To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie

Caitriona - Śro 25 Lis, 2009 20:52

Admete napisał/a:
Caitri nie zapominaj, że jest jeszcze piąta kolumna

Ale póki co to ona w kompletnej rozsypce jest. Pierwszy jej "kozak" okazał się zdrajcą... Poza tym ta kolumna to kosmici, a ja jestem ciekawa, czy zdołają zwerbować ludzi.

Admete napisał/a:
nawet na statku-matce ma wtyki.

No, fakt, zapomniałam o lekarzu ;)

Admete napisał/a:
Jak powiedział mu Georgie, musi zadecydować czy jest bardziej księdzem czy żołnierzem.

No proszę. Czyli nadaje się do walki. Bardzo dobrze.

Admete - Śro 25 Lis, 2009 21:02

Cytat:
No proszę. Czyli nadaje się do walki. Bardzo dobrze.

Tez uważam, że to dobrze. W szafce w zakrystii trzyma broń, sztandar i jakieś odznaczenai ;) Wojownik Boży ;)

Tyle tylko ze na razie:

Spoiler:
dostał nożem w brzuch od jednego V...Mam jednak nadzieję, że się tej postaci nie pozbedą, bo to by była wielka strata. tak sobie myślę, czy nie uzdrowią go za pomocą medycyny obcych i księżulek będzie miał dylemat moralny. Kolejny ;)

praedzio - Pią 27 Lis, 2009 20:27

Kurczaczki... http://www.stopklatka.pl/...ie.asp?wi=60860

:(

Admete - Pią 27 Lis, 2009 20:38

O nie, o nie, o nie...Doopa...FF jest naprawdę dobre. Powinni przynajmniej dokonczyć pierwszy sezon i coś wyjasnić.
praedzio - Pią 27 Lis, 2009 20:46

Jak to rzekła Aneby? Jeśli Amerykanom się coś nie podoba, znak to że jest dobre.

Żesz %$#@&*^%$#!!! *pi pi pi* :wsciekla: :wsciekla: :wsciekla:

Admete - Pią 27 Lis, 2009 20:59

Cytat:
Jeśli Amerykanom się coś nie podoba, znak to że jest dobre.

Święte słowa!

aneby - Pią 27 Lis, 2009 21:18

No cholera :evil: Odcinek z ubiegłego tygodnia moze i był słabszy, ale generalnie serial jest super :-|
Admete - Pią 27 Lis, 2009 21:20

Ten odcinek miał inny klimat, ale mnie to nie przeszkadzało. Lubię zmiany nastroju.
Caitriona - Sob 28 Lis, 2009 00:47

Cholera! O co im chodzi? Dobre aktorsto, niezły pomysł, fajny klimat. Szlag. :? :?
Alicja - Sob 28 Lis, 2009 16:56

no wiecie, ja dopiero zaczęłam sie rozkręcać z FF ( praedziu :kwiatek: ) a oni wstrzymują :bejsbol:
praedzio - Sob 28 Lis, 2009 22:24

Bo to takie hamerykańskie tłumoki są. :wsciekla:
Admete - Nie 29 Lis, 2009 10:23

Naszła mnie taka refleksja. Gdyby w końcu wielkie telewizje amerykańskie legalnie za niewielkimi opłatami albo z reklamami bez opłat udostępniały na cały świat kolejne odcinki w necie, to okazałoby się, że mają zupełnie różną oglądalność niż w Ameryce...
Po co telewizje trzymają się kurczowo starego schematu - moim zdaniem telewizje z programem to już przeżytek. Powinno pojawiać się coraz więcej rzeczy na żądanie - zarówno seriale i filmy. Nowe rzeczy z seriali powinny się tam pojawiać na bieżąco, a nie z opóźneiniami. Mam nadzieję, że w ciągu kolejnych lat zwykłe telewizje zostaną ograniczone. Świat i technologia uległa zmianie, nie można podążać starymi ścieżkami. Dziwią się potem, że nielegalnie ludzie coś robią.

Aragonte - Nie 29 Lis, 2009 10:43

Ciekawe, czy kiedykolwiek to nastąpi.
Mam wątpliwości co do publikacji książek w internecie, ale jeśli chodzi o filmy, to taka forma emisji zupełnie by mi odpowiadała.

praedzio - Nie 29 Lis, 2009 10:45

Dziwne, żeby Amerykanie nie wiedzieli, że jakiś serial jest popularny za granicą. Pewnie rzecz rozbija się o pieniądze i dystrybucję.
Harry_the_Cat - Nie 29 Lis, 2009 10:53

ja tam dalej mysle, ze to kwestie polityczne ;) Pewnie kwestia drazliwa okazalo sie pokazanie, ze 29-4 Amerykanei dalej beda w Afganistanie....
Admete - Nie 29 Lis, 2009 12:25

Harry ależ to by bzdurny powód był. Po pierwsze to fikcja, po drugie nie wiadomo dlaczego córka arona tam wtedy była, po trzecie nie każdy flashforward musi się spelnić. Chyba aż tak durni nie są.
Harry_the_Cat - Nie 29 Lis, 2009 13:06

Weź pod uwagę, że mówimy tu o Amerykanach... ;)

(Disclaimer: to wszystko oczywiście żarty)

Admete - Pon 30 Lis, 2009 13:31

Obejrzałam wczoraj trzy odcinki The Prisoner. Wow, wowo, wow ;) Licze na jakąs dyskusję, jak więcej osób obejrzy.
praedzio - Pon 30 Lis, 2009 13:32

No, w końcu!!! :banan_Bablu:

Poczekaj, aż zobaczysz końcówkę. Mnie wgniotła w fotel, a właściwie w podłogę, bo na niej siedziałam podczas seansu. ;)

Admete - Pon 30 Lis, 2009 13:35

Mało brakowało, zebym zarwała noc ;) Rozsądek jednak zwyciężł. Jedno wiem - mieszkamy w Wiosce, nie ma ucieczki od Wioski, Wioska jest wszędzie ;)
Drugie tez wiem - James C. jest cholernie przystojny. Ma ktoś Częstotliwośc z nim? Ja to widziałam wieki temu, dobry film.

praedzio - Pon 30 Lis, 2009 13:41

Hmmm... Oglądałam to wieki temu, ale czy ja to mam? :mysle: Musiałabym poszperać głęboko w waliłskich zbiorach. Mam Outlandera. :P

My to jednak siostry jesteśmy. :mrgreen: Miałam identyczny odruch świeżo po obejrzeniu Prisonera. ;)

Admete - Pon 30 Lis, 2009 13:42

Tego drugiego nie widziałam.
praedzio - Pon 30 Lis, 2009 13:46

Zanotowałam. ;)
Admete - Pon 30 Lis, 2009 19:38

A wiecie, że w Australii pokazali już 10 odcinek FF? ;)
praedzio - Pon 30 Lis, 2009 20:23

*miele w zębach słowa nie nadające się do użytku publicznego*
!!!