił pozbyć się tego z ramówki, ale że pewnie wydali na to parę złotych, to przesunęli do TVN7 i po sprawie... Dobre i to... Niektórzy jednak mają tę stację i będą mogli oglądać :)

Co do filmiku... bardzo sympatyczny filmik Praedzio - natomiast co do piosenki, to chyba podzielę Twoje zdanie - też ją lubię, ale jakoś jedno z drugim mało mnie wzruszyło... No i szkoda, że jakość filmu niezbyt dobra...