tak czy siak, jeśli tak dalej będzie z tymi filmami lub różnymi kolekcjami, to wystarczy 1/3 bym zbankrutowała zawsze znajdzie się ciekawy tytuł, który "chce się mieć"
_________________ - A czym byliby ludzie bez miłości?
GINĄCYM GATUNKIEM, odparł Śmierć.
"Uśmiech Mona Lisy" podług mnie kosztował z Vivą 19.99 a nie 80- jeszcze takiej ceny za film z gazetą nie widziałam.
Natomiast przyjrzałam się cenom filmów na allegro- niektóre np. "Romeo i Julia", "Wielkie nadzieje"- można spokojnie dostać za ok 23 zł, ale niektóre jak "Wiek niewinności", "Wichrowe wzgórza", "Rozważna i romantyczna" nie schodzą z dostawą poniżej 45 zł, więc w wybranych przypadkach jednak się opłaci.
_________________ "To wszystko czego sercu było brak, wszystko o co modlę się przez sen...
Wszystko na co czekam tyle lat, jest tu- gdzie Ty"
Wysłany: Pią 06 Lis, 2009 11:49
Właśnie, wczoraj pisałam o Miss Potter w gazecie, a widziałam zwyczajne, ładne wydanie w Media Markcie za 9,99. We Wrocławiu w galerii dominikańskiej. Może w innych miastach też się znajdzie.
_________________ For the first time in my life, I can't see my future. Ever day goes by in a haze. But today, I decided, will be different.
Wyszła nowa kolekcja.
Na dzień dobry można kupić "Forresta Gumpa" za 9,98. Reszta niestety drożej, ale tytuły ciekawe- część pokrywa się z kolekcją romansową, ale np. "Wojna i pokój" jest tu nowa...
1. Forrest Gump
2. Piękny umysł
3. American Beauty
4. Śniadanie u Tiffany'ego
5. To nie jest kraj dla starych ludzi
6. Cast Away - Poza światem
7. Rzymskie wakacje
8. Jeździec bez głowy
9. Złap mnie, jeśli potrafisz
10. Top Gun
11. Wojna i pokój
12. Dziecko Rosemary
13. Firma
14. Monachium
15. Mission: Impossible
16. Chinatown
17. Truman Show
18. Polowanie na Czerwony Październik
19. Fatalne zauroczenie
20. Czas patriotów
21. Wielki Gatsby
22. Amistad
23. Maratończyk
24. Uwierz w ducha
25. Bulwar zachodzącego Słońca
26. Love Story
27. Lokator (reż. Roman Polański)
28. Czułe słówka
29. Niemoralna propozycja
30. Wichrowe wzgórza.
Tu jest strona: http://www.kolekcje.info/...-hollywood.aspx
_________________ "To wszystko czego sercu było brak, wszystko o co modlę się przez sen...
Wszystko na co czekam tyle lat, jest tu- gdzie Ty"
_________________ Pamięci wieku XIX, kiedy to literatura była wielka, wiara w postęp -
bezgraniczna, a zbrodnie popełniano i wykrywano ze smakiem tudzież
elegancją.
Na tą kolekcję z Newsweeka należy uważać, bo jak donoszą na stronie z dodatkami do gazet, niektóre filmy nie mają polskiej wersji językowej, np. Chinatown.
Tak mi odradzacie, że aż mnie zaintrygowałyście. Może bym posłuchała i nie kupiła, ale muszę jednak zdobyć ten film i osobiście się ewentualnie wynudzić.
Wysłany: Pon 16 Lis, 2009 13:04
A kilka dni temu Tomek zakupił Forresta Gumpa za podobną kwotę i był niepomiernie zdziwiony, że go nie oglądałam nigdy - no cóż, wczoraj nadrobiłam zaległość
_________________ Północ i Południe spotkały się i stworzyły w tym wielkim, zadymionym miejscu coś na kształt przyjaźni
[N&S]
Oglądałam raz, na trzy raty i tego nie mogłam zmóc. Zawsze mnie zastanawiała popularność tego filmu i do dziś tego fenomenu nie rozgryzłam.
Poprawka - rozumiem, czemu był popularny w Ameryce
_________________ Życie jest tym, co ci się zdarza, kiedy pilnie robisz inne plany
Wysłany: Wto 17 Lis, 2009 08:39
No właśnie mnie też nigdy wcześniej nie zaintrygował na tyle, żeby obejrzeć ale jak juz obejrzałam, to przyznaję, że lekko i zabawnie opowiada o trudnych, nadal bolących USA tematach, jak zamachy na czołowych polityków czy wojna w Wietnamie, a do tego ma świetny, innowacyjny wręcz na tamte czasu montaż i efekty specjalne spotkań z postaciami historycznymi (tylko w "Wietnamie" przy wybuchu wręcz namacalny był bluebox ), oraz świetna gra Toma Hanksa. Gary Sinise też mi się podobał w swojej roli.
Rozumiem już czemu film dostał tyle Oscarów, ile otrzymał
Bynajmniej nie twierdzę, że będę Forresta jeszcze oglądała nie wiadomo ile razy, ale raz było warto. I tym bardziej czekam na My Name is Khan i syndrom Aspergera w wykonaniu Shahrukha
_________________ Północ i Południe spotkały się i stworzyły w tym wielkim, zadymionym miejscu coś na kształt przyjaźni
[N&S]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum