Zdaje się, że Ellen Page odpadła (szkoda, IMHO) na imdb wpisana jest Mia Wasikowska z Alicji w Krainie Czarów!
Jako Rochester - Michael Fassbender. (Jest świetny! Widziałam go ostatnio w genialnym, choć wstrząsającym "Głodzie".)
Ale kim u diabła są Cary Fukunaga (reżyser) i Moira Buffini (scenarzystka)?????
Tu ciekawa informacja z wiki o scenariuszu:
"Buffini is also a prolific screenwriter. She has written an adaptation of Jane Eyre for BBC Films and Ruby Films. The script appeared on the 2008 Brit List, a film-industry-compiled list of the best unproduced screenplays in British film. It received nine votes."
Tylko czy on nie jest, ekhm, ciut za chudy na Rochestera?
Mam nadzieję, że zdążył przytyć od czasu Głodu. BTW, od wczoraj w kinach "Fish Tank" z jego udziałem.
Praedzio, a Ty go szczególnie lubisz za jakąś konkretną rolę?
Wysłany: Sob 06 Lut, 2010 11:47
Zakochałam się w jego Azazealu z młodzieżowego serialu HEX. Serial był bardzo nierówny i raczej dla młodszej widowni, ale Michaś pozostawił po sobie niezatarte wrażenie. Później jeszcze widziałam go w "Devil's Whore", "Angel" i "300". Ostrzę sobie ząbki na Fish Tank (widziałam zwiastuny i ). Trochę żałuję, że nie zagrał Heathcliffa, bo nadawałby się jak mało kto, ale zobaczymy jak pójdzie z JE.
_________________ ZOE: "Sir? I'd like you to take the helm, please. (re: Wash) I need this man to tear all my clothes off".
WASH: "Work, work, work".
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum