To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie II

Aragonte - Nie 08 Maj, 2011 18:45
Temat postu: Fantastyka na małym i dużym ekranie II
Ponieważ tamten wątek pod tym tytułem rozrósł się już na potęgę i przekroczył sto stron, zakładam następny :)
Aragonte - Nie 08 Maj, 2011 18:48

Oglądam (póki co metodą Admete :wink: ) szósty odcinek Camelot.
Jakie tam są piękne pejzaże! :serduszkate:
Na razie koncentruję się głównie na wątku Gawaina, Merlina, Kaya i Leontesa, później obejrzę to dokładniej.
Parę ciekawych scen Gawain/Merlin, ładna scena z Kayem szukającym książek ojca. No i czarujący Merlin :)

asiek - Nie 08 Maj, 2011 19:30

Aragonte napisał/a:
Jakie tam są piękne pejzaże!

To prawda, zdjęcia są cudowne :serduszkate:

Agn - Nie 08 Maj, 2011 21:46

Ja jeszcze nie widziałam nowego Camelotu, acz tam od początku są zachwycające widoki.
Aragonte, jaką to metodą oglądasz serial?
Ja w sumie też jak oglądam, to głównie Morgan, Merlin, Gawain, Kai i Leontes. A i ta zakonnica ma niezły łeb (choć przejawiła skłonności masochistyczne).

A ja byłam na Thorze! Ale wrażenia napisze w odpowiednim wątku. :P

Aragonte - Nie 08 Maj, 2011 21:49

Agn napisał/a:
A ja byłam na Thorze! Ale wrażenia napisze w odpowiednim wątku. :P

A ten wątek się do Thora nie nadaje? :-P

A metodę objaśni Ci najlepiej Admete :wink: Najogólniej mówiąc, podczas jej stosowania używa się suwaczka :wink:
I nie oglądam nią całości Camelotu, po prostu nie miałam czasu i głowy na zapoznanie się na spokojnie z nowym odcinkiem, a ciekawość mnie zżerała, co ten Gawain nowego powie lub zrobi :D

Agn - Nie 08 Maj, 2011 22:03

Trochę tak, ale skoro w "Fajny film wczoraj widziałem" opisujemy wszystko, no to Thora też.
Aragonte - Pon 09 Maj, 2011 08:56

To może recenzję Thora tutaj potem skopiuj (albo podlinkuj tamtą recenzję), żeby w Fantastyce też była? :)
Agn - Pon 09 Maj, 2011 09:50

No w sumie mogę. Proszę - wrażenia z Thora.
Admete - Pon 09 Maj, 2011 13:19

Thin to jest metoda szybkiego oglądania, tak jak szybkiego czytania ;) Wybierasz interesujące cię wątki, a resztą przewijasz ;)
Agn - Pon 09 Maj, 2011 13:27

A, to mi się zdarza, jak oglądam coś i widzę, że marne, ale jest jeden fajny bohater. :lol:
Admete - Pon 09 Maj, 2011 13:30

Ja tak ogladam sporo rzeczy, bo mi szkoda czasu ;)
Anonymous - Pon 09 Maj, 2011 13:39

ja ostatnio w ogole ogladam tak dziwnie - zaczynam, potem przewijam do srodka, ogladam 10 min. lece na sam koniec, a potem sie cofam...
Admete - Wto 10 Maj, 2011 17:49

Kilka minut pierwszego odcinka Falling Skies ( letnia premiera ):

http://www.spoilertv.com/...sneak-peek.html

Deanariell - Wto 10 Maj, 2011 21:46

Hmmm... może być całkiem fajne. :mysle: :excited:
Admete - Śro 11 Maj, 2011 14:21

Też mi się podoba. Na pewno wygląda lepiej niz V :roll:
Deanariell - Śro 11 Maj, 2011 23:56

Admete napisał/a:
Też mi się podoba. Na pewno wygląda lepiej niz V

W V "polecieli" z tymi jaszczurkami... :roll: :rotfl:

Anonymous - Czw 12 Maj, 2011 00:15

Deanariell napisał/a:
Admete napisał/a:
Też mi się podoba. Na pewno wygląda lepiej niz V

W V "polecieli" z tymi jaszczurkami... :roll: :rotfl:

Nie doszlam do jaszczurek w tej nowej wersji, ale pamietam bardzo dobrze stara (nawet melodie moge zanucic z czolowki. Byla taka...przejmujaca...). Tam tez byly jaszczurki :)

Admete - Czw 12 Maj, 2011 07:03

Moża stara wersja była lepsza, bo ta nowa :roll: Obejrzałam ostatni odcinek SGU. Ja nie chcę, zeby to skończyli :cry2: Wzruszyłam się na końcu. Piekna scena z udziałem Eli'ego. I Destiny, która stopniowo znika z ekranu...I nie wiadomo czy im się udało...

BSG dołączyło do takich dobrych seriali jak Firefly, Earth 2...Nigdy nie dano im szansy na rozwój.

Caitriona - Czw 12 Maj, 2011 09:22

Admete napisał/a:
Kilka minut pierwszego odcinka Falling Skies

Podoba mi się, moze być całkiem niezłe ;) No i Carter ;)

Admete - Czw 12 Maj, 2011 15:35

No właśnie tym razem Noah jako profesor historii, który zajmował się historią strategii.
Deanariell - Pią 13 Maj, 2011 00:20

Admete napisał/a:
BSG dołączyło do takich dobrych seriali jak Firefly, Earth 2...Nigdy nie dano im szansy na rozwój.

Chyba SGU? :mysle: :wink:

Admete - Pią 13 Maj, 2011 12:45

SGU. BSG mogli i powinni zakończyć po drugim sezonie, bo scenarzyści nie mieli pomysłu ;)
Deanariell - Pią 13 Maj, 2011 21:20

Admete napisał/a:
BSG mogli i powinni zakończyć po drugim sezonie, bo scenarzyści nie mieli pomysłu

A Cyloni planu :lol: - zgadzam się. ;) Taka byłam ciekawa, co to za chytry "plan" mają i się rozczarowałam. :-P

Aragonte - Sob 21 Maj, 2011 19:56

Obejrzałam siódmy odcinek "Camelot" - dobry był! :excited:
Admete - Sob 21 Maj, 2011 21:26

Ja sie zatrzymałam na 4 i jakoś nie mogę pójśc dalej...
Za to przypomnę, że Falling Skies rusza 19.06, Warehouse i dalsza część sezonu Eureki - 11.07.