Z Południa na Północ Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.
Seriale - SUPERNATURAL: Heaven, Hell and in-between
praedzio - Pon 05 Sty, 2009 21:22
Admete napisał/a:
Co Admete, co Admete. Ja się normalnie pytam
Taaa... jasssne.... Ja pomyślałam sobie, co to może oznaczać dla chłopaków i czy przypadkiem nie kłopoty, a ta tutaj od razu z grubej rury...
Admete napisał/a:
To istotna kwestia.
Oszyfiście....
Admete napisał/a:
Ciekawe czy jej sympatia do Deana zostanie czy wręcz przeciwnie.
A tego to sama jestem ciekawa. BeeMeR - Pon 05 Sty, 2009 21:23
Admete napisał/a:
Oczywiście oprócz pleców deana.
Sam bardzo ładnie wygląda w mroku Był nawet taki odcinek (znowu nie pamiętam który), żeśmy zrobiły mu więcej fotek niż Deanowi . A najładniej mu, jak sobie grzywkę odgarnie z czoła (np. udając księdza )
A tak serio: podoba nam (bo wrażenia mamy z Ania bardzo zbliżone ) się ten serial, zarówno bohaterowie (to już wiecie ), dialogi (a to bardzo ważne), oświetlenie scen (ach, to światło księżyca, padające wszędzie gdzie trzeba ), filmowanie scen też pięknie podtrzymujące napięcie, muzyczka, zwłaszcza podkreślające działania Zuej postaci - generalnie super.
No, może czasem niektóre działania czy pomysły są nieco khem... jak by to ująć - łatwe do przewidzenia czy mało wiarygodne, jak np. chojrakowanie Deana typu "najpierw zabij mnie niż ją" gdy gość trzyma pistolet - ale ogólnie całokształt oceniam na bardzo dobry .
Dzięki Admete za dwa pierwsze sezony serialu
Ile ich jest w sumie? spin_girl - Pon 05 Sty, 2009 21:23 Mój głos jeszcze raz. W połączonej konkurencji uroda + kompatybilność ogłaszam co następuje :
SAM
+ Sarah- dziewczyna jest olśniewająco śliczna, a przy tym inteligentna, odważna i z klasą
- nowa Ruby- nie dość, że jest demonem, to jeszcze ma koszmarną fryzurę i w ogóle nie umywa się do starej Ruby.
Gdybym oceniała wyłącznie urodę największy minus dostała by Jessica, która wygląda jak tania ****** i zupełnie do Sama nie psauje.
DEAN
+ Cassie- śliczna i temperamentna
- aktorka z Hollywood Babylon (wrrr...) i ...prawie całą reszta. Oprócz Carmen i Lisy wszystkie mnie denerwowały. Chyba jestem zazdrosna
BTW, oglądam teraz powtórki drugiego sezonu i znowu mam ten zam efekt- w połowie sezonu (odcinek Playthings) Samowi genialnie poprawia się fryzura i zaczyna wyglądać tak dobrze, że odciąga moją uwagę od Deana. Niepokojący objaw Harry_the_Cat - Pon 05 Sty, 2009 21:32 A ja czytam komentarze na takiej jednej stronce odnośnie powrotu Anny i tylko jedna osoba jest zadowolona... Chyba odwiedzam zupełnie inne strony niż Kripke i jego banda...spin_girl - Pon 05 Sty, 2009 21:37
Harry_the_Cat napisał/a:
A ja czytam komentarze na takiej jednej stronce odnośnie powrotu Anny i tylko jedna osoba jest zadowolona... Chyba odwiedzam zupełnie inne strony niż Kripke i jego banda...
Widocznie nie tylko mnie wkurzyły SPN-owe anioły (nawet w jakimś momencie Castiel!)trifle - Pon 05 Sty, 2009 22:15 No ale jakby się nie pojawiły anioły, to co?
Mi się anioły podobają. Choć koncept SPNowy, zwłaszcza Urielowy jest mi zupełnie obcy. Może dlatego mnie interesują? Ciekawe po prostu, co jeszcze Kripke wymyśli...Harry_the_Cat - Pon 05 Sty, 2009 22:43 Baaardzo młody Jensen: http://community.livejour...51.html?#cutid1
(Caroline na pewno się spodoba )Caitriona - Pon 05 Sty, 2009 23:07 Wraca Anna powiadacie. Już sama nie wiem czy to źle czy dobrze...BeeMeR - Wto 06 Sty, 2009 00:48 Powoli doczytuję...
Cytat:
mam młodszą siostrę, nawet w najgorszych koszmarach nie przyszło mi do głowy, że nasza miłość mogłaby przekroczyć zwykłe granice siostrzanych relacji...
Ja mam dwie siostry - kocham je niezmiernie - ale sama myśl o czymś takim jest obrzydliwa
Natomiast rozmowy o rozdawaniu torebek (i Jensena ) na seansie - miodzio
Też bym się nie obraziła o trójwymiarowego Jensena!!!!
Z wielkim bananem idę spać Harry_the_Cat - Wto 06 Sty, 2009 07:34 Mam nadzieję, że to nieprawda!
Spoiler:
Let's just say that if you happen to look like these dreamy dudes above (and God bless you for it), you should contact the CW right away, because I'm hearing that yes, you guessed it! There just might be a third freaking Winchester brother out there. Hear that? It's the sound of my mind exploding! I'm told that the possible third brother has not been cast, but we'll start hearing rumblings of another son courtesy of Dean and Sam's father John Winchester, aka Jeffrey Dean Morgan, this season. Seriously, does that dead dude get around or what?! Meanwhile, I'm dying to know what you think of this twist and if anyone out there could possibly be delicious enough to pull off the same genetic code as Jensen and Jared. So please comment below, and if you have any casting suggestions, bring 'em!
praedzio - Wto 06 Sty, 2009 08:40 nie nie nie nie nie nie.......... Zdecydowanie się nie zgadzam!!!! Harry_the_Cat - Wto 06 Sty, 2009 10:10 Mam nadzieję, że to jakiś głupi żart... to by chyba kompletnie zepsuło serial!
W tym sezonie i tak relacja braci jest wystawiona na wiele prób... ja nie chcę!!! (o rany, chyba muszę obejrzeć szybko AHBL.... )spin_girl - Wto 06 Sty, 2009 12:37 Ja nie chcę!!!!!!!!!!!!!
Zrobi się z tego brazylijska telenowela praedzio - Wto 06 Sty, 2009 12:41 To by mi zapachniało telenowelą. Absolutnie nie zgadzam się na takie rozwiązanie.Caitriona - Wto 06 Sty, 2009 14:18 Dobra, takie wasze oburzenie wzbudził ten spoiler, ze zajrzałam i się do Was przyłączam: NIE!!!!! Nie zgadzam się na takie coś! spin_girl - Wto 06 Sty, 2009 17:03 szkoda, że Mr Kripke- fan wszelkiego rodzajów forów internetowych nie może tu zajrzeć i zobaczyc tego zbiorowego protestu praedzio - Wto 06 Sty, 2009 17:23 Podejrzewam, że nie my jedne protestujemy. A on tylko siedzi i chichocze. BeeMeR - Wto 06 Sty, 2009 18:07 Ja też nie chcę takiego rozwiązania - po co Deanariell - Wto 06 Sty, 2009 19:21
Harry_the_Cat napisał/a:
Mam nadzieję, że to nieprawda!
spin_girl napisał/a:
Zrobi się z tego brazylijska telenowela
praedzio napisał/a:
To by mi zapachniało telenowelą.
Niekoniecznie... Ja bym się nie zgodziła z aż tak pesymistyczną wizją - nauczona wcześniejszym doświadczeniem... Póki co mam duży kredyt zaufania dla Kripke, może ta koncepcja wydaje nam się TERAZ szalona, poroniona, bezsensowna idt. itp. ALE za jakiś czas możemy stwierdzić, jak bardzo nie miałyśmy racji Osobiście mam po tej nowinie spory zamęt w głowie i nie do końca wiem, co o tym myśleć, jednak przypomniałam sobie, ile protestów było na wieść o wprowadzeniu do fabuły na dłuższy czas dwu dziewcząt - co to się działo wśród fanów! A proszę, okazało się, że wniosło to do serialu nowe, rewelacyjne momentami dialogi, sceny, motywy Dlatego tym razem będę spokojnie obserwować, zastanawiać się i poczekam, aż plotka się ziści... Harry_the_Cat - Wto 06 Sty, 2009 20:02 Zazdroszczę optymizmu....spin_girl - Wto 06 Sty, 2009 20:19 A może właśnie Kripke nałogowo siedzi na polskich forach internetowych i zafascynował się mroczną acz pobudzającą wyobraźnię postacią Trzeciego Bliźniaka- niejakiego Ludwika D.? Może dzielny pies Saba tez już został przewidziany w scenariuszu? Deanariell - Wto 06 Sty, 2009 20:40
Harry_the_Cat napisał/a:
Zazdroszczę optymizmu...
To tylko pozory Harry Ale... Winchesterowie to raczej patologiczna rodzina Wszystko jest możliwe zatem Poza tym nie wierzyłyście chyba w cuda, że po śmierci Mary John żył w celibacie? Gorzej, jeśli wspomniana osoba okaże się starsza od Dean'a Wydaje mi się, że Kripke nas nieźle zaskoczy i tym razem - jeśli mu to do czegoś potrzebne, to ja jestem skłonna zaryzykować ...najwyżej później mu nakopię! Pamiętam jednak, że na wieść o planowanym pojawieniu się aniołów też nieźle wrzało - i co? Mamy Castiel'a Oraz rozważania Admete na temat cielesności Anny Czy to nie urocze?
Btw rozważania o dziewczynach braci niezwykle interesujące , żałuję, że nie mogłam się włączyć... Ja bym zresztą poczytała chętnie ten wątek, o którym wspominała Harry - ciekawa jestem jak dyskutują o paniach w SPN panowie, to mogłoby być wielce pouczające...
Spin_girl napisała:
Cytat:
A może właśnie Kripke nałogowo siedzi na polskich forach internetowych i zafascynował się mroczną acz pobudzającą wyobraźnię postacią Trzeciego Bliźniaka- niejakiego Ludwika D.? Może dzielny pies Saba tez już został przewidziany w scenariuszu?
Oby nie, TO jest dopiero chore! No może oprócz Saby... BeeMeR - Wto 06 Sty, 2009 20:50 a jeśli będzie w powijakach? Aragonte - Wto 06 Sty, 2009 20:52
praedzio napisał/a:
Podejrzewam, że nie my jedne protestujemy. A on tylko siedzi i chichocze.
Dlatego nie dam łobuzowi satysfakcji i zachowam spokój godny Yody.
Poczekamy, zobaczymy...
spin_girl napisał/a:
A może właśnie Kripke nałogowo siedzi na polskich forach internetowych i zafascynował się mroczną acz pobudzającą wyobraźnię postacią Trzeciego Bliźniaka- niejakiego Ludwika D.? Może dzielny pies Saba tez już został przewidziany w scenariuszu?
Harry_the_Cat - Wto 06 Sty, 2009 20:55
Deanariell napisał/a:
Harry_the_Cat napisał/a:
Zazdroszczę optymizmu...
To tylko pozory Harry Ale... Winchesterowie to raczej patologiczna rodzina Wszystko jest możliwe zatem Poza tym nie wierzyłyście chyba w cuda, że po śmierci Mary John żył w celibacie? Gorzej, jeśli wspomniana osoba okaże się starsza od Dean'a Wydaje mi się, że Kripke nas nieźle zaskoczy i tym razem - jeśli mu to do czegoś potrzebne, to ja jestem skłonna zaryzykować ...najwyżej później mu nakopię! Pamiętam jednak, że na wieść o planowanym pojawieniu się aniołów też nieźle wrzało - i co? Mamy Castiel'a Oraz rozważania Admete na temat cielesności Anny Czy to nie urocze?
Btw rozważania o dziewczynach braci niezwykle interesujące , żałuję, że nie mogłam się włączyć... Ja bym zresztą poczytała chętnie ten wątek, o którym wspominała Harry - ciekawa jestem jak dyskutują o paniach w SPN panowie, to mogłoby być wielce pouczające...
No w sumie Castiel jest fajowy i motyw ciekawy, ale szczerze mówiąc ja czasem tęsknę chyba za sezonem 2... tylko oni dwaj i to całe napięcie...
Bardzo bym nie chciała, żeby zbyt udziwnili SPN i wprowadzili za dużo elementów.