To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Bones (Kości)

Caitriona - Nie 11 Paź, 2009 21:12

Admete napisał/a:
Mentalista jest bardzo dobry, Flashforward zaczyna się interesująco.
Admete napisał/a:
Fringe jest rewelacyjne.

Zgadzam się w 100%!
I troszku mnie straszycie koleżanki tymi wrażeniami, że Bones się robi nudnawy i nie utrzymuje poziomu...

Anonymous - Nie 11 Paź, 2009 21:15

Mentalistę zacznę oglądac... nic innego nwoego nie mam szans nawet zacząc bo przy tej prędkości neta to....

Cait zobacz najnowszy odcinek....,mie jakoś nie porwał... mimo wszystko

Admete - Nie 11 Paź, 2009 21:16

Poziom to może utrzymuje, ale stagnacja jest...
Trzykrotka - Pon 12 Paź, 2009 23:31

Admete napisał/a:
Poziom to może utrzymuje, ale stagnacja jest...

To już było widać w ostatnim sezonie - formuła się zaczyna wyczerpywać. Nie pomogą zmiany asystentów, czy podgrzewanie atmosfery niedosytu w relacjach Booth-Bones. Zaczęli dodawać makabry i udziwnień do kolejnych rozwiązywanych spraw, a wyjaśnienia okazywały się cieniunie... czas już chyba rozstać się, zrobić coś nowego.

Admete - Pią 16 Paź, 2009 19:18

Dwa ostatnie odcinki miały swoje dobre momenty - przede wszystkim zaskoczył mnie ten muzułmański stażysta :) Wróciła tez Daisy i tym razem naprawdę mi się spodobała. Natomiast wątek szefa Booth'a, który umawia się z Temperance jest odgrzewany ( przypomina wątek z tamtym agentem, zapomniałam jego imienia ).
Prawie pocałunek na końcu odcinka był bardzo ładnie zagrany.

Anonymous - Nie 18 Paź, 2009 14:17

Oglądnęłam... Daisy mnie nie wkurzała, Sweets mnie rozczulił, szef Booth`a mnie irytował.... aż ociekał chucią co było przesadzone... ciekawy był wątek z mumią i ekscytacją Bones i Daisy.... naprawdę to był całkiem niezły odcinek... a już mostatnia scena to była bardzo urocza...
Caitriona - Czw 22 Paź, 2009 13:57

Wątek z szefem Booth'a dla mnie niezbyt atrakcyjny, ale z drugiej strony nie było by tego momentu z jajkiem ;)
Ogólnie bardzo fajny odcinek. Wychodzi na to, że Bones też potrafi cieszyc się jak dziecko bądź Daisy (która mnie nadal wkurza) ;) Sweets jest po prostu słodki, cytując jego dziewczynę ;) Widać, że mu na niej zależy.
Bardzo ładne zakończenie odcinka. Podobało mi się.

Tak tylko sobie pomarudzę, że brakuje mi etnicznych kolczyków, ogólnie biżuterii Bones. Mam wrażenie, że w tym sezonie bardzo starają się Temprence jakoś zmienić, jeśli chodzi o ubranie. Chodzi cały czas w sukienkach, na dodatek eleganckich, choć moim zdnienie niezbyt ładnych. Zmieniła też biżuterię. Wolałam Bones w spodniach, żakiecie i fajnych kolczykach z włosami w kitkę. Booth tez mógłby raz na jakiś czas pokazać się w jeansach i kutrce ;)

Admete - Pią 23 Paź, 2009 22:32

11 odcinek Bones ma nosic tytuł X in the File ;)
Anonymous - Pią 23 Paź, 2009 23:08

nie było wczoraj Kościów prawda :mysle:
Caitriona - Pią 23 Paź, 2009 23:18

Admete napisał/a:
11 odcinek Bones ma nosic tytuł X in the File

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Admete - Sob 24 Paź, 2009 06:54

lady_kasiek napisał/a:
nie było wczoraj Kościów prawda :mysle:

Nie było. Dopiero w listopadzie, jakies rozgrywki mają.

Anonymous - Sob 24 Paź, 2009 08:28

uuu szkoda :( mimo wszystko
Anonymous - Czw 05 Lis, 2009 11:08

dalej Kości niet?
Admete - Czw 05 Lis, 2009 12:18

Mają byc, ale to podobno zależy od rozgrywek w USA.
Anonymous - Nie 08 Lis, 2009 00:02

I był nowy odcinek..... taki Bonesowo-Boothowy, ale na amerykanski sposób czyli podany łopatologicznie, coby nawet dziecko zrozumiało o co chodzi. Mniej tej zakamuflowanej chemii więcej bilbordowego przepychu. Angela z Wendellem mi T O TA T L N I E nie pasuje. On to dzieciak z wyglądu chociaz poczciwy, Angela za dojrzała nie jest, ale i tak oni razem to jakiś kolejny bolesny żart scenarzystów.... co to nie wiedzą sami co robią....
A te historie o zwierzętach..... o kurczakach niestety słyszałam... a prosiaczek był faktycznie uroczy.

Alicja - Wto 10 Lis, 2009 21:22

Obejrzałam i ja początki
Nawet się ucieszyłam, że coś w związku Booth - Bones drgnie, a nawet pogalopuje. Pierwszy odc. zrobił mi potężną nadzieję. Opowieści o ciąży Bones w snach i powieści, zwierzanie się...I koniec. napiecie pomiędzy nimi przecież nie musi zelżeć, żeby było ciekawie :roll: A skoro każde z nich zdaje sobie sprawę z tego co czuje do drugiego, nie rozumiem dlaczego nic z tym nie robią

Admete - Nie 15 Lis, 2009 11:21

Może w końcu coś drgnie, bo ostatnio strasznie wkurzona byłam na scenarzystów Bones. W ostatnim odcinku Booth przyznał przed Gordonem Gordonem, ze kocha Bones i cierpi z powodu tego, że ona nie odwzajemnia jego uczuc.

Piosenka na koniec

http://www.youtube.com/watch?v=FMj5yPDp32Q

Gordon Gordon był jak zwykle rewelacyjny, a i Słodziak pokazał w końcu na co go stać.

Harry_the_Cat - Nie 15 Lis, 2009 11:27

Musze w koncu nadgonic!!!
Anonymous - Pon 16 Lis, 2009 17:01

Świetny odcinek jeśli chodzi o relacje interpersonalne, Gordon Gordon ze Sweetsem tworzyli swietny dutet! B&B..... chemia, chemia moje Damy.... chociaż Bones rzucającymi dżoukami.... to drastyczne odejście od tej sztywnej I don't know what that means.
Tyle, że widać, ze jeszcze się uczy.... Mam nadzieję, ze rozwiążą to w wiarygodny sposób a nie będą to ciągnęli jak Huddy w Housie...

Alicja - Pon 16 Lis, 2009 19:40

lady_kasiek napisał/a:
chemia, chemia moje Damy...

gdyby był emotek zacierajacy ręce to bym go tu wrzuciła

Admete - Pon 16 Lis, 2009 19:44

Co z tego, że chemia! Mnie się wydaje, że znów nas będą bez końca zwodzić. Cierpliwośc i nadzieja - rada Gordona dla agenta była też chyba skierowana do widzów. Tyle, że mnie się cierpliwośc kończy ;)
Alicja - Pon 16 Lis, 2009 19:53

i to jest ten błąd, w końcu nikt się nie doczeka :mysle: a można by taką piekną historię stworzyć ze związkiem
Admete - Pią 20 Lis, 2009 20:43

Najnowszy odcinek Bones był dobry. W końcu Booth zaczyna sie zachowywać jak dawny Booth. Mam nadzieję, ze coś pójdzie w końcu we właściwym kierunku. Daję scenarzystom ostatnią szansę. Dziadek agenta jest bardzo sympatyczny i swietnie dogaduje sie z Bones :)
Caitriona - Pią 20 Lis, 2009 22:01

A ja obejrzałam poprzedni, ten z powrotem Gordona Gordona. Boziu, jak ja go lubię :D I świetnie się dogadują ze Sweetsem, nawet jeśli jeden z nich jest kucharzem, znaczy się szefem kuchni. Troszku mnie niepokoi, że Booth ma być cierpliwy... Przepadam za tym serialem, ale już naprawdę mogloby coś ruszyć na linii B-B... Podobała mi się bardzo mina Bootha w ostatnim ujęciu ;) I to że Bones zaczyna zartować :D :D
Admete - Pią 20 Lis, 2009 22:03

Cytat:
Troszku mnie niepokoi, że Booth ma być cierpliwy

Mnie też to martwi...To taki wyraźny sygnał do widzów...