To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Socjologiczno-literacko-fanowskie rozmowy o HP

Agn - Nie 06 Sty, 2008 22:19

"I'm safe with you, Harry"?! WTF?

Majsterrobota internautów czy nie, ale podoba mi się. Zresztą ja lubię pierwsze plakaty do filmów (nie tylko HP), te ostateczne zazwyczaj są już przepaćkane, bo to główki wszystkicj co wazniejszych bohaterów się tam znajdują, gdzieś z boku jakiś wypasiony mroczny widoczek, gigantyczne napisy obwieszczające cóz to zaś i jeszcze cytat na dokładkę. Te pierwsze są skromniejsze i o wiele bardziej klimatyczne.

Harry_the_Cat - Nie 06 Sty, 2008 22:39

Te prawdziwy ma być jakoś w kwietniu.
Agn - Nie 06 Sty, 2008 23:28

A film kiedy?
Harry_the_Cat - Nie 06 Sty, 2008 23:49

nie pamiętam, ale jakos na jesieni albo pod koniec roku chyba.
Gunia - Pią 11 Sty, 2008 14:37

Gdyby ktoś miał po drodze, to w Empiku jest nowy "Tom kultury" w sporej części poświęcony Harry'emu oraz "Prorok codzienny", niestety bez ruchomych ilustracji. ;)
Ogólnie rzecz biorąc polecam zwłaszcza ten pierwszy i artykuł na drugiej stronie - ubawiłam się do łez, aż się ludzie w autobusie zaczęli patrzeć, gdy zduszonym głosem cytowałam koleżance fragmenty w stylu:
Cytat:
- Poza tym bardzo pozytywny wydźwięk ma to, że jest to zwrot ku książce, zapisany papier stał się dla młodych ludzi czymś wyjątkowym i bardzo cennym (...) - podsumowuje lektor wersji audio.

:rotfl:

trifle - Pią 25 Sty, 2008 12:51

Dziś w wyborczej była gazetka media marktu i tam nowy Potter ma kosztować 34,90. Cheap ;)
Admete - Pią 25 Sty, 2008 13:25

Ja dziś weszłam do księgarni i niestety cena - 49 zł za to w zwykłych oprawach. Na razie nie kupuję. Mam angielskie, wystarczy.
Anonymous - Pią 25 Sty, 2008 14:18

49?
To co mi się pokićkało, że 39. Za co ja będę żyć.
Ale chyba chwilowo się wstrzymam nie zasłużyłam na Harrego

Admete - Pią 25 Sty, 2008 14:19

To może jednak 39? Moze mnie sie pomyliło... Cos za duzo to 49...Musze sprawdzić jutro, jak będe na mieście.
Aragonte - Pią 25 Sty, 2008 19:36

Niestety 49 zeta w miękkiej oprawie, w Merlinie 41. Mogłam dzisiaj kupić w jednej księgarni, ale wstrzymam się do jutra i pojadę do któregoś Reala - uwaga, uwaga! - tam ma być promocja i HP za 35 zeta :mrgreen:

Za to kupiłam coś innego... ale o tym w innym wątku :roll:

Anonymous - Pią 25 Sty, 2008 19:52

Aragonte napisał/a:
ale wstrzymam się do jutra i pojadę do któregoś Reala - uwaga, uwaga! - tam ma być promocja i HP za 35 zeta

to może ja taką promocję w TESCO widziałam :mysle:

Gunia - Pią 25 Sty, 2008 21:04

Aragonte napisał/a:
któregoś Reala - uwaga, uwaga! - tam ma być promocja i HP za 35 zeta :mrgreen:

No właśnie. Ja też mam taki plan. :D

trifle - Pią 25 Sty, 2008 21:08

W media markcie jeszcze 10gr można zarobić :lol:
Aragonte - Pią 25 Sty, 2008 21:21

trifle napisał/a:
W media markcie jeszcze 10gr można zarobić :lol:

Nie mam blisko Media Marktu, więc poprzestanę na Realu :wink:

W ramach ciekawostki:

"W co najmniej kilku punktach na terenie kraju księgarze pospieszyli się ze sprzedażą najnowszego tomu książki o Harrym Potterze - poinformowało w piątek w Poznaniu wydawnictwo Media Rodzina.
Dyrektor Wydawnictwa Media Rodzina Bronisław Kledzik ostrzegł w piątek podczas spotkania z dziennikarzami, że "ci wszyscy, którzy weszli w posiadanie tomu przed ustaloną premierą, mogą doświadczyć sankcji związanych z klątwą Dementorów, (istoty z książek o Harrym Potterze, które wysysają z ludzi dobre wspomnienia) i nie będą mieli żadnej przyjemności z czytania tej książki".
Kledzik przyznał, że wydawnictwo nie ma możliwości podejmowania jakichkolwiek kroków w tej sprawie. Do tej pory utrzymywanie terminu premiery kolejnych książek oparte było wyłącznie na podstawie dżentelmeńskiej umowy pomiędzy wydawcą a księgarniami."

trifle - Pią 25 Sty, 2008 22:13

To dopiero pokusa - pracować w księgarni i mieć przed nosem paczki z książkami :P
Aragonte - Pią 25 Sty, 2008 22:32

Wkleję linka - najbardziej zachęcający jest dla warszawiaków, bo jest opcja odbiór osobisty :)

http://www.allegro.pl/ite...arnia_wawa.html

Cena "realowa" minus 10 gr :wink:

Anonymous - Sob 26 Sty, 2008 17:21

:banan: :banan:
mam. I biorę się za czytanie już.
:banan_Bablu: :banan_Bablu:

Harry_the_Cat - Sob 26 Sty, 2008 18:03

Kupiłam w nocy w Tesco. Ale na razie czytam wybiórzo ;)
Aragonte - Sob 26 Sty, 2008 18:39

Ja też (z Realu :mrgreen: ), ale na razie nie czytam, chałturę muszę skończyć :roll:
Gunia - Sob 26 Sty, 2008 20:33

I ja mam! :D Przejrzałam, co tam "po polkowskiemu", jak to ładnie ujęła Agn, dają i postawiłam na półkę. ;)
Agn - Sob 26 Sty, 2008 21:33

Nie zaliczyłam szaleństwa - kupiłam dopiero dzisiaj. Mhhhrrrr... ale i tak pierwszy przeczyta "brat", bo ja po uszy w Martinie (i to będzie jeszcze dłuuuugo trwało).
Anonymous - Nie 27 Sty, 2008 19:33

I już przeczytałam. Inaczej czyta się książkę. Bardziej się wzruszyłam, przejęłam,niż komputerową postacią na wakacjach. Chociaż momentami to miałam wrażenie, ze fanfika czytam a nie Pottera.
Szkoda, że to już koniec. Koniecc książkowego szaleństwa ujeszcze tylko ewentualnie ekranizację i szkończy się potteromania

Gunia - Nie 27 Sty, 2008 20:59

No chyba, że Dżej Kej zdecyduje się na te następne tomy. ;)
malmik - Nie 27 Sty, 2008 21:04

Nabyłam dziś w Realu - nie dość że 35 zł. to jeszcze talon na 10 zł prawdziwy dali więc wyszło 25 - nieźle.
Gunia - Nie 27 Sty, 2008 21:19

A ja kupiłam w Tesco - 39 zł i talon na 15. :D