Wysłany: Sob 25 Lis, 2006 14:05
Oj Kocia, zaznaczyłam, że niektózy kandydaci ( których się zapomniało w natłoku , ale byliby na pewno, bo cieszą się na forum poparciem - wchodzą decyzją Jury. Tak było z Hanem Solo i tak jest z Indianą ).
To żeby nie było wątpliwości i na pewno był w ścisłym finale – Stanisław Wokulski, jedyny i niepowtarzalny. Do tego dokładam Bohuna książkowego, Skrzetuskiego filmowego i Geralta książkowego (tu to rozgraniczenie jest na pewno konieczne). Chcę dodać jeszcze wicehrabię de Valmont i Diabła – prokuratora z książek wcześniejszych książek Chmielewskiej (nie pamiętam czy on był Diabeł czy Szatan, i czy był przedstawiony z imienia i nazwiska, a wszystkie moje „chmielewskie” zostały wypożyczone i nie mam, w czym sprawdzić). Na koniec, tak nieśmiało mój osobisty faworyt, zaraz po Wokulskim, ma się rozumieć, sir Percy Blakeney znany również jako Szkarłatny Kwiat, bohater stworzony przez Baronową Orczy, ale lepiej prezentujący się w filmach i serialach, taki pradziadek Bonda.
Wysłany: Sob 25 Lis, 2006 20:14
Pana Knightley'a poprosze Za Wokulskiego dziekuje - dla mnie to uosobienie męskiej głupoty
_________________ „I am a Ranger! We walk in the dark places no others will enter."
"From the stars we came. To the stars we return. From now, till the end of time."
Niezły misz masz się robi. Mam pewne obawy czy uda sie ankiete przeprowadzic do końca przy takich rozmiarach naszych serc.
Chyba trzeba będzie zwiększyć limity dopuszczalności, albo niech będzie mozna głosować na 20!
Mnie tam wystarczy 5, no może 7, dobra Top Ten i jestem usatysfakcjonowana
Wysłany: Pon 27 Lis, 2006 00:39
Drogie panie ankieta przedwstępna zamknieta (zakłódkowana, zapieczętowana na amen).
Jutro głosujemy już na konkretnych kandydatów. Przykro mi, ale nie wszyscy kandydaci się zakwalifikowali ...
Ankieta zostanie zakończona niemal dokładnie za tydzień w niedziele o godz. 23:59
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum