Seriale - Supernatural
laura - Czw 22 Lut, 2007 14:17
Niestety to byla moja wina-nastawilam na program nr 4,czyli polsat.To byl odcinek 8,tytul chyba "Bugs"
Deanariell - Czw 22 Lut, 2007 14:47
Aaaaa... no cóż... zdarza się... A jeśli chodzi o "Bugs", to ma on opinię najgłupszego w serii, więc aż tak wiele nie straciłaś (chociaż była tam chyba scena z Deanem zachwycającym się luksusami prysznica ). Generalnie - akcja toczy się na budowie ekskluzywnego osiedla domków jednorodzinnych. Najpierw ginie w biały dzień robotnik i nikt nie potrafi powiedzieć dlaczego (wpadł do takiej jednej dziury i oblazły go robale, a później gdzieś sobie zniknęły...). Oczywiście pojawiają się na miejscu chłopcy W. i starają się rozwikłać zagadkę. Kolejną ofiarą jest kobieta - pracująca jako pośredniczka nieruchomości. Ginie w jednym z gotowych już domów (pająki ją obłażą...). Chłopcy podejrzewają syna właściciela tego całego przedsięwzięcia, ponieważ uwielbia on różne owady - ale okazuje się, że problem tkwi gdzie indziej... Nad tym terenem ciąży bowiem klątwa Indian, których plemię zostało tam wymordowane w dawnych czasach. Klątwa działa raz do roku o określonej porze - póki nie było tam białych, nikt nie ginął, ale właśnie pech chciał, że zaczęto budować to osiedle - więc klątwa ma wreszcie na kim działać. Chłopcy próbują namówić rodzinę właściciela do opuszczenia terenu przed nocą, ale oczywiście się to nie udaje, bo kto by w takie bzdury uwierzył? Nadchodzi ostatnia noc działania klątwy... Sam i Dean zostają z tą rodziną w ich domu... ze wszystkich stron nadciągają chmary owadów, które starają się wszelkimi sposobami dostać do środka... W końcu Dean załatwia je jedną puszką "muchozolu" :razz: Prawie... bo jest ich bardzo dużo... z pomocą przychodzi świt, który następuje tak szybko, jak za pstryknięciem włącznika światła... I wszyscy są uratowani... Gdyby nie sympatia do głównych bohaterów, to chyba podarowałabym sobie ten odcinek... ale ja twarda jestem Poza tym było tam w sumie kilka ciekawych wymian zdań między chłopakami, ale myślę, że wystarczyłoby, żebyś sobie przeczytała napisy do tego odcinka: http://napisy.org/Szukaj/Supernatural/Strona/3/
No... a teraz już będzie tylko lepiej z odcinka na odcinek - w następnym chyba bracia wracają do starego domu - dla Deana będą to trudne chwile...
laura - Czw 22 Lut, 2007 14:56
Wielkie dzieki .Teraz wiem,ze nie powinam sie tak zamartwiac z powodu przeoczenia tego odcinka :grin:
Deanariell - Czw 22 Lut, 2007 14:58
Ale następnych pilnuj, bo akcja będzie nabierać tempa ...aż do powalającego finału I serii... wow! Czekają Cię niezłe emocje
Admete - Czw 22 Lut, 2007 16:26
O tak 9 odcinek to początek serii doskonałych epizodów. Chyba twórcy serialu w końcu doszli do tego, co tak naprawdę ma byc motywem przewodnim całości. Powrót do dawnego domu, moment gdy zrozpaczony Dean nagrywa się na poczte głosową ojca...I dwa spotkania - jedno o którym bracia wiedzieć nie będą i drugie bardzo dramatyczne. No i jaka tam Missouri jest cudna
No i znów spoilery znalazłam, nie darmo nazywaja mnie Królową spoilerów
Wiemy już,że dwa końcowe odcinki mają tytuł, który można przetłumaczyć jako "Rozpętało się piekło" ( nie pamiętam dokładnego tytułu angielskiego ), natomiast 20 będzie się nazywał: "What is and what should be" - i będzie tam rzeczywistość alternatywna, w której bracia będą żyli zwyczajnym życiem - nie mogę się doczekać! Tu jest spoiler na dole. Czyli już namy tytuły wszystkich odcinków - Road Kill ( pojawi się tam Patricia Helfer z BSG jako kobieta, która noca szuka zaginionego na drodze męża ), Heart ( ten z wilkołakiem ), Hollywood Babylon ( nawiedzony plan zdjęciowy ), Folsom Blues ( w więzieniu i z agentem Henricksonem ), What is and what should, no i ten końcowy, dwuczęściowy.
Dean is attacked by a Djinn, which warps his reality when it touches him. He wakes in a Lawrence, Kansas apartment next to a woman named Carmen. When he calls Sam to report, the exasperated little brother accuses Dean of drunk-dialing him (hearing 'gin' instead of 'djinn') and tells him to sleep it off. After hanging up on him, Sam returns to his research books - which include a law school textbook. Dean gets a taste of a normal life. While all is not rosy - in this warped reality, Sam's in school and the brothers do not get along - Dean is speechless when he's able to see his mother alive and well, and living in his childhood home. Struggling to find out what happened, Dean turns to Carmen, a nurse he apparently lives with and loves, and who knows this new Dean better than he knows himself. But while relaxing on his couch, Dean spots a woman with her throat cut, who looks very familiar
Deanariell - Czw 22 Lut, 2007 19:25
O Królowo Spoilerów Nie mogę się doczekać
Admete - Czw 22 Lut, 2007 20:35
Widzę, że należysz do mojej spoilerowej świty. Małej wiary Ci, którzy spoilerów się obawiają I teraz to napiszę:
Zamówiłąm juz dvd z I sezonem!!!
Deanariell - Pią 23 Lut, 2007 13:19
Super zanim ja zamówię, to może u Ciebie obejrzymy te dodatki?
| Admete napisał/a: | | Małej wiary Ci, którzy spoilerów się obawiają |
Być może to my grzeszymy spoilerując, ale ja tak miałam od dziecka - znajomość zakończenia książki jedynie podsycała moją ciekawość dowiedzenia się jak do takiego finału doszło :razz: Z filmami mam podobnie - może nie chcę od razu znać zakończenia, ale informacje o tym, co mnie czeka, drobne odsłony fragmentów całości, tylko pobudzają moją wyobraźnię do pracy... Zresztą... nawet gdyby mi ktoś opowiedział wcześniej całą fabułę, jeśli film mnie pociąga obejrzę go i tak z równą przyjemnością... a poza tym... z wiekiem coraz gorzej znoszę niespodzianki - wolę więc wiedzieć rożne rzeczy wcześniej
Admete - Pią 23 Lut, 2007 14:48
Spoilery w żadnym stopniu nie psują mi oglądania filmów czy seriali. Lubię wiedzieć wczesniej, mniej się denerwuję, a na dodatek mogę sobie wczesniej snuć teorie na podstawie tego, co przeczytam.
Deanariell - Pią 23 Lut, 2007 14:55
O to, to, to... W końcu cała rozrywka na tym właśnie polega
Narya - Pią 23 Lut, 2007 20:30
| Admete napisał/a: | | Spoilery w żadnym stopniu nie psują mi oglądania filmów czy seriali. Lubię wiedzieć wczesniej, mniej się denerwuję, a na dodatek mogę sobie wczesniej snuć teorie na podstawie tego, co przeczytam. |
Mam tak samo. Wtedy z większym zainteresowaniem zasiadam przed telewizor, bo jestem ciekawa, jak to będzie wyglądało
Co do Twoich pierwszych wrażeń po Asylum, to rozumiem Cię doskonale. Serial ogólnie może dobrze nastraszyć, szczególnie przy odpowiednich warunkach. Ja przeżyłam chwile grozy oglądając odcinek o Krwawej Mary. Byłam sama w domu, pogaszone wszystkie światła i było dobrze po północy. Potem bałam się iść do łazienki, bo mam tam duże lustro. Teraz się z tego śmieję, ale wtedy wcale do śmiechu mi nie było
Admete - Pią 23 Lut, 2007 20:35
Naryo tez oglądałam Bloody Mary w taki sposób - późno wieczorem i sama, Asylum też. Troche dziwnie się potem czułam W Asylum pojawia się watek wzajemnej zależności brata - ten psychiatra od razu podpuszcza Sama, żeby opowiadał o swoim bracie Scarecrow jest genialnym odcinkiem, no i Mag się tam pojawia.
Narya - Pią 23 Lut, 2007 20:42
A to co Sam mówił do Deana... Ciekawe ile w tym było jego prawdziwych odczuć. Oczywiście potem zaprzeczał wszystkiemu, ale możliwe, że ten psychiatra wyzwolił jego dotychczas tajone emocje. Żal mi było Deana w tej scenie.
Admete - Pią 23 Lut, 2007 20:45
Całkiem sporo było tam samowych odczuć - oczywiście przesadzonych pod wpływem tego ducha, ale jednak. Przekonasz się o tym podczas oglądania ocinka 11. Uwielbiam ten odcinek. Siłą woli powstrzymuję się przed obejrzeniem jakiegos Spn'a Tęsknię, ale obiecałam sobie, ze obejrzę już z mojego nowego, ślicznego dvd, które zamówiłam
Narya - Pią 23 Lut, 2007 21:13
Oj Admete, po co się powstrzymywać. Tłumisz w sobie emocje i jeszcze Ci się wrzody żołądka porobią Zachcianki trzeba zaspokajać A to DVD to rzeczywiście fajowa rzecz...
Deanariell - Sob 24 Lut, 2007 23:26
Hehehehehe... dokładnie W końcu się złamałyśmy i obejrzałyśmy ostatni odcinek pierwszej serii na dobranoc "Diabelska pułapka" - świetny jest! Angst w najlepszym wydaniu
Narya - Nie 25 Lut, 2007 15:52
Życzę jak najwięcej tak owocnych "złamań" A ja wciąż cierpię na brak 11 odcinka :neutral: Ale cóż - czekam, choć może nie cierpliwie...
Admete - Wto 27 Lut, 2007 19:20
Naryo no i co z tym 11 odcinkiem? Ja dziś dostałam moje dvd Bedzie rpzez weekend oglądanie dodatków, które oczywiśice sa bez napisów - u nas to zawsze cos źle zrobią. Będziemy się wsłuchiwać.
Narya - Śro 28 Lut, 2007 19:46
Admete nie dobijaj leżącego Od kilku dni jestem poza domem i kompik odpoczywa... Jeszcze trochę poczekam, ale podzielę się wrażeniami, jak już mi się uda zobaczyć. Gratuluję DVD!!! Dacie radę z dodatkami :grin:
Deanariell - Śro 28 Lut, 2007 19:48
Jasne, że damy radę
Deanariell - Czw 01 Mar, 2007 14:40
Dziś są urodziny Jensen'a Ackles'a - 1 marca - ciekawe czy imprezkę robi? I czy będzie huczna 29 lat... piękny wiek, bo jeszcze przed trzydziestką :razz: No to Happy Birthday Dean
Admete - Czw 01 Mar, 2007 15:34
To ja się też dołączę - wszystkiego najlepszego
Deanariell - Pią 02 Mar, 2007 15:06
Ciekawe jak się czuje dzień po imprezie? Skacowany pewnie
Admete - Czw 08 Mar, 2007 20:33
A tu fotki z nadchodzącego odcinka - Dzięki Bogu to już za tydzień Tricia Helfer czyli Number 6 z BSG wygląda dziwnie w ciemnych włosach
http://supernatural.tv/ga...kill/index.html
Deanariell - Pią 09 Mar, 2007 16:17
Ona jest i tak taka ładna, że jej chyba żaden kolor włosów nie zaszkodzi Oczywiście jako blondyna ma największy sex-power Też już zaczynam dni odliczać... Niestety później znowu przerwa
|
|
|