To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Filmy - Fajny film wczoraj widzialam... III

Harry_the_Cat - Sob 02 Lut, 2008 14:20

Bardzo się cieszę, że Ci sie podobało. Ja już nie mogę się doczekac aż pewna osoba :rumieniec: mi zwróci moją płytę....

Muzyka jest super, to prawda. Ostatnio tylko tym katuję móją mp4 :D

Admete napisał/a:
High School Musical i Zac'a Efrona

Zac w HSM i Zac w Hairspray to jednak chyba spora różnica ;)

Admete napisał/a:
Nikki Blonsky jest jak mała energetyczna piłeczka

Prawda? Im dłużej na nią patrzę, tym bardziej mi się podoba. :mrgreen: I do tego jest napradę śliczna

Admete - Sob 02 Lut, 2008 15:28

Harry nie oglądałam HSM, więc sie nie orientuję. Chciałam tylko rzucić okiem jak ten chłopiec wygląda, bo zawrócił w głowie takiej miłej panience ;-)
Caitriona - Nie 03 Lut, 2008 00:17

Harry_the_Cat napisał/a:
Bardzo się cieszę, że Ci sie podobało. Ja już nie mogę się doczekac aż pewna osoba :rumieniec: mi zwróci moją płytę....

Hmm.. chyba coś ktoś o mnie mówi :mrgreen:

Admete, cieszę się równiez ze Ci się podobało! :-D

Harry_the_Cat - Nie 03 Lut, 2008 00:20

Caitriona napisał/a:
Hmm.. chyba coś ktoś o mnie mówi

Ale to nie ja wskazałam Cie palcem ;)

BeeMeR - Pon 04 Lut, 2008 17:38

Dziękuję za info o "Kościach", które szły wczoraj - spodobał mi się ten serial :kwiatek:
miłosz - Pon 04 Lut, 2008 18:30

a ja byłam na "Zaczarowanej" i podobało mi sie - lekkie przyjemne, zabawne i Patryczek całkiem całuśny ;) księzniczka poczatkowo niezapiękna ale na balu po obróbce i działaniu prostownicy - całkiem grzechu warta. Polecam - mamom i córkom mniejszym i większym, choć koło mnie siedział tata z 4 letnim synkiem i smiali sie do rozpuku :cheerleader2:
Agn - Pon 04 Lut, 2008 18:47

Ja się zastanawiam nad tą Zaczarowaną, ale jakoś za mało ponętna jest to dla mnie propozycja, by pognać na nią do kina.
Harry_the_Cat - Pon 04 Lut, 2008 20:26

Ja ponownie polecam. Baardzo dobry. Na pewno kupię na DVD jak wyjdzie. :mrgreen:
Anaru - Pon 04 Lut, 2008 23:16

BeeMeR napisał/a:
Dziękuję za info o "Kościach", które szły wczoraj - spodobał mi się ten serial :kwiatek:
Tez dziękuje, obejrzałam pierwszy raz ;) i będę czatować na następne (jak sobie nie zapomnę) ;)
Caitriona - Wto 05 Lut, 2008 09:14

Cieszę sie że Wam sie moje ukochane Bones spdobało! :D
BeeMeR - Wto 05 Lut, 2008 09:44

Ano spodobało - moje ulubione seriale to: "Medycyna sądowa" itp z Discovery to miało wszelkie szanse się spodobać :mrgreen:
Harry_the_Cat - Czw 07 Lut, 2008 23:42

BeeMeR napisał/a:
Medycyna sądowa

Och, oglądałam to pasjami kiedyś. Co zawsze przerażało mojego mężą :rotfl:

Caroline - Pią 08 Lut, 2008 23:33

Harry_the_Cat napisał/a:
Co zawsze przerażało mojego mężą :rotfl:
Wcale się nie dziwię, tam w co drugim odcinku żona-trucicielka była :D Też kiedyś oglądałam... ;)
A tak w ogóle, to widziałam "American Gangster" i bardzo, bardzo polecam. Jest trochę brutalności, w końcu to film o gangsterach, ale przede wszystkim to jest film Denzela Washingtona i Russela Crowe. Obaj byli świetni, nie mogę się zdecydować, który był lepszy :mysle:

Harry_the_Cat - Pią 08 Lut, 2008 23:49

Caroline napisał/a:
Harry_the_Cat napisał/a:
Co zawsze przerażało mojego mężą :rotfl:
Wcale się nie dziwię, tam w co drugim odcinku żona-trucicielka była :D Też kiedyś oglądałam... ;)

E tam, to on zawsze sam powtarza, że podobno najwięcej morderstw w Polsce to popełniają żony na mężach przy użyciu noża kuchennego ;)

Caroline - Nie 10 Lut, 2008 00:22

Dziewczyny, oglądałam fajny film :D
Ta kategoria naprawdę dobrze się nadaje do opisu tego filmu, bo on jest właśnie "fajny". Nie wybitny, nie powalający, nie pouczający, ale właśnie fajny.
O "Hairsprayu" mówię, zekranizowanym w zeszłym roku musicalu o latach 60. Nie będę Wam opowiadać fabuły, bo nie ona jest najważniejsza. W tym filmie najlepsza jest energia, wszystko zaczyna się taką piosenką - optymistycznym, radosnym "Dzień dobry, Baltimore"!! Dla wyjaśnienia Baltimore jest w tym filmie przebrzydłą, prowincjonalną, rasistowską dziurą. Ale co z tego, główna bohaterka ma tyle poweru, radości życia i optymizmu, że to miasto jest dla niej tylko sceną, na której śpiewa co jej się żywnie podoba. Ten obrazek mówi o niej wszystko, popatrzcie tylko na jej wyraz twarzy - aktorka była świetna, tak swoją drogą.

Można oczywiście zwrócić jeszcze uwagę na lewą stronę obrazka... :-P , gdzie strategicznie umieszczono bożyszcze trzynastolatek, ... ekhm, ekhm... ładne oczy... ale kogo to obchodzi oprócz trzynastolatek!!! ekhm, ekhm... O czym to tu miało być w tym poście? Acha.
Jeśli zaczęło się oglądać ten film z uśmiechem na paszczy, to z takim samym albo większym uśmiechem kończy się go oglądać.
Są jeszcze perełki w postaci Michelle Pfeiffer w roli blond-suczydła z tapirem, jest Christopher Walken, jest Queen Latifah, no i jest John Travolta w roli matki głównej bohaterki (to dyskusyjna albo wręcz wątpliwa perełka moim zdaniem).
Film nie jest wybitny, ale bardzo przyjemnie się go ogląda i słucha.
Dla wielbicielek musicalu na pewno bardzo interesująca pozycja.
Dla ponuraków zmęczonych zimą i przykrym otoczeniem - pozycja obowiązkowa.
Polecam :D

Harry_the_Cat - Nie 10 Lut, 2008 00:31

Ja również plecam... ale o tym juz pisałam. Ale zdaje się, że Caroline oczekuje jakiejś polemiki... Tylko ja nie bardzo mam z czym polemizować... z tymi trzynastolatkami chyba.... :rumieniec:
Caitriona - Nie 10 Lut, 2008 13:57

Caroline napisał/a:
Można oczywiście zwrócić jeszcze uwagę na lewą stronę obrazka... :-P , gdzie strategicznie umieszczono bożyszcze trzynastolatek, ... ekhm, ekhm... ładne oczy... ale kogo to obchodzi oprócz trzynastolatek!!! ekhm, ekhm... O czym to tu miało być w tym poście? Acha. (...) no i jest John Travolta w roli matki głównej bohaterki (to dyskusyjna albo wręcz wątpliwa perełka moim zdaniem).

Bożyszcze trzynastolatek? :mrgreen:

Ale czemu watpliwa perełka? Mnie się Travolta w tej roli bardzo podobał! MOże jest go mało, ale był super.

Harry_the_Cat - Nie 10 Lut, 2008 14:05

A ja parę dni temu w TV obejrzałam po raz wtóry - Miasteczko Pleasentville z Reese W i Spidermanem. Bardzo mi się podoba - trochę pod koniec wpada w patos, of kors, ale zawsze miło mi się to ogląda - te momenty, jak zaczynają sie pojawiać kolory. Polecam.
praedzio - Nie 10 Lut, 2008 15:12

Cytat:
A ja parę dni temu w TV obejrzałam po raz wtóry - Miasteczko Pleasentville z Reese W i Spidermanem. Bardzo mi się podoba - trochę pod koniec wpada w patos, of kors, ale zawsze miło mi się to ogląda - te momenty, jak zaczynają sie pojawiać kolory. Polecam.

Ooo...! Było to w TV?? A ja przegapiłam!!! :cry2: Uwielbiam ten film! Zwłaszcza ten moment, w którym matka obojga młodych ma takie czerwone usta... :-)

Harry_the_Cat - Nie 10 Lut, 2008 17:58

Było na TVN siedem chyba - obejrzałam przypadkiem bo w pokoju hotelowym nad morzem nie było kablówki ;)
I fajne jest, jak płonie to drzewo i Tobey biegnie po straż pożarną :mrgreen:

praedzio - Nie 10 Lut, 2008 18:11

Eee.. to ja nie mam TVN 7... Kiedyś to leciało na TVP 1 o jakiejś dzikiej porze. Ale z przyjemnością obejrzałam... Hmmm... Nie ma ktoś tego przypadkiem na DVD, albo inszym nośniku?
Harry_the_Cat - Nie 10 Lut, 2008 18:39

Nie, że agituję, ale Hairspray można juz u nas kupić na DVD: http://merlin.pl/frontend...t/2,579287.html

:rumieniec: :rumieniec: :rumieniec:

Aragonte - Nie 10 Lut, 2008 20:09

Harry_the_Cat napisał/a:
Nie, że agituję, ale Hairspray można juz u nas kupić na DVD: http://merlin.pl/frontend...t/2,579287.html

:rumieniec: :rumieniec: :rumieniec:

Już wypatrzyłam, ale pewnie przejdę się do wypożyczalni :wink:

Praedzio, nie mogę się powstrzymać przed OT - jaki piękny uśmiech w avatarku! :mrgreen:

praedzio - Nie 10 Lut, 2008 20:14

Dzięki, to słynny wyszczerz Samowy z Supernatural...
Sofijufka - Nie 10 Lut, 2008 20:19

praedzio napisał/a:
Dzięki, to słynny wyszczerz Samowy z Supernatural...
Z fałdką na policzku :slina: