Szukaj  | Użytkownicy  | Grupy  | Profil  | Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  | Zaloguj
Rejestracja  | Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Gosia
Wto 13 Sty, 2009 22:43
Jak kupować w Amazonie?
Autor Wiadomość
Serenissima

Wysłany: Pią 29 Sie, 2008 23:12   Jak kupować w Amazonie?

Nigdy nie zamawiałam na Amazonie, czy trzeba mieć tam specjalną kartę płatniczą, czy można zrobić przelew?

Serenissima

Wysłany: Sob 30 Sie, 2008 00:49   

Hmm... to muszę się dowiedzieć jak to działa. Ja mam tylko kartę Maestro do konta studenckiego, więc obawiam się, że opcji płatności internetowej tam nie ma. :( Może ktoś z rodziny mnie wspomoże :)

Harry_the_Cat 
poszukująca

Wysłany: Sob 30 Sie, 2008 01:24   

Niestety, Maestro odpada :(

Serenissima

Wysłany: Sob 30 Sie, 2008 01:42   

Tak też sądziłam :( Może to mnie w końcu skłoni do zmiany banku, o czym myślę od początku "wielkiej fuzji" :)

Harry_the_Cat 
poszukująca

Wysłany: Sob 30 Sie, 2008 13:40   

Tu nie chodzi o bank - bo najwyraźniej korzystamy z tego samego. O kartę kredytową musisz złożyć wniosek, i jak przy każdym kredycie, musisz wykazać się możliwością spłacenia kredytu.

Serenissima

Wysłany: Nie 31 Sie, 2008 01:24   

Tak o tym wiem, na taką kartę nie mam szans. Natomiast może mnie to skłoni i tak do zmiany banku, ponieważ z kartą jaką mam co chwilę są jakieś kłopoty, w niektórych miejscach nie jest honorowana. Przyznaję, że nie znam się na tym, ale Visa jest chyba bardziej popularna, bo nie zdarzyło się, żebym widziała, iż odmówiono transakcji Visą, a z Maestro różnie bywało.
Dziękuję za wyjaśnienia, myślę że uda się to jakoś załatwić. :)

Harry_the_Cat 
poszukująca

Wysłany: Nie 31 Sie, 2008 01:26   

Ale Visa to też jest karda kredytowa. Ja, poza internetem, bardzo sobie Maestro chwalę...

aneby 
:)

Wysłany: Nie 31 Sie, 2008 07:46   

Serenissima napisał/a:
na taką kartę nie mam szans

Popytaj w różnych bankach. Niektórzy niemal na siłę wciskają karty kredytowe :-)

Fibula
Fibula

Wysłany: Nie 31 Sie, 2008 14:38   

Harry_the_Cat napisał/a:
Ale Visa to też jest karda kredytowa. Ja, poza internetem, bardzo sobie Maestro chwalę...

A nie wydają już Visy Classic? Mam takową i zdecydowanie nie jest to karta kredytowa - żeby nią zapłacić, na przypisanym do niej koncie muszą być środki. Wadą jest brak możliwości zarządzania tym kontem przez net, ale z drugiej strony, korzystając z niego głównie przy płatnościach internetowych, wystarczy wpłacać tyle, by starczyło na transakcję, miesięczne ubezpieczenie i raz w roku opłatę za kartę. Zakładając konto do Visy musiałam też wpłacić kaucję, ale ją można chyba po jakimś czasie wycofać.

Harry_the_Cat 
poszukująca

Wysłany: Nie 31 Sie, 2008 17:13   

To tego już nie wiem, mam Mastercard, ale tez z kaucją ;) .

Serenissima

Wysłany: Nie 31 Sie, 2008 20:24   

Do tej pory się tym aż tak bardzo nie interesowałam, więc chyba najlepiej będzie właśnie wybrać się do kilku banków i popytać. :)

Odpowiedz do tematu