Filmy - Fajny film wczoraj widzialam... III
Harry_the_Cat - Sob 02 Lut, 2008 14:20
Bardzo się cieszę, że Ci sie podobało. Ja już nie mogę się doczekac aż pewna osoba mi zwróci moją płytę....
Muzyka jest super, to prawda. Ostatnio tylko tym katuję móją mp4
| Admete napisał/a: | | High School Musical i Zac'a Efrona |
Zac w HSM i Zac w Hairspray to jednak chyba spora różnica
| Admete napisał/a: | | Nikki Blonsky jest jak mała energetyczna piłeczka |
Prawda? Im dłużej na nią patrzę, tym bardziej mi się podoba. I do tego jest napradę śliczna
Admete - Sob 02 Lut, 2008 15:28
Harry nie oglądałam HSM, więc sie nie orientuję. Chciałam tylko rzucić okiem jak ten chłopiec wygląda, bo zawrócił w głowie takiej miłej panience
Caitriona - Nie 03 Lut, 2008 00:17
| Harry_the_Cat napisał/a: | Bardzo się cieszę, że Ci sie podobało. Ja już nie mogę się doczekac aż pewna osoba mi zwróci moją płytę.... |
Hmm.. chyba coś ktoś o mnie mówi
Admete, cieszę się równiez ze Ci się podobało!
Harry_the_Cat - Nie 03 Lut, 2008 00:20
| Caitriona napisał/a: | | Hmm.. chyba coś ktoś o mnie mówi |
Ale to nie ja wskazałam Cie palcem
BeeMeR - Pon 04 Lut, 2008 17:38
Dziękuję za info o "Kościach", które szły wczoraj - spodobał mi się ten serial
miłosz - Pon 04 Lut, 2008 18:30
a ja byłam na "Zaczarowanej" i podobało mi sie - lekkie przyjemne, zabawne i Patryczek całkiem całuśny księzniczka poczatkowo niezapiękna ale na balu po obróbce i działaniu prostownicy - całkiem grzechu warta. Polecam - mamom i córkom mniejszym i większym, choć koło mnie siedział tata z 4 letnim synkiem i smiali sie do rozpuku
Agn - Pon 04 Lut, 2008 18:47
Ja się zastanawiam nad tą Zaczarowaną, ale jakoś za mało ponętna jest to dla mnie propozycja, by pognać na nią do kina.
Harry_the_Cat - Pon 04 Lut, 2008 20:26
Ja ponownie polecam. Baardzo dobry. Na pewno kupię na DVD jak wyjdzie.
Anaru - Pon 04 Lut, 2008 23:16
| BeeMeR napisał/a: | Dziękuję za info o "Kościach", które szły wczoraj - spodobał mi się ten serial | Tez dziękuje, obejrzałam pierwszy raz i będę czatować na następne (jak sobie nie zapomnę)
Caitriona - Wto 05 Lut, 2008 09:14
Cieszę sie że Wam sie moje ukochane Bones spdobało!
BeeMeR - Wto 05 Lut, 2008 09:44
Ano spodobało - moje ulubione seriale to: "Medycyna sądowa" itp z Discovery to miało wszelkie szanse się spodobać
Harry_the_Cat - Czw 07 Lut, 2008 23:42
| BeeMeR napisał/a: | | Medycyna sądowa |
Och, oglądałam to pasjami kiedyś. Co zawsze przerażało mojego mężą
Caroline - Pią 08 Lut, 2008 23:33
| Harry_the_Cat napisał/a: | Co zawsze przerażało mojego mężą | Wcale się nie dziwię, tam w co drugim odcinku żona-trucicielka była Też kiedyś oglądałam...
A tak w ogóle, to widziałam "American Gangster" i bardzo, bardzo polecam. Jest trochę brutalności, w końcu to film o gangsterach, ale przede wszystkim to jest film Denzela Washingtona i Russela Crowe. Obaj byli świetni, nie mogę się zdecydować, który był lepszy
Harry_the_Cat - Pią 08 Lut, 2008 23:49
| Caroline napisał/a: | | Harry_the_Cat napisał/a: | Co zawsze przerażało mojego mężą | Wcale się nie dziwię, tam w co drugim odcinku żona-trucicielka była Też kiedyś oglądałam... |
E tam, to on zawsze sam powtarza, że podobno najwięcej morderstw w Polsce to popełniają żony na mężach przy użyciu noża kuchennego
Caroline - Nie 10 Lut, 2008 00:22
Dziewczyny, oglądałam fajny film
Ta kategoria naprawdę dobrze się nadaje do opisu tego filmu, bo on jest właśnie "fajny". Nie wybitny, nie powalający, nie pouczający, ale właśnie fajny.
O "Hairsprayu" mówię, zekranizowanym w zeszłym roku musicalu o latach 60. Nie będę Wam opowiadać fabuły, bo nie ona jest najważniejsza. W tym filmie najlepsza jest energia, wszystko zaczyna się taką piosenką - optymistycznym, radosnym "Dzień dobry, Baltimore"!! Dla wyjaśnienia Baltimore jest w tym filmie przebrzydłą, prowincjonalną, rasistowską dziurą. Ale co z tego, główna bohaterka ma tyle poweru, radości życia i optymizmu, że to miasto jest dla niej tylko sceną, na której śpiewa co jej się żywnie podoba. Ten obrazek mówi o niej wszystko, popatrzcie tylko na jej wyraz twarzy - aktorka była świetna, tak swoją drogą.
Można oczywiście zwrócić jeszcze uwagę na lewą stronę obrazka... , gdzie strategicznie umieszczono bożyszcze trzynastolatek, ... ekhm, ekhm... ładne oczy... ale kogo to obchodzi oprócz trzynastolatek!!! ekhm, ekhm... O czym to tu miało być w tym poście? Acha.
Jeśli zaczęło się oglądać ten film z uśmiechem na paszczy, to z takim samym albo większym uśmiechem kończy się go oglądać.
Są jeszcze perełki w postaci Michelle Pfeiffer w roli blond-suczydła z tapirem, jest Christopher Walken, jest Queen Latifah, no i jest John Travolta w roli matki głównej bohaterki (to dyskusyjna albo wręcz wątpliwa perełka moim zdaniem).
Film nie jest wybitny, ale bardzo przyjemnie się go ogląda i słucha.
Dla wielbicielek musicalu na pewno bardzo interesująca pozycja.
Dla ponuraków zmęczonych zimą i przykrym otoczeniem - pozycja obowiązkowa.
Polecam
Harry_the_Cat - Nie 10 Lut, 2008 00:31
Ja również plecam... ale o tym juz pisałam. Ale zdaje się, że Caroline oczekuje jakiejś polemiki... Tylko ja nie bardzo mam z czym polemizować... z tymi trzynastolatkami chyba....
Caitriona - Nie 10 Lut, 2008 13:57
| Caroline napisał/a: | Można oczywiście zwrócić jeszcze uwagę na lewą stronę obrazka... , gdzie strategicznie umieszczono bożyszcze trzynastolatek, ... ekhm, ekhm... ładne oczy... ale kogo to obchodzi oprócz trzynastolatek!!! ekhm, ekhm... O czym to tu miało być w tym poście? Acha. (...) no i jest John Travolta w roli matki głównej bohaterki (to dyskusyjna albo wręcz wątpliwa perełka moim zdaniem). |
Bożyszcze trzynastolatek?
Ale czemu watpliwa perełka? Mnie się Travolta w tej roli bardzo podobał! MOże jest go mało, ale był super.
Harry_the_Cat - Nie 10 Lut, 2008 14:05
A ja parę dni temu w TV obejrzałam po raz wtóry - Miasteczko Pleasentville z Reese W i Spidermanem. Bardzo mi się podoba - trochę pod koniec wpada w patos, of kors, ale zawsze miło mi się to ogląda - te momenty, jak zaczynają sie pojawiać kolory. Polecam.
praedzio - Nie 10 Lut, 2008 15:12
| Cytat: | A ja parę dni temu w TV obejrzałam po raz wtóry - Miasteczko Pleasentville z Reese W i Spidermanem. Bardzo mi się podoba - trochę pod koniec wpada w patos, of kors, ale zawsze miło mi się to ogląda - te momenty, jak zaczynają sie pojawiać kolory. Polecam.
|
Ooo...! Było to w TV?? A ja przegapiłam!!! Uwielbiam ten film! Zwłaszcza ten moment, w którym matka obojga młodych ma takie czerwone usta...
Harry_the_Cat - Nie 10 Lut, 2008 17:58
Było na TVN siedem chyba - obejrzałam przypadkiem bo w pokoju hotelowym nad morzem nie było kablówki
I fajne jest, jak płonie to drzewo i Tobey biegnie po straż pożarną
praedzio - Nie 10 Lut, 2008 18:11
Eee.. to ja nie mam TVN 7... Kiedyś to leciało na TVP 1 o jakiejś dzikiej porze. Ale z przyjemnością obejrzałam... Hmmm... Nie ma ktoś tego przypadkiem na DVD, albo inszym nośniku?
Harry_the_Cat - Nie 10 Lut, 2008 18:39
Nie, że agituję, ale Hairspray można juz u nas kupić na DVD: http://merlin.pl/frontend...t/2,579287.html
Aragonte - Nie 10 Lut, 2008 20:09
Już wypatrzyłam, ale pewnie przejdę się do wypożyczalni
Praedzio, nie mogę się powstrzymać przed OT - jaki piękny uśmiech w avatarku!
praedzio - Nie 10 Lut, 2008 20:14
Dzięki, to słynny wyszczerz Samowy z Supernatural...
Sofijufka - Nie 10 Lut, 2008 20:19
| praedzio napisał/a: | | Dzięki, to słynny wyszczerz Samowy z Supernatural... | Z fałdką na policzku
|
|
|