Hmm... to muszę się dowiedzieć jak to działa. Ja mam tylko kartę Maestro do konta studenckiego, więc obawiam się, że opcji płatności internetowej tam nie ma. Może ktoś z rodziny mnie wspomoże
Wysłany: Sob 30 Sie, 2008 13:40
Tu nie chodzi o bank - bo najwyraźniej korzystamy z tego samego. O kartę kredytową musisz złożyć wniosek, i jak przy każdym kredycie, musisz wykazać się możliwością spłacenia kredytu.
_________________ Carry on my wayward son, For there'll be peace when you are done. Lay your weary head to rest, Now don't you cry no more...
Tak o tym wiem, na taką kartę nie mam szans. Natomiast może mnie to skłoni i tak do zmiany banku, ponieważ z kartą jaką mam co chwilę są jakieś kłopoty, w niektórych miejscach nie jest honorowana. Przyznaję, że nie znam się na tym, ale Visa jest chyba bardziej popularna, bo nie zdarzyło się, żebym widziała, iż odmówiono transakcji Visą, a z Maestro różnie bywało.
Dziękuję za wyjaśnienia, myślę że uda się to jakoś załatwić.
Ale Visa to też jest karda kredytowa. Ja, poza internetem, bardzo sobie Maestro chwalę...
A nie wydają już Visy Classic? Mam takową i zdecydowanie nie jest to karta kredytowa - żeby nią zapłacić, na przypisanym do niej koncie muszą być środki. Wadą jest brak możliwości zarządzania tym kontem przez net, ale z drugiej strony, korzystając z niego głównie przy płatnościach internetowych, wystarczy wpłacać tyle, by starczyło na transakcję, miesięczne ubezpieczenie i raz w roku opłatę za kartę. Zakładając konto do Visy musiałam też wpłacić kaucję, ale ją można chyba po jakimś czasie wycofać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum