Z Południa na Północ Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.
Seriale - SUPERNATURAL Next Generation
praedzio - Nie 27 Lip, 2008 21:44 Ooo, nie! Protestuję!! Nie chodzi mi o to, że wszystko ma się skończyć happy endem - chociaż nie zaprotestowałabym przeciwko takiemu rozwiązaniu - ale zabijać braci?? NEVER!! Równie dobrze mogłyby ich drogi się rozejść - jak było w tym odcinku z pierwszego sezonu o tym, że Papa W. musiał opuścić synów - dla ich własnego bezpieczeństwa. Smutne - ale bardziej prawdopodobne.
Ewentualnie może się skończyć nijak - to znaczy bracia kontynuują misję i finito - zakończenie w zawieszeniu.Anonymous - Nie 27 Lip, 2008 21:44
Admete napisał/a:
Godzę się jednak z myślą, że Winchesterowie
może jednak nie. Może jakoś to tak dograją, że chłopaki wyżyją. No ile razy można umierać. Agn - Nie 27 Lip, 2008 21:49
praedzio napisał/a:
Ooo, nie! Protestuję!! Nie chodzi mi o to, że wszystko ma się skończyć happy endem - chociaż nie zaprotestowałabym przeciwko takiemu rozwiązaniu - ale zabijać braci?? NEVER!! Równie dobrze mogłyby ich drogi się rozejść - jak było w tym odcinku z pierwszego sezonu o tym, że Papa W. musiał opuścić synów - dla ich własnego bezpieczeństwa. Smutne - ale bardziej prawdopodobne.
Ewentualnie może się skończyć nijak - to znaczy bracia kontynuują misję i finito - zakończenie w zawieszeniu.
Tak, fajnie, ale pamiętajmy, jak się zakończyła sprawa z Johnem Winchesterem. Zawarł umowę >>> poszedł do piekła >>> synkowie zapewnili mu jedynie przejście do raju (wniosek z pełnej ulgi miny Papy). To może być proroctwo dla losów Deana.Anonymous - Nie 27 Lip, 2008 21:53 Dean to w niebie by się nudził chyba Aragonte - Nie 27 Lip, 2008 21:54
Agn napisał/a:
Wypraszam sobie nazywanie Admete naczelną pesymistką. IMHO tak właśnie będzie.
Obstawiam jednak, że jeden z nich przeżyje (oczywiście Sam).
A mnie się wydaje, że jednak ta opcja nie wchodzi w grę - to by wyglądało na powtórkę z III sezonu. I myślę podobnie jak Admete Aragonte - Nie 27 Lip, 2008 21:55
może jednak nie. Może jakoś to tak dograją, że chłopaki wyżyją. No ile razy można umierać.
Skutecznie? Pewnie tylko raz Agn - Nie 27 Lip, 2008 22:08 Kaśku, niekoniecznie by się nudził. Wszystko zależy od tego, jakie są anielice.
Aragonte napisał/a:
Agn napisał/a:
Obstawiam jednak, że jeden z nich przeżyje (oczywiście Sam).
A mnie się wydaje, że jednak ta opcja nie wchodzi w grę - to by wyglądało na powtórkę z III sezonu. I myślę podobnie jak Admete
Powtórka czy nie, dla mnie to całkiem logiczne. Johna już nie ma i nie będzie (szlag, szkoda!), mamusia pogoniła demonom kota i też jej już nie ma. Dean jest w piekle, czyli przynajmniej dwiema nogami na drugim świecie. Sam pozostał całą swoją osobą na ziemi jako JEDYNY z rodziny. Nie masz wrażenia, że ma największe szanse na pozostanie żywym?Harry_the_Cat - Nie 27 Lip, 2008 22:12 Ale przecież Dean nie może zostać w piekle? To chyba już ustaliłyśmy.... Ja nie wiem, czy bym była w stanie to oglądać, gdyby tak Deana zaszlachtowali na amen....Admete - Nie 27 Lip, 2008 22:12
Agn napisał/a:
Obstawiam jednak, że jeden z nich przeżyje (oczywiście Sam). Bo wtedy będzie:
a) niesprawiedliwie
b) angstowo
c) Kripke'owato.
Jakbyś mi w myślach czytała Ostatecznie Dean'owi pasuje poświęcenie za brata, a Samowi stanie samotnie po stronie dobra, po tym jak wyrzeknie się zła
Ja się cały czas odwołuję do ostatecznego zakończenia. Przed Dean'em jeszcze dwa sezony Agn - Nie 27 Lip, 2008 22:22 Kocie, toż ja nie mówię, że on ma zostać w piekle. Może sobie przewędrować do nieba, tak jak zrobił to tatuś.
Admete napisał/a:
Ostatecznie Dean'owi pasuje poświęcenie za brata, a Samowi stanie samotnie po stronie dobra, po tym jak wyrzeknie się zła
NO WŁAŚNIE! Chodziło mi to po głowie, tylko wyklawiaturzyć się nie mogłam. Plus to, co mi się samo nasunęło, kiedy za dużo myślałam o braciach...Harry_the_Cat - Pon 28 Lip, 2008 07:19 Nie mam czasu obejrzec - SPN / ComicCon 2008: http://www.supernaturalwi...on_2008#ReportsAgn - Pon 28 Lip, 2008 09:01 Muszę się temu bliżej przyjrzeć, bo jutro znowu do pracy i nie będę miała jak...Caitriona - Pon 28 Lip, 2008 11:41
Admete napisał/a:
Agn napisał/a:
Obstawiam jednak, że jeden z nich przeżyje (oczywiście Sam). Bo wtedy będzie:
a) niesprawiedliwie
b) angstowo
c) Kripke'owato.
Jakbyś mi w myślach czytała Ostatecznie Dean'owi pasuje poświęcenie za brata, a Samowi stanie samotnie po stronie dobra, po tym jak wyrzeknie się zła
Ja się cały czas odwołuję do ostatecznego zakończenia. Przed Dean'em jeszcze dwa sezony
Ja się w zupełności zgadzam z Wami...praedzio - Pon 28 Lip, 2008 20:29 Już się pogubiłam, co było, a co nie - więc darujcie, jeśli będą powtórki. Kolejna garść spoilerów:
Spoiler:
4x01 Lazarus Rising
- Kripke w wywiadzie dla TV Guide powiedział, że Dean będzie w piekle DŁUGO i będzie miało to wpływ na jego relacje z Samem
- Dean nie stanie się demonem. Po powrocie z piekła będzie miał amnezję.
- Ten odcinek ma być o wydostaniu się Dean'a z piekła
- Do obsady w tym odcinku dołączy Tracia Dinwiddie, która wcieli się w postać Pameli Barnes.
- Odcinek rozpocznie się 4 miesiące po wydarzeniach z 3x16.
- Dean obudzi się nie mając żadnych wspomnień ze swojego pobytu w piekle.
4x02 Title unknown
- Trwają castingi do ról:
~Young Man Ghost
~Female Ghost
~Jed
~Bloody Women
~Ghostly Women
~Twin
~Olivia
4x03 Monster Movie
- Trwają castigi do ról:
~Sheriff Deitrich
~Lucy
~Pizza Guy
~Rick
~Wolfman
~AnneMarie
~Jamie
~Mummy
~Ed Brewer
~Earl
~Dracula
- Bardzo prawdopodobne (sądząc po postaciach), iż będzie to specjalny odcinek na Halloween.
- Tytuł odcinka to 'Monster Movie'
- Sam i Dean będą musieli zmierzyć się z Dracula, Wolf Manem i Mumią w czarno - białym odcinku w stylu klasycznych filmów o potworach.
Ogólne spoilery do 4 sezonu
- To jak Dean wydostał się z piekła będzie głównym tematem 4 sezonu.
- Katie Cassidy nie wystąpi w 4 sezonie
- 4 sezon będzie ukazaniem wewnętrznych rozterek Deana
- Bobby i Rufus powrócą jako łowcy
- Pojawią się flashbacki z udziałem Johna i Mary, które będą przedstawiać ich jako nastolatków
- Jeden z odcinków będzie specjalne z okazji Halloween.
- Dean będzie w piekle przez 4 miesiące, ale wg czasu piekielnego to znacznie dłużej. Kolejny sezon będzie skoncentrowany na tym, co wydarzyło się w piekle...i na tym, jak Sam się zmienił, kiedy nie było Dean'a.
- W nadchodzących odcinkach poznamy dziadka braci ( w tej roli znany z 'X-Files' Mitch Pileggi) oraz zobaczymy ich rodziców jako nastolatków.
- Nie przegap powrotu 3 dobrze znanych postaci: agenta Henriksena, Ronalda - złodzieja zbanku (2x12 Nightshifter), oraz opętanej dziewczyny, Meg Masters.
- Hallowee w końcu znowu będzie straszne. Przygotujcie się na pierwszy specjalny odcinek na Halloween...i na prawdziwe, mroczne i okultystyczne pochodzenie Halloween.
- Genevieve Cortese wcieli się w postać Kristy/Ruby
Harry_the_Cat - Pon 28 Lip, 2008 20:31 Obejrzałam nagranie z ComCon 2008 - niestety nie wszystko byłam w stanie usłyszeć, czy zrozumieć, ale w skrócie nt. sezonu 4:
Spoiler:
- Sam's love interest - Kripke dał do zrozumienia, że koniec końców fani będą z rozwiązania zadowoleni, więc nie wróżę temu związkowi zbyt dobrze;
- w 4. sezonie dużo będzie mitologii;
- bracia - wygląda na to, e okres rozłąki jest dosyć długi i wiele się w tym czasie dzieje - i to takich rzeczy, o których Winchesterowie nie koniecznie będą chcieli ze sobą rozmawiać. Wnioskuję z tego, ze nie będzie wiele takich momentów braterskiej miłości, które tak uwielbiam ;
- no i wiadomo - historia matki chłopców (chyba w 4 odcinku)
W sumie to to długie było, więc teraz niewiele pamiętam...Admete - Pon 28 Lip, 2008 20:36 Spoilery zapowiadają smakowity sezon. Mam nadzieję, że nie zepsują tego wszystkiego jakims niezbyt mądrym rozwiązaniem fabularnycm Harry_the_Cat - Pon 28 Lip, 2008 20:38
praedzio napisał/a:
Już się pogubiłam, co było, a co nie - więc darujcie, jeśli będą powtórki. Kolejna garść spoilerów:
Spoiler:
4x01 Lazarus Rising
(czerwone - komentarze moje- Harry)
- Kripke w wywiadzie dla TV Guide powiedział, że Dean będzie w piekle DŁUGO i będzie miało to wpływ na jego relacje z Samem - z Com Con wynika, że i to, i to co bedzie później
4x03 Monster Movie
- Sam i Dean będą musieli zmierzyć się z Dracula - Hę? WTF?, Wolf Manem i Mumią w czarno - białym odcinku w stylu klasycznych filmów o potworach.
Ogólne spoilery do 4 sezonu
- Dean będzie w piekle przez 4 miesiące, ale wg czasu piekielnego to znacznie dłużej. Kolejny sezon będzie skoncentrowany na tym, co wydarzyło się w piekle...i na tym, jak Sam się zmienił, kiedy nie było Dean'a. - brzmi świetnie
- Nie przegap powrotu 3 dobrze znanych postaci: agenta Henriksena, Ronalda - złodzieja zbanku (2x12 Nightshifter), oraz opętanej dziewczyny, Meg Masters. jak? nie jestem pewna, czy mi się to podoba...
- Genevieve Cortese wcieli się w postać Kristy/Ruby - stronka: http://www.genevievecortese.com/ i fotka:
Admete - Pon 28 Lip, 2008 20:50 Przynajmniej jest brunetką Czyzby to miała być jednocześnie dziewczyna Sama? Demon?Harry_the_Cat - Pon 28 Lip, 2008 20:54
Admete napisał/a:
Przynajmniej jest brunetką Czyzby to miała być jednocześnie dziewczyna Sama? Demon?
Dobrze prawisz! :oAdmete - Pon 28 Lip, 2008 20:55 Nononono...Mam dziwne wrażenie, że prędzej czy później Dean ja wyśle tam, skąd przyszła praedzio - Pon 28 Lip, 2008 20:57 Eeee... zaraz... znaczy się Sam spiknie się z Ruby???
No, tak - facet nieprzeciętny, to i dziewczyna musi być nieprzeciętna... Tylko nie jestem pewna, czy mi się to podoba... Harry_the_Cat - Pon 28 Lip, 2008 21:04 Ja stawiam, ze on nie będzie wiedział, że to Ruby... Albo to będzie normalna dziewczyna, a potem albo Ruby wykorzysta to, że ona jest blisko Sama i ją posiądzie, albo będzie Kristy będzie umierała i wtedy Ruby się pojawi...
Martwię sę tymi relacjami między braćmi Agn - Pon 28 Lip, 2008 21:10 Kocie, z ust mi to wyjęłaś, a to bardzo nieładnie wyciągać coś komuś z buzi. Miałam właśnie napisać o moich podejrzeniach względem dziewczyny Sama. Esz, ta jednomyślność... Harry_the_Cat - Pon 28 Lip, 2008 21:20 To o Ruby czy o braciach?
znalazłam coś takiego - nie wiem, na ile wiarygodne:
Spoiler:
According to spoilers posted at Supernatural.tv, it looks like Pamela, Bobby and Sam will be participating in a séance, possibly in an attempt to contact Dean. However, in the middle of the séance the psychic stumbles upon another spirit: Azazel. Could old yellow eyes also have a hand in resurrecting the deceased Winchester? We'll have to wait and find out.