To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Jericho

Agn - Nie 23 Mar, 2008 21:11
Temat postu: Jericho
Za wikipedią:

Amerykański serial o postnuklearnej rzeczywistości, emitowany przez telewizję NBC od 26 września 2006 r. do 25 marca 2008 r. Serial zasłynął dzięki akcji telewidzów, domagających się wznowienia zawieszonej produkcji programu po 1. sezonie. Protesty poskutkowały, jednak na krótko: drugi sezon trwał 7 odcinków i z powodu malejącej oglądalności produkcja serialu została zakończona.

Emisja pierwszej serii serialu rozpoczęła się w Polsce 10 grudnia 2006 na antenie stacji AXN. Na TV 4 serial emitowany jest od 21 marca 2008.

Nieco mi zapał gasi zakończenie produkcji, ale mimo wszystko brzmi ciekawie. Czy ktoś miał z tym styczność?

Vasco - Pon 24 Mar, 2008 14:47

Ja obejrzałem całą pierwszą serię. Świetny pomysł na serial, niestety wykonanie bardzo takie sobie. Kuleje scenariusz poszczególnych odcinków. Przykładowo, gdy 90% rozsądnych, myślących ludzi zrobiło by coś tak a tak, to bohaterowie robią coś innego - byle pasowało do tezy jaką sobie scenarzyści wymyślili... Do tego mieszanie konwencji: trochę melodramatu, trochę Mad Maxa ;) , trochę komedii, sporo patosu...

Niech moją recenzją będzie to, że mam już parę odcinków drugiej serii i jakoś nie ciągnie mnie aby obejrzeć...

Oczywiście serial nie jest beznadziejny i z pewnością znajdzie swoją widownię, ale moim zdaniem jest sporo słabszy od np. Lostów. Mnie zaczął irytować po paru odcinkach dopiero, więc się nie zniechęcać ;)

Agn - Pon 24 Mar, 2008 15:04

Ale z tego, co czytam w twoich wrażeniach zbyt optymistyczny obraz się nie wyłania. Patos, naciąganie do teorii i brak logicznego zachowania bohaterów. Ble! Ja tego nie lubię. Szkoda, myślałam, że będzie coś ciekawego.
Dzięki za informację :)

Admete - Pon 24 Mar, 2008 15:18

Ja z niego zrezygnowałam, bo przeciez nie można oglądać wszystkiego ;-) Agn Deira go chyba oglądała.
praedzio - Pon 24 Mar, 2008 15:21

Ot, jaki problem - w piątek luknąc sobie na jeden odcinek i sprawdzić, czy gra warta świeczki. :lol:
Ja tak zrobiłam - i sama nie wiem :mrgreen: Nie powaliło mnie toto na kolana, ale oglądać będę - chyba że zapomnę. :-D

Agn - Pon 24 Mar, 2008 15:24

Nie mam jak luknąć w telejajo, dlatego zadaję dziwne pytania tutaj. :/
praedzio - Pon 24 Mar, 2008 15:27

Aaaa... to chyba że... ;) W takim razie problem masz z głowy :D
Admete - Pon 24 Mar, 2008 15:28

Też nie mam tego programu, więc problem niby rozwiązany ;-)
Caitriona - Pon 24 Mar, 2008 15:33

Ja mam ten program, ale jakoś mnie nie ciągnęło żeby zobaczyć. Wolę się skupić na Bones :lol:
Anaru - Śro 26 Mar, 2008 15:02

Ostateczny koniec 'Jericho'
http://www.wirtualnemedia...iec_Jericho.htm