To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Ogłoszenia drobne - W gazetach - filmy i inne dodatki

miłosz - Czw 15 Sty, 2009 10:22

achata napisał/a:
Warto?

warto :) zwłaszcza dla Marion - niesamowita charakteryzacja i świetnie zagrana rola

Antuś - Pią 16 Sty, 2009 23:15

Iwona napisał/a:
W lutowym wydaniu "Świat Kobiet" do wyboru "Duma i uprzedzenie" lub "Rozważna i romantyczna" - te same płyty były w Tinie ;)

Właśnie, mam pytanie, czy w ,,Świecie kobiety" sprzedawane są obie płytki ,,Dumy i uprzedzenia"? Ostatnim razem kupiłam tylko odcinki 1-3, w drugim tygodniu się zagapiłam i chętnie naprawię ten błąd...

achata - Sob 17 Sty, 2009 22:18

Tak mi się wydaje, ze wydania będą tym razem kompletne. Bo i po by się rozdrabniali z wyprzedażą.
RaczejRozwazna - Nie 18 Sty, 2009 14:19

Właśnie kupiłam Świat kobiety z D&D (2 płytki całość :banan_Bablu: ) Sporo się naszukałam, bo ewidentnie mieli nadwyżkę R&R, którą nabyłam już wcześniej z Tiną płacąc drugie tyle... No ale tak to bym musiała kupić 2 Swiaty kobiety :mrgreen:
Antuś - Nie 18 Sty, 2009 16:39

Dziękuję za informację, w takim razie przeszukam okoliczne kioski, w ostateczności będę mieć pierwsze odcinki w dwóch kompletach.

A w piątek, w Dzienniku: ,,Życie ukryte w słowach" Isabel Coixet.

Admete - Nie 18 Sty, 2009 19:50

Warto kupić ten film? Opis brzmi interesująco.
miłosz - Nie 18 Sty, 2009 22:18

Admete napisał/a:
Warto kupić ten film? Opis brzmi interesująco.

Admett bardzo warto - ale on bardzo smutny............ ale piekny a Tim i Sara :thud:

Admete - Pon 19 Sty, 2009 12:26

To kupię na pewno ( znaczy postaram się, bo o 6 rano to niewiele kiosków jest otwartych ).
Trzykrotka - Śro 21 Sty, 2009 09:24

Dziękuję za info! Oby tylko pamiętać, żeby kupić! Mam z tym wieczny problem.
miłosz - Czw 22 Sty, 2009 08:07

w Vivie "Katyń" - arcydzieło to to może nie jest, ale mimo wszystko może warto mieć??? choc moja córka Julka była na tym w kinie i kategorycznie odmówiła oglądania po raz drugi; nie mogła sie pozbierać po Katyniu....
Anonymous - Pią 23 Sty, 2009 10:18

Bo Wajda wali z grubej rury...
achata - Pią 23 Sty, 2009 14:34

Wiedziałam, ze w końcu dołożą to do gazety :)
http://www.dodatkidogazet...he-holiday.html
Powiedzcie tylko, czy warto kupować za 20 zł czy lepiej czekać na powtórkę, która może nie nastąpić. Czy w ogóle warto oglądać?
Miałam wrażenie, że na naszym forum film się podobał, ale ludziska na stronie gazetowej różnie piszą....

Anonymous - Pią 23 Sty, 2009 15:37

Moim zdaniem nie wylacznie ze wzgl na cene - http://www.allegro.pl/ite...oliday_dvd.html
Aragonte - Pią 23 Sty, 2009 15:40

Trzykrotka napisał/a:

Ja też. Brat prosił ostatnio o kupienie poniedziałkowej Wyborczej z filmem Czterej pancerni - naturalnie zapomniałam :frustracja:

miłosz - Pią 23 Sty, 2009 16:18

achata napisał/a:
Wiedziałam, ze w końcu dołożą to do gazety :)
http://www.dodatkidogazet...he-holiday.html
Powiedzcie tylko, czy warto kupować za 20 zł czy lepiej czekać na powtórkę, która może nie nastąpić. Czy w ogóle warto oglądać?
Miałam wrażenie, że na naszym forum film się podobał, ale ludziska na stronie gazetowej różnie piszą....

ależ warto :) arcydzieło to nie jest - ale Jude jest wyjatkowo słodki i z Kate tworzą uroczą parę do kompletu towarzyszą im dwie urocze dziewczątka :serduszkate: dla tej czwórki warto i nawet Cameron Diaz nie jest w stanie zabić przyjemności w oglądamiu w/w dwójki

Caitriona - Pią 23 Sty, 2009 17:42

miłosz napisał/a:
i nawet Cameron Diaz nie jest w stanie zabić przyjemności w oglądamiu w/w dwójki

Dokładnie!! :D :D Bardzo przyjemny film ;)

miłosz - Sob 24 Sty, 2009 09:42

mnie sie tak jarzy, że w kosz w realu "Holiday" sie kiedys pętał za 9,99 :mysle: sprawdzę i powiem, w maedia był kiedyś za około 12 z groszami. może warto poszperać :mysle: bo ta Viva straśnie gópia jest :bejsbol:
Caitriona - Sob 24 Sty, 2009 20:45

miłosz napisał/a:
mnie sie tak jarzy, że w kosz w realu "Holiday" sie kiedys pętał za 9,99

U nas tez tak było. Nawet chciałam kupić, ale jak się namyśliłam to wszystkie egzemplarze wyszły, o ja goopia...

malmik - Nie 25 Sty, 2009 20:03

Aragonte napisał/a:
Trzykrotka napisał/a:

Ja też. Brat prosił ostatnio o kupienie poniedziałkowej Wyborczej z filmem Czterej pancerni - naturalnie zapomniałam :frustracja:

A nadal tego potrzebujesz? :mysle:

achata - Śro 28 Sty, 2009 16:29

Caitriona napisał/a:
miłosz napisał/a:
mnie sie tak jarzy, że w kosz w realu "Holiday" sie kiedys pętał za 9,99

U nas tez tak było. Nawet chciałam kupić, ale jak się namyśliłam to wszystkie egzemplarze wyszły, o ja goopia...

A są Panie pewne, ze to nie było VCD? Bo hipermarkety często takowe numery robią...

Caitriona - Śro 28 Sty, 2009 18:11

VCD u mnie też było, w sumie ciągle jest i też w jakiejś niskiej cenie, ale dvd też miałam w ręku, ale to była tylko krótka promocja i już jej nie ma...
achata - Czw 29 Sty, 2009 09:43

A zaszaleję się. Mama sobie znowu będzie miała co poczytać i sprezentować cioci :)
A Kaśkę W. bardzo lubię i ponoć oczyska Rufusowe też tam migają... Kupuję! :)

miłosz - Czw 29 Sty, 2009 20:51

http://www.dodatkidogazet...zone-zycie.html jutro z Dziennikiem Niedokończone życie
Anaru - Czw 29 Sty, 2009 22:45

A z Wyborczą, o ile pamiętam (bo się stronka nie otwiera), "Gliniarz w przedszkolu". Już wiem co mój Ojciec jutro kupi :mrgreen:
achata - Nie 01 Lut, 2009 18:09

Nie wiem czy była już o tym mowa:
http://www.dodatkidogazet...zeszkadzac.html
Czy ktoś już oglądał i może polecić?
A z kolekcji romansów "Dziwne losy Jane Eyre" z okładką z mojej ukochanej adaptacji :)
Jutro szoruję do kiosku....