Wysłany: Sro 19 Lis, 2008 14:44
No tych komiksów jak i książek jest multum. Recenzje wszystkich a także chronologię "dzieł" , forum itd. można znaleźć tutaj. W "krytycznym" punkcie mojej fascynacji strawarsowej często tu zaglądałam
Wysłany: Pią 28 Lis, 2008 19:22
A to mnie w sumie nie dziwi. Obi-Wan się nie załapał? No tak, zbyt pozytywny, żeby go wzięto pod uwagę.
_________________ I can see the sun is on the rise
the pulse is strong, it warms you but it's you they left behind
but in the breath before you go
in the arms of a miracle
I'll come back and see where you've gone
Wysłany: Pią 28 Lis, 2008 20:43
Nie, wydaje mi się, że Obi wan się nie załapał bo grany był przez dwóch aktorów. Postać w takich rankingach musi być ta sama, spójna. To tłumaczy też np. dlaczego Bond się nie załapał.
_________________ Praca uszlachetnia. Ale urlop uszczęśliwia.
Wysłany: Pią 28 Lis, 2008 20:53
A Vader to co? Pies? David Prowse, James Earl Jones, Hayden Christensen i jeszcze jeden facet, nie pamiętam nazwiska, ale on był "twarzą" Anakina, kiedy Luke zdjął mu maskę.
Mam inną teorię - w zestawieniach niektóre postacie się nie łapią, bo się o nich zapomina. Albo i załapią się, ale nie mają tylu głosów. I np. taki Bond gdzieś tam jest, ale na 99-tym miejscu.
in the arms of a miracle
Wysłany: Sob 29 Lis, 2008 08:41
Kostium nosił David Prowse. Ale Vader miał też oblicze Haydena, kostium założył po Mustafar (bo musiał), ale Vaderem był wcześniej.
Poza tym w zestawieniu znalazł się też Indiana Jones też był grany przez trzech aktorów. Nie, przepraszam! Czterech! Harrison Ford, Sean Patrick Flannery, taki jeden mały, którego nazwiska nie pamiętam za Chiny ojczyzny i River Phoenix.
Albo Hannibal Lecter - dwóch aktorów.
Albo Joker - też dwóch (chociaż Heath Ledger jako Joker to był... miód...). Myślę, że po prostu biorą pod uwagę samą postać. I tyle. I James Bond, który bez długopisów, które wybuchają czy innych gadżetów nie da sobie rady zwyczajnie się nie załapał.
in the arms of a miracle
Wysłany: Sob 29 Lis, 2008 18:32
Pamiętajmy o Kronikach młodego Indiany Jonesa - to ta sama postać, tylko młoda wersja. Strasznie zresztą ten serial lubiłam.
in the arms of a miracle
Wysłany: Sob 27 Gru, 2008 17:55
Eee! Bardzo fajna muzyka to była, atczepisa! Też trafiłam akurat na scenę pojednania Luke'a z Anakinem. Normalnie łezka się w oku zakręciła...
_________________ Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka. (T. Pratchett)
Wysłany: Sob 27 Gru, 2008 18:03
Nie, nie o to mi chodzi. Na samym końcu - ostatnia scena - był taki dziwny kawałek. Nie mówię, że był kiepski, po prostu zastanawiam czy nie dodali go przy retuszu czy coś.
_________________ Carry on my wayward son, For there'll be peace when you are done. Lay your weary head to rest, Now don't you cry no more...
_________________ Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka. (T. Pratchett)
W oryginalnej wersji kinowej do tego fragmentu muzyka była inna , nie było tych wstawek widoków z miast i Annakin inaczej wyglądał :
http://www.youtube.com/wa...feature=related
Byłam na tym 13 razy
_________________ Głupota sahibów jest bezdenna i niebotyczna - R.Kipling
Wysłany: Sob 27 Gru, 2008 18:59
A to dziwne, bo ja widziałam chyba kompilację obu wersji. Muzyczka była jak w linku podanym przeze mnie, ale Anakin wyglądał tak jak u ciebie, Tamaro.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum