Wysłany: Pią 04 Maj, 2007 14:41 CLASSIC BBC DRAMA DVD COLLECTION
Witam,
Natknęłam się na nową serię płyt dvd - chyba ktoś pomyślał specjalnie o nas.
Składać się ma z 49 płyt, a zawierać będzie:
Pride and Prejudice by Jane Austen
David Copperfield by Charles Dickens
Vanity Fair by William Thackeray
Persuasion by Jane Austen
Bleak House by Charles Dickens
North and South by Elizabeth Gaskell
Middlemarch by George Eliot
Tenant of Wildfell Hall by Anne Bronté
Wives and Daughters by Elizabeth Gaskell
Our Mutual Friend by Charles Dickens
Lorna Doone by R D Blackmoore
The History of Tom Jones by Henry Fielding
Great Expectations by Charles Dickens
The Way We Live Now by Anthony Trollope
Madame Bovary by Gustave Flaubert
Martin Chuzzlewit by Charles Dickens
The Mill on the Floss by George Eliot
Mayor of Casterbridge by Thomas Hardy
Mansfield Park by Jane Austen
Oliver Twist by Charles Dickens
Sense and Sensibility by Jane Austen
Wuthering Heights by Emily Bronté
He Knew He Was Right by Anthony Trollope
Northanger Abbey by Jane Austen
The Pickwick Papers by Charles Dickens
Emma by Jane Austen
A Tale of Two Cities by Charles Dickens
Jane Eyre by Charlotte Bronté
A Christmas Carol by Charles Dickens
Do każdej płyty dołączony jest zeszyt z informacjami o epoce, filmie , autorze itp.
Pisze, że bez kosztów przesyłki, ale to pewnie tylko na terenie UK... :sad: Wyjdzie niewiele taniej niż na Amazonie.
I wygląda na to, że trzeba zamówić całą kolekcję... To będzie bagatela jakieś 380 funtów...
_________________ If I could write the beauty of your eyes...
Wysłany: Pią 04 Maj, 2007 15:06
Zestaw Cena
_________________ Nie wiemy nigdy, czym i jacy jesteśmy w oczach bliźnich, ale nie wiemy również,
czy istotnie jesteśmy tacy, jakimi wydajemy się sami sobie.
Adresy moich blogów:
I believe we have already met Strona North and South by Gosia
Wysłany: Pią 04 Maj, 2007 22:39
Nie mogę A widziałyście te książeczki? Drzewa genealogiczne? Who's who? I tak do wszystkiego? I do Dumy i do N&S? W ogóle MIEĆ TO WSZYSTKO NA PAPIERZE, a nie w kompie??
_________________ Hello, darkness, my old friend...
Nimloth [Usunięty]
Wysłany: Sob 05 Maj, 2007 10:02
W sumie ja nie chcę mieć wszystkich 49 filmów, z 20 by mi wystarczyło na początek
Wysłany: Sob 05 Maj, 2007 11:50
Mnie by interesowalo 19, bo pozostalych zupelnie nie znam i nie wiem czy dobre
_________________ Nie wiemy nigdy, czym i jacy jesteśmy w oczach bliźnich, ale nie wiemy również,
czy istotnie jesteśmy tacy, jakimi wydajemy się sami sobie.
Adresy moich blogów:
I believe we have already met Strona North and South by Gosia
Wysłany: Sob 05 Maj, 2007 20:40
Ja też jestem fetyszystką, szczególnie, że wiekszość z nich chce mieć, a skoro chce aż tyle, to resztę pewnie również bym chciała.
oczywiscie wszystko w sferze marzeń...
Może... Ale mnie już pewnie wtedy na świecie nie będzie... ??:
Aa tam, bądźmy dobrej myśli, a będziemy wysłuchane. Ja byłam świadkiem cudu, a w każdym razie całkiem nieoczekiwanej zmiany pogody. Dojeżdżalismy do Ponte du Raz, niebo zachmurzone, ołowiane, wiatr jak skurczybyk, wysiadłam taka zrezygnowana z autokaru, wlokę się w stronę tych klifów i myślę sobie, co za dno, to człowiek lata ciuła, staje na głowie żeby tu przyjechać, pogoda była na dziś zapowiadana jak drut, a tu taka dupówka. Nie minęło 10 min jak doszłam na przylądek i nagle w chmurach zrobiła się dziura, zaświeciło słońce, wiatr jakiś taki umiarkowany się zrobił. Spędziłam tam około godziny i dopiero jak zaczęłam schodzić ze skał żeby wrócić do autobusu, niebo znowu sie zasnuło.
Myślmy pozytywnie, a dostaniemy te kolekcję za friko z reklamówkami z Tesco na ten przyklad . Wspomnicie moje słowo!
I jak tu nie wierzyć z Opatrzność.
Ja miałam podobnie ale w Madrycie. Jak dojechaliśmy do miasta myślałam, że umrę, padnę i nie bedę mogła zrobić kroku. A wszystko to z upału. Jak pomyślałam, że na następny dzień w tej temperaturze mam zwiedzac to piękne miasto to odechciało mi sie wszystkiego, a na samą myśl robiło się gorąco. A na drugi dzień było dużo chłodniej, słońce za churami ale bez deszczu. Po prostu super. I był to "dziwny" dzień jak na hiszpańskie lato.Tak twierdzili sami Hiszpanie. Cuda się jednak zdarzają.
Szkoda, że nie sprzedaja po jednym. Każda z nas kupiłaby jeden, a potem oczywiście w ramach solidarności dała obejrzec innym.
Wysłany: Nie 06 Maj, 2007 11:34
Kaziuta napisał/a:
Szkoda, że nie sprzedaja po jednym. Każda z nas kupiłaby jeden, a potem oczywiście w ramach solidarności dała obejrzec innym
Pra-wda ? Czasami wkurzam się na te pomysły z kolekcjami. ??:
Ostatnio bezkutecznie usiłowałam uzupełnić swój zbiorek ekranizacjii powieści JA o
Perswazje 1995. Odpowiedź sprzedawców jest jedna, albo całość, albo nic.
Szkoda, że nie sprzedaja po jednym. Każda z nas kupiłaby jeden, a potem oczywiście w ramach solidarności dała obejrzec innym
Pra-wda ? Czasami wkurzam się na te pomysły z kolekcjami. ??:
Ostatnio bezkutecznie usiłowałam uzupełnić swój zbiorek ekranizacjii powieści JA o
Perswazje 1995. Odpowiedź sprzedawców jest jedna, albo całość, albo nic.
Ja też bym chciała,żeby sprzedawali pojedynczo te filmy z kolekcji.Nie mam jeszcze starego MP ani NA,ale niestety tak się nie da :cry:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum