To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - SUPERNATURAL Next Generation

praedzio - Nie 27 Lip, 2008 21:44

Ooo, nie! Protestuję!! Nie chodzi mi o to, że wszystko ma się skończyć happy endem - chociaż nie zaprotestowałabym przeciwko takiemu rozwiązaniu ;) - ale zabijać braci?? NEVER!! Równie dobrze mogłyby ich drogi się rozejść - jak było w tym odcinku z pierwszego sezonu o tym, że Papa W. musiał opuścić synów - dla ich własnego bezpieczeństwa. Smutne - ale bardziej prawdopodobne.
Ewentualnie może się skończyć nijak - to znaczy bracia kontynuują misję i finito - zakończenie w zawieszeniu.

Anonymous - Nie 27 Lip, 2008 21:44

Admete napisał/a:
Godzę się jednak z myślą, że Winchesterowie

:excited: :paddotylu: :excited: może jednak nie. Może jakoś to tak dograją, że chłopaki wyżyją. No ile razy można umierać. :mysle:

Agn - Nie 27 Lip, 2008 21:49

praedzio napisał/a:
Ooo, nie! Protestuję!! Nie chodzi mi o to, że wszystko ma się skończyć happy endem - chociaż nie zaprotestowałabym przeciwko takiemu rozwiązaniu ;) - ale zabijać braci?? NEVER!! Równie dobrze mogłyby ich drogi się rozejść - jak było w tym odcinku z pierwszego sezonu o tym, że Papa W. musiał opuścić synów - dla ich własnego bezpieczeństwa. Smutne - ale bardziej prawdopodobne.
Ewentualnie może się skończyć nijak - to znaczy bracia kontynuują misję i finito - zakończenie w zawieszeniu.

Tak, fajnie, ale pamiętajmy, jak się zakończyła sprawa z Johnem Winchesterem. Zawarł umowę >>> poszedł do piekła >>> synkowie zapewnili mu jedynie przejście do raju (wniosek z pełnej ulgi miny Papy). To może być proroctwo dla losów Deana.

Anonymous - Nie 27 Lip, 2008 21:53

Dean to w niebie by się nudził chyba :wink:
Aragonte - Nie 27 Lip, 2008 21:54

Agn napisał/a:
Wypraszam sobie nazywanie Admete naczelną pesymistką. IMHO tak właśnie będzie.
Obstawiam jednak, że jeden z nich przeżyje (oczywiście Sam).

A mnie się wydaje, że jednak ta opcja nie wchodzi w grę - to by wyglądało na powtórkę z III sezonu. I myślę podobnie jak Admete :roll:

Aragonte - Nie 27 Lip, 2008 21:55

lady_kasiek napisał/a:
Dean to w niebie by się nudził chyba :wink:

Mógłby podrywać blondwłose aniołki :wink:

Harry_the_Cat - Nie 27 Lip, 2008 22:00

lady_kasiek napisał/a:
Admete napisał/a:
Godzę się jednak z myślą, że Winchesterowie

:excited: :paddotylu: :excited: może jednak nie. Może jakoś to tak dograją, że chłopaki wyżyją. No ile razy można umierać. :mysle:

Skutecznie? Pewnie tylko raz ;)

Agn - Nie 27 Lip, 2008 22:08

Kaśku, niekoniecznie by się nudził. Wszystko zależy od tego, jakie są anielice. :twisted:

Aragonte napisał/a:
Agn napisał/a:
Obstawiam jednak, że jeden z nich przeżyje (oczywiście Sam).

A mnie się wydaje, że jednak ta opcja nie wchodzi w grę - to by wyglądało na powtórkę z III sezonu. I myślę podobnie jak Admete :roll:

Powtórka czy nie, dla mnie to całkiem logiczne. Johna już nie ma i nie będzie (szlag, szkoda!), mamusia pogoniła demonom kota i też jej już nie ma. Dean jest w piekle, czyli przynajmniej dwiema nogami na drugim świecie. Sam pozostał całą swoją osobą na ziemi jako JEDYNY z rodziny. Nie masz wrażenia, że ma największe szanse na pozostanie żywym?

Harry_the_Cat - Nie 27 Lip, 2008 22:12

Ale przecież Dean nie może zostać w piekle? To chyba już ustaliłyśmy.... Ja nie wiem, czy bym była w stanie to oglądać, gdyby tak Deana zaszlachtowali na amen....
Admete - Nie 27 Lip, 2008 22:12

Agn napisał/a:
Obstawiam jednak, że jeden z nich przeżyje (oczywiście Sam). Bo wtedy będzie:
a) niesprawiedliwie
b) angstowo
c) Kripke'owato.

Jakbyś mi w myślach czytała ;-) Ostatecznie Dean'owi pasuje poświęcenie za brata, a Samowi stanie samotnie po stronie dobra, po tym jak wyrzeknie się zła ;)
Ja się cały czas odwołuję do ostatecznego zakończenia. Przed Dean'em jeszcze dwa sezony ;-)

Agn - Nie 27 Lip, 2008 22:22

Kocie, toż ja nie mówię, że on ma zostać w piekle. Może sobie przewędrować do nieba, tak jak zrobił to tatuś.

Admete napisał/a:
Ostatecznie Dean'owi pasuje poświęcenie za brata, a Samowi stanie samotnie po stronie dobra, po tym jak wyrzeknie się zła ;)

NO WŁAŚNIE! :oklaski: Chodziło mi to po głowie, tylko wyklawiaturzyć się nie mogłam. Plus to, co mi się samo nasunęło, kiedy za dużo myślałam o braciach...

Harry_the_Cat - Pon 28 Lip, 2008 07:19

Nie mam czasu obejrzec - SPN / ComicCon 2008: http://www.supernaturalwi...on_2008#Reports
Agn - Pon 28 Lip, 2008 09:01

Muszę się temu bliżej przyjrzeć, bo jutro znowu do pracy i nie będę miała jak...
Caitriona - Pon 28 Lip, 2008 11:41

Admete napisał/a:
Agn napisał/a:
Obstawiam jednak, że jeden z nich przeżyje (oczywiście Sam). Bo wtedy będzie:
a) niesprawiedliwie
b) angstowo
c) Kripke'owato.

Jakbyś mi w myślach czytała ;-) Ostatecznie Dean'owi pasuje poświęcenie za brata, a Samowi stanie samotnie po stronie dobra, po tym jak wyrzeknie się zła ;)
Ja się cały czas odwołuję do ostatecznego zakończenia. Przed Dean'em jeszcze dwa sezony ;-)

Ja się w zupełności zgadzam z Wami...

praedzio - Pon 28 Lip, 2008 20:29

Już się pogubiłam, co było, a co nie - więc darujcie, jeśli będą powtórki. Kolejna garść spoilerów:

Spoiler:
4x01 Lazarus Rising

- Kripke w wywiadzie dla TV Guide powiedział, że Dean będzie w piekle DŁUGO i będzie miało to wpływ na jego relacje z Samem
- Dean nie stanie się demonem. Po powrocie z piekła będzie miał amnezję.
- Ten odcinek ma być o wydostaniu się Dean'a z piekła
- Do obsady w tym odcinku dołączy Tracia Dinwiddie, która wcieli się w postać Pameli Barnes.
- Odcinek rozpocznie się 4 miesiące po wydarzeniach z 3x16.
- Dean obudzi się nie mając żadnych wspomnień ze swojego pobytu w piekle.

4x02 Title unknown

- Trwają castingi do ról:
~Young Man Ghost
~Female Ghost
~Jed
~Bloody Women
~Ghostly Women
~Twin
~Olivia

4x03 Monster Movie

- Trwają castigi do ról:
~Sheriff Deitrich
~Lucy
~Pizza Guy
~Rick
~Wolfman
~AnneMarie
~Jamie
~Mummy
~Ed Brewer
~Earl
~Dracula
- Bardzo prawdopodobne (sądząc po postaciach), iż będzie to specjalny odcinek na Halloween.
- Tytuł odcinka to 'Monster Movie'
- Sam i Dean będą musieli zmierzyć się z Dracula, Wolf Manem i Mumią w czarno - białym odcinku w stylu klasycznych filmów o potworach.

Ogólne spoilery do 4 sezonu

- To jak Dean wydostał się z piekła będzie głównym tematem 4 sezonu.
- Katie Cassidy nie wystąpi w 4 sezonie
- 4 sezon będzie ukazaniem wewnętrznych rozterek Deana
- Bobby i Rufus powrócą jako łowcy
- Pojawią się flashbacki z udziałem Johna i Mary, które będą przedstawiać ich jako nastolatków
- Jeden z odcinków będzie specjalne z okazji Halloween.
- Dean będzie w piekle przez 4 miesiące, ale wg czasu piekielnego to znacznie dłużej. Kolejny sezon będzie skoncentrowany na tym, co wydarzyło się w piekle...i na tym, jak Sam się zmienił, kiedy nie było Dean'a.
- W nadchodzących odcinkach poznamy dziadka braci ( w tej roli znany z 'X-Files' Mitch Pileggi) oraz zobaczymy ich rodziców jako nastolatków.
- Nie przegap powrotu 3 dobrze znanych postaci: agenta Henriksena, Ronalda - złodzieja zbanku (2x12 Nightshifter), oraz opętanej dziewczyny, Meg Masters.
- Hallowee w końcu znowu będzie straszne. Przygotujcie się na pierwszy specjalny odcinek na Halloween...i na prawdziwe, mroczne i okultystyczne pochodzenie Halloween.
- Genevieve Cortese wcieli się w postać Kristy/Ruby

Harry_the_Cat - Pon 28 Lip, 2008 20:31

Obejrzałam nagranie z ComCon 2008 - niestety nie wszystko byłam w stanie usłyszeć, czy zrozumieć, ale w skrócie nt. sezonu 4:

Spoiler:

- Sam's love interest - Kripke dał do zrozumienia, że koniec końców fani będą z rozwiązania zadowoleni, więc nie wróżę temu związkowi zbyt dobrze;
- w 4. sezonie dużo będzie mitologii;
- bracia - wygląda na to, e okres rozłąki jest dosyć długi i wiele się w tym czasie dzieje - i to takich rzeczy, o których Winchesterowie nie koniecznie będą chcieli ze sobą rozmawiać. Wnioskuję z tego, ze nie będzie wiele takich momentów braterskiej miłości, które tak uwielbiam :cry2: ;
- no i wiadomo - historia matki chłopców (chyba w 4 odcinku)

W sumie to to długie było, więc teraz niewiele pamiętam...

Admete - Pon 28 Lip, 2008 20:36

Spoilery zapowiadają smakowity sezon. Mam nadzieję, że nie zepsują tego wszystkiego jakims niezbyt mądrym rozwiązaniem fabularnycm ;-)
Harry_the_Cat - Pon 28 Lip, 2008 20:38

praedzio napisał/a:
Już się pogubiłam, co było, a co nie - więc darujcie, jeśli będą powtórki. Kolejna garść spoilerów:

Spoiler:
4x01 Lazarus Rising

(czerwone - komentarze moje- Harry)

- Kripke w wywiadzie dla TV Guide powiedział, że Dean będzie w piekle DŁUGO i będzie miało to wpływ na jego relacje z Samem - z Com Con wynika, że i to, i to co bedzie później

4x03 Monster Movie

- Sam i Dean będą musieli zmierzyć się z Dracula - Hę? WTF?, Wolf Manem i Mumią w czarno - białym odcinku w stylu klasycznych filmów o potworach.

Ogólne spoilery do 4 sezonu

- Dean będzie w piekle przez 4 miesiące, ale wg czasu piekielnego to znacznie dłużej. Kolejny sezon będzie skoncentrowany na tym, co wydarzyło się w piekle...i na tym, jak Sam się zmienił, kiedy nie było Dean'a. - brzmi świetnie
- Nie przegap powrotu 3 dobrze znanych postaci: agenta Henriksena, Ronalda - złodzieja zbanku (2x12 Nightshifter), oraz opętanej dziewczyny, Meg Masters. jak? nie jestem pewna, czy mi się to podoba...
- Genevieve Cortese wcieli się w postać Kristy/Ruby - stronka: http://www.genevievecortese.com/ i fotka:

Admete - Pon 28 Lip, 2008 20:50

Przynajmniej jest brunetką ;-) Czyzby to miała być jednocześnie dziewczyna Sama? Demon?
Harry_the_Cat - Pon 28 Lip, 2008 20:54

Admete napisał/a:
Przynajmniej jest brunetką ;-) Czyzby to miała być jednocześnie dziewczyna Sama? Demon?

Dobrze prawisz! :o

Admete - Pon 28 Lip, 2008 20:55

Nononono...Mam dziwne wrażenie, że prędzej czy później Dean ja wyśle tam, skąd przyszła ;-)
praedzio - Pon 28 Lip, 2008 20:57

Eeee... zaraz... znaczy się Sam spiknie się z Ruby??? :co_stracilam:
No, tak - facet nieprzeciętny, to i dziewczyna musi być nieprzeciętna... :confused3: Tylko nie jestem pewna, czy mi się to podoba... :?

Harry_the_Cat - Pon 28 Lip, 2008 21:04

Ja stawiam, ze on nie będzie wiedział, że to Ruby... Albo to będzie normalna dziewczyna, a potem albo Ruby wykorzysta to, że ona jest blisko Sama i ją posiądzie, albo będzie Kristy będzie umierała i wtedy Ruby się pojawi...

Martwię sę tymi relacjami między braćmi :cry2:

Agn - Pon 28 Lip, 2008 21:10

Kocie, z ust mi to wyjęłaś, a to bardzo nieładnie wyciągać coś komuś z buzi. Miałam właśnie napisać o moich podejrzeniach względem dziewczyny Sama. Esz, ta jednomyślność... ;)
Harry_the_Cat - Pon 28 Lip, 2008 21:20

To o Ruby czy o braciach?

znalazłam coś takiego - nie wiem, na ile wiarygodne:

Spoiler:

According to spoilers posted at Supernatural.tv, it looks like Pamela, Bobby and Sam will be participating in a séance, possibly in an attempt to contact Dean. However, in the middle of the séance the psychic stumbles upon another spirit: Azazel. Could old yellow eyes also have a hand in resurrecting the deceased Winchester? We'll have to wait and find out.

Tracie Dinwiddie - Pamela