Wysłany: Sro 03 Mar, 2010 20:51
To już było po studiach i najwięcej napisały Ania i Monika. Ja chyba ze dwa rozdziały i cos na końcu, bo obie główne autorki nie mogły dojść do ładu z zakończeniem. Dlatego są dwa
Spróbuję je namówić, żeby pozwoliły wklejać...Ale nie wiem, co z tego wyjdzie. Teksty Moniki były obłędne A najlepsze, że sporo było w nich prawdy Ostatnio mi pisała, ze dostała jakieś perfumy, bo w Twoim Stylu wydrukowali jej list - wspomnienie o prababci.
_________________ „I am a Ranger! We walk in the dark places no others will enter."
"From the stars we came. To the stars we return. From now, till the end of time."
Ostatnio zmieniony przez Admete Sro 12 Maj, 2010 20:38, w całości zmieniany 1 raz
_________________ „I am a Ranger! We walk in the dark places no others will enter."
"From the stars we came. To the stars we return. From now, till the end of time."
Ostatnio zmieniony przez Admete Sro 12 Maj, 2010 20:33, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: Sro 12 Maj, 2010 20:32
No i znalazłam Stara baba, o sorki - tutaj to chyba dama, jestem, ale i tak się rumienię, gdy ktoś czyta moje teksty po raz pierwszy. A tu wątek jak ta lala ( coż to u licha za wyrażenie, a fuj) Poczytałam większosć tych komentarzy po raz pierwszy tak w całości. Dziękuję, podnoszą na duchu. Te opowiadania zostały nieco dopiesczone na moim blogu. A co do fragmentów powieści- na razie to tylko kropelka w morzu, nie zniechęcajcie się proszę , bo to co najlepsze akurat wycinam z bloga, żeby była niespodzianka w książce.
Pozdrawiam
acha, jeszczce jedno - te kwestie pisane kursywą - to ta pierońska wiktoriańska dama, która mi gdzies w duszy gra. Jest upierdliwa:) i uwielbia mnie krytkować
acha nr 2 - nie cierpię na rozdowjenie jaźni.
Wysłany: Sro 12 Maj, 2010 21:39
I jeszcze jedno - "Historia stara jak świat" oparta jest na interesującej hipotezie , na którą kiedyś natrafiłam w jakiejs ksiażce historycznej- Mieszko I przed ślubem z Dobrawą miał wiele pogańskich żon , jako poligamista. I był wikingiem, który wraz ze swoją drużyną zawładnął pokojowo nastawionym plemieniem słowiańskim Facet podawał całkiem racjonalne argumenty. W razie wolnego czasu zapraszam na świetne forum historyków http://www.historycy.org/.
A Dobrawa wcale nie była stara jak ją poślubiał
Z tym że mój książę być może nie jest Mieszkiem ... być może żyje sobie w świecie alternatywnym...
Wysłany: Nie 16 Maj, 2010 14:46
Kolejny fragment mojej powieści na blogu
Tylko jakieś pierońskie [ ( czy pieruńskie ?) och, och !!! - okrzyczki wiktoriańskie po lekturze Nie licząc psa(przypis. aut.) ] problemy z otwarciem strony ma dzis Wirtualna. Kaprysi, ale prosze sie nie zrażać.
Zapowiedź jest już na www.zaczytani.pl
Wysłany: Czw 08 Lip, 2010 18:18
Dziś już oficjalnie mogę zaprosić na premierę mojej powieści.
Właśnie ukazała sie w internetowej ksiegarni wydawnictwa. Wkrótce będzie też dostępna w innych miejscach, ale nie wiem kiedy.
http://zaczytani.pl/ksiaz..._z_francji,druk Przesyłka gratis .
Admete czytała, więc zanim Ktoś zdecyduje się na zakup może ją zapytać o zdanie
Ale troszeczkę sama się tu pochwalę nieśmiało.
Wysłany: Czw 08 Lip, 2010 20:20
Kasiek na pewno by Ci się spodobało
Thin a Ty pisz proszę coś własnego - nie możesz bez końca produkować teksty lepsze od pani M. ale z jej światem
to najpierw rozglądnę się u siebie w księgarniach(chociaż po wizycie sandomierskiej księgarni padłam nieco. Pytam Pani grzecznie uprzejmie i wyraźnie "Przepraszam mają Panie[dwie ekspedientki] książkę "Służące"?
- ale jakie.
- Co jakie?
-Jakie służące?
-to taki tytuł książki
-aaaa
dziuplowata ta księgarnia.)
Więc pewnie zamawiać będę
Wysłany: Pią 09 Lip, 2010 12:58
Dziękuję Choć mam tremę, czy się Wam spodoba, jesteście dość surowym gronem Czytelników , tzn. z wyższej półki
Na razie jest dostępna tylko w internetowej księgarni wydawnictwa www.zaczytani.pl
ale za to przesyłka jest gratis, wiec tylko trzeba sie zalogowac, zaplacic przelewem i ksiażka sama do Was przyjdzie .
A potem możecie na tej stronie , po zalogowaniu napisać recenzyjkę
Nie boję się konstruktywnej krytyki, to zawsze wzbogaca. Dzieki
Wysłany: Sob 10 Lip, 2010 08:27
akne napisał/a:
I jeszcze jedno - "Historia stara jak świat" oparta jest na interesującej hipotezie , na którą kiedyś natrafiłam w jakiejs ksiażce historycznej- Mieszko I przed ślubem z Dobrawą miał wiele pogańskich żon , jako poligamista. I był wikingiem, który wraz ze swoją drużyną zawładnął pokojowo nastawionym plemieniem słowiańskim Facet podawał całkiem racjonalne argumenty. W razie wolnego czasu zapraszam na świetne forum historyków http://www.historycy.org/.
A Dobrawa wcale nie była stara jak ją poślubiał
Z tym że mój książę być może nie jest Mieszkiem ... być może żyje sobie w świecie alternatywnym...
Dopiero teraz dotrałam do wątku... Podoba mi się opowiadanie Historia stara jak świat... W klimacie podobne do Bunscha i jego Dzikowego skarbu.
_________________ „Myśl nigdy nie jest wolna, ograniczona jest horyzontem głowy" St.J.Lec
Akne, ksiązka zamówiona, opłacona, teraz tylko czekam na dostarczenie
_________________ Fingin is dead...
Istnieje większa ciemność od tej, z którą walczymy.
To ciemność duszy, która zgubiła swoją drogę.
Wojny tej nie prowadzimy przeciwko mocom i zwierzchnościom, ale przeciwko chaosowi i rozpaczy.
Gorsza od śmierci ciała jest tylko śmierć nadziei, śmierć marzeń.
Temu zagrożeniu nie wolno nam nigdy ulec.
Przyszłość jest wszędzie wokół nas. Czeka na chwile przemian, które narodzą się z chwil objawień.
Nikt nie wie jak będzie wyglądać ani dokąd nas zawiedzie.
Wiemy tylko, że zawsze rodzi się w bólu. (G'Kar, Babylon 5)
Akne, a o autograf będzie można kiedyś się uśmiechnąć? Poza konkursem?
Łyknęłam dzisiaj pierwsze sto stron Twojej książki. Dobrze się czyta, sprawnie napisana, fajne obserwacje obyczajowe, a do tej Prowansji to ja koniecznie muszę kiedyś pojechać Parę sformułowań mi się bardzo spodobało, muszę je kiedyś tu zacytować.
No i miło mi, że bohaterka nosi to samo imię co ja
Wojny tej nie prowadzimy przeciwko mocom i zwierzchnościom, ale przeciwko chaosowi i rozpaczy.
Przyszłość jest wszędzie wokół nas. Czeka na chwile przemian, które narodzą się z chwil objawień.
Już raz byłam i głowy nie dam, czy się nie spotkałyśmy
Pewnie, że będę chciała dedykację na swoim egzemplarzu
Wysłany: Nie 08 Sie, 2010 22:50
Nie spotkałyście się, bo Ania mi wtedy uparcie odmawiała przyjścia na zlot. Niech teraz żałuje Magda była.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum