Wysłany: Nie 25 Kwi, 2010 19:32 ABC podróżnika
Zakładam nowy temat - turystyczno/podróżniczy. Chciałabym abyśmy się tu wymieniały poglądami na temat co warto zobaczyć w danym miejscu na świecie, a o czym trudno przeczytać w przewodnikach. Chodzi też o praktyczne informacje...
Akurat szykuje mi się kilkutygodniowy wyjazd do Rzymu. Byłam już kilka razy krótko w tym mieście, "żelazny" program zaliczyłam, a teraz chciałabym się dowiedzieć co jeszcze warto zobaczyć w Rzymie i okolicach, a także, gdzie np. zjeść dobrą pizzę. Niech ten wątek będzie taką forumową "bazą danych" o róznych miejscach.
Wysłany: Czw 29 Kwi, 2010 10:03
Ha, ja też myślałam o założeniu takiego wątku
Ja mam pytanie o Londyn. Tak sobie myślę o wakacjach, chciałabym w końcu zobaczyć miasto z królową
Sprawdzałam ceny lotów, mniej więcej wiem zatem, jak to wygląda.
Ale czy macie jakieś sprawdzone hostele/hotele, niedrogie, w dobrych miejscach, ile kosztują. Jak z komunikacją na krótki okres? Jakieś bilety tygodniowe?
Nie chciałabym pojechać na dwa dni, ale długość pobytu zależy od kosztów.
Czy ktoraś z Was podróżowała w ramach couch-surfing?
_________________ For the first time in my life, I can't see my future. Ever day goes by in a haze. But today, I decided, will be different.
Wysłany: Czw 29 Kwi, 2010 10:43
Od kilku dni mialam tutaj napisac - tylko, kruca bulka, ciagle cos mi przeszkadzalo: a to sobie herbate wylalam, a to telefon zadzwonil, a to musialam nagle wyjsc. A potem mi sie zapominalo
Bo chcialam jeno rzec, ze pomysl tematu mi sie podoba. Niby mamy Klimatyczne miejsca i pocztowke - ale to przeciez nie to samo. Nie ma sensu wygenerowac informacji z tamtych postow, ale warto zaczac od nowa.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum